Haber Detayı
14 Kasım 2019 - Perşembe 12:31
 
Tarihi ANI Sofrası, KAI'rın Tarih kültürünü İstanbul’da Yaşatılacak
Ani Harabelerini ve Kars ve yöresine ait yemek kültürünü tanıtmak için hizmet başlayan “Tarihi ANI Sofrası” Restoran, herkesin ilgisin çekmeye başladı.
Kültür-Sanat Haberi
Tarihi ANI Sofrası, KAI'rın Tarih kültürünü İstanbul’da Yaşatılacak

Ani Harabelerini ve Kars ve yöresine ait yemek kültürünü tanıtmak için hizmet başlayan “Tarihi ANI Sofrası”  Restoran, herkesin ilgisin çekmeye başladı.

“Tarihi ANI Sofrası” Restoran’ın kurucusu Efrayim AKÜZÜM;   Bölgemizi tanıtmayı yemek kültürümüzü tattırmayı sürdüreceğiz.

Kafkaların Kültür başkenti Kars’ın Ani harabelerinin turizmin geliştirilmesi için Kars’lı işadamı Efraim AKÜZÜM, İstanbul’da yaptırdığı “Tarihi ANI Sofrası” restoranın duvarlarının tamamına ani ve Kars’ın tarihi dokusunu andıran tablolarla süsledi.

Geçtiğim ay açılışı yapılan, organik doğal ve ürünleriyle yaptığı lezzetli yeleklerle herkesin beğenisini kazanan “Tarihi ANI Sofrası”  restoranın duvarlarına asılan tarihi resimler, gelen bütün müşterilerin ilgisini çekmeye başladı.

Aynı anda 100 kişiye hizmet verebilen ve Bağlar Çeşme Mah. 19 Mayıs Bulvarı.1177Sok. No:8 Esenyurt İstanbul adresinde, hizmet vermeye başlayan “Tarihi ANI Sofrası” na kim gidiyorsa önce Kars’ın kalesinin bulduğu tablonun önünde resim çekip hatıra fotoğraf arşivine ekliyorlar.

Konu hakkında Serhat Birikim Gazetesinin sorularını yanıtlayan Tarihi ANI Sofrası” restoran’ın kurucusu İşadamı Efrayim AKÜZÜM, bölgemizin tanıtmak hepimizin görevi olduğu için bende sorumluluk taşımamız lazım.

Tarihi ipek yolun üzerinde kurulu, Dünya’nın en büyük tarihi kalıntılarını omuzlarında taşıyan ANI harabeleri ve bölgedeki tarihi dokuyu tanıtmak için Restoran’ın adını “Tarihi ANI Sofrası koyarak vefa borcumu ödemek istedim

KENDİ DEĞERLERİMİZİ KENDİMİZ TANITACAĞI

S.BİRİKİM: Sn. AKÜZÜM Restoran’ın adını Tarihi ANI koymanızdaki asıl amacınız neydi?

E. AKÜZÜM: Bölgemizin gelişmesi için tarih. Kültür, Doğa kültürünü tanıtımı ve dinsel ve kış turizmin gelişmesi için çaba gösterilmediği için Kars ve çevresi turizmde en az payın alan ilidir. Bizde o topraklarda doğduk bir vefa borcumuz olduğu, bir tarihi yaşatmak ve İnsanların ilgisini çekmek için Restoran’ın adını “Tarihi ANI Sofrası” koydum.

YEMEK KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITMAYI BAŞARAMADIK

S.BİRİKİM: Restoran’ınızın bütün yemekleri Kars ve çevresine ait Bir amacı varmı?

E. AKÜZÜM: Tabiki bir amacı var. Bu gün Türkiye’de birçok il yöresel yemeğiyle kendini tanıtırken Maalesef yöremizin zengin yemek kültürünün en fazla olduğu, Kafkasların tarihinden bugüne uzanan derin yemek kültürünü Ülkemize tattırmada başarılı olamadık. İşte kuruluşumuzun ikinci amacı, Kars Ardahan Iğdır ve çevresindeki Kazı eteni, Piti, Yemeğini, Manti, gibi Türkiye’nin arayıp bulamadığı yemekleri yapıp markalaştıramadık. İşte “Tarihi ANI Sofrası” restoran bu boşluğu doldurmak için yöremizin yemeklerini tanıtmak için görev üstlendi diyebiliriz.

İsmail KÜPELİ/İstanbul/Serhat Birikim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Tarihi, ANI, Sofrası,, KAI'rın, Tarih, kültürünü, İstanbul’da, Yaşatılacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı istanbul escort porno izle sex hikaye porno indir türk porno escort escort istanbul istanbul escort