Haber Detayı
10 Ağustos 2017 - Perşembe 12:14 Bu haber 40 kez okundu
 
Kırmızı et tüketimi arttı
TUİK açıklandı; Ülkemizde toplam kırmızı et üretimi II. çeyrek döneminde 260 bin 683 ton olarak tahmin edildi.
Kars-İlçeleri Haberi
Kırmızı et tüketimi arttı

TUİK açıklandı; Ülkemizde toplam kırmızı et üretimi II. çeyrek döneminde 260 bin 683 ton olarak tahmin edildi.

Tacettin DURMUŞ /Serhat Birikim Medya Grubu

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Kars Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre toplam kırmızı et üretimi bir önceki döneme göre yüzde 12,2 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,4 oranında azaldı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 140 bin 093 ton olarak gerçekleşti.

      

Sığır eti üretimi 229 bin 227 ton olarak tahmin edildi

 

Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre 10,3 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre 5,6 oranında azaldı.

 

Koyun eti üretimi 22 bin 276 bin ton olarak tahmin edildi

 

Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 19,3 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre  yüzde 2,1 oranında azaldı.

Kaynak: Editör:
Yorumlar
Haber Yazılımı Haber Scripti Haber Sistemi Haber Paketleri Başlığım sayfa içeriği