Haber Detayı
04 Ocak 2018 - Perşembe 11:16
 
60 YILLIK TECRÜBE VE KALİTE
Serhat AYBEK Babadan aldığım bayrağı (Mesleği) Kars'ın Kültür, tanıtım ve yöresel ürünlerini, Tanıtma, Yaşatma ve Kars spora daima vermiş olduğum destek ile Memleketime ne kadar canı gönülden bağlılığımın sevgimin göstergesidir, diyor…
Kars Hab Haberi
60 YILLIK TECRÜBE VE KALİTE

60 YILLIK TECRÜBE VE KALİTE

Serhat AYBEK Babadan aldığım bayrağı (Mesleği) Kars'ın Kültür, tanıtım ve yöresel ürünlerini, Tanıtma, Yaşatma ve Kars spora daima vermiş olduğum destek ile Memleketime ne kadar canı gönülden bağlılığımın sevgimin göstergesidir, diyor…

         60 Yıllık Dededen, Babaya, Toruna 36 0000782256 işletme nolu Kars Arı yetiştiricisi olarak, sizlere saf, doğal, katkısız Bal yedirme bilincindeyiz. Kars Susuz Yolboyu Köyü Sabit yerli Arıcısıyım, Köy Yol ve yerleşim yerlerinden 5,6 km uzakta, ve tamamen Doğa, Yayla, Mera, Yüksek Rakım coğrafyası ile Ekolojik ortamda üretim yapmaktayım, ve böylelikle çiçek Balımız en leziz tatların başında gelir.

        Kafkaslardan Anadolu’ya girişte ilk yerleşim yeri Kars Dünya çapında önemli olan 22 Doğal alana ve 11bin endemik  Bitki alanına ev sahibi yapmaktadır, Ve Bin bir çeşit çiçek ve bitki örtüsü ile Bal kalitesi çok elbette çok yüksektir, Coğrafik tatların en başında gelir balımız diye önemle vurguluyor ürettiği balın kalitesini.

Kars Üreticisi, Arıcısı ve Kars’ı Sever olarak, Kendi Şehrimize, Kendi Üreticimize, Çiftcimize ve Ürünümüze sahip çıkmalıyız diyor.

“ ARI SAHTE BAL YAPMAZ, İNSAN SAHTE BAL YAPTIRIR”

    Bir Kars Arı yetiştiricisi olarak hak ettiğimiz değer ve Pazarda yer almak istiyoruz. Şehrimize gelen farklı ilerden gezginci Arıcılar tarafından Kars'ta Bal kalitesi kalmadı, Bu durum Biz Tarihi, bilinçli ve doğru Arıcıları, üreticileri üzmektedir,

        Ortalama senede 1 ton Bal anca almaktayız, Bal miktarı az olduğundan Patent alamıyoruz, Ayrıca bunun içinde maddi gücümüz yok, Düşünün Türkiye'de Arı yetiştiricisi olarak Arıcılık fuarlarında bile stand kuramıyoruz, Tanıtımımızı yapamıyoruz, Tarihimizi ön plana çıkaramıyoruz ve bu durumda bizleri üzmekte, buradan açık ifade ediyorum  “BALINIZI ARACIDAN DEĞİL ARICIDAN ALIN” ozaman belki üretimimizi daha kaliteli daha saf ,organik üretim yapma imkanlarına sahip oluruz, diye yaşanan soruları böyle dile getirdi.

HAM BAL, KREM BAL, DONMUŞ BAL (KRİSTALİZE OLMUŞ BAL) Hiç işlenmemiş doğal bal enzimlerini yitirmemiş ve polenini kaybetmediği için değerini koruyan baldır. Yani arıların işine hiç karışmadan üretilen baldır. Kovan içi sıcaklık ortalama 35°C dir, Bal 14°C nin altına düştüğü zaman donmaya, kristalize olmaya mahkumdur,

        Bu olay Balın doğasında vardır, Kendisini korumaya, savunmaya alır, bu durum normaldir, bal ısı görerek eski akışkan, sıvı, görsel durumuna döner, Ama fazla ısıdan enzimlerini kalitesini yitirebilir, Bu yüzden dünyada ve Türkiye'de de bu ballar paketlenip satılmaya başlamıştır, Özellikle Çiçek Balı kış aylarında Donup, Kristalize Olmuyorsa ondan korkmak lazımdır, Glikozlu ve benzeri Ballar Asla kristalize olmaz, Bu gerçeklerle yaşayalım artık diye balın kimyasal niteliklerine vurgu yapıyor.

    Kars ilinde Bal kalitesi ortaya çıkması için 1:Coğrafi işaret 2:İzola bölge Anca bu şekilde Kars Bal üreticisinin önü açılır hedefi büyür, Neden başka illerden Kars'a Arıcılar gelsin, kendi şehrimin insanı neden Gurbete çalışmayı gitsin, Kendi insanlarımız kendi coğrafyamızda kendi işini yapsın, kültürümüze, şehrimize sahip çıkmayalım. Selam olsun 36 KARS Severlere temennisi ile ve samimi bir dille tüm hemşerilerimize serzenişte bulunuyor Serhat bey…

Bende bu güzel ve anlamlı söyleşi için kendilerine teşekkür ediyorum.

Nevzat İNCEDERE Sehatbirikim  Beylikdüzü / İST

Kaynak: Editör:
Etiketler: 60, YILLIK, TECRÜBE, VE, KALİTE,
Yorumlar
Haber Yazılımı istanbul escort bayan escort