Kaçkar TV

Ardahan, Amatör Ligini Neden Başlatmıyor?

 Ardahan, Amatör Ligini Neden Başlatmıyor?

Göle Belediye Spor Kulüplerinin başkanı olan eğitimci Tuncay Kasımoğlu Ardahan ilinde Amatör liglerin neden başlatılmadığını sordu.

 Göle Belediye Spor Kulüplerinin başkanı olan eğitimci Tuncay Kasımoğlu Ardahan ilinde Amatör liglerin neden başlatılmadığını sordu.

İşte Göle Belediye Spor Kulübünün Basın açıklaması 

Ardahan amatör liglerinin başlaması için ilk toplantı 04 Ekim 2024 tarihinde yapılmış toplantıda Ardahan amatör liginin 19-20 Ekim 2024 Tarihlerinde başlaması kararı alınmıştır. Bizler de Göle Belediye Spor ve Göle Spor Kulüpleri olarak lisans evraklarımızı ve diğer tüm işlemlerimizi 10.10.2024 tarihinde bitirdik. 

                 19-20 Ekim 2024 tarihlerinde liglerin başlamasıyla ilgili Kulüplerle 9 defa toplantı yapılmış olup her defasında 15 gün sonra ligler başlatılacak denilerek Ardahan amatör lig dayatmalarla, oyalamalarla geçiştirilerek başlatılmamıştır.               

                Göle Belediye Spor, Ardahan Arı Spor, Göle Spor ve Posof Spor kulüpleri hiçe sayılarak İlin merkez köy takımları: Sulakyurt Spor, Bağdeşen Gençlik Spor, ve Halil Efendi Kulüpleri yöneticilerinin Deplasmanlı lig olursa biz ligleri oynatmayız dayatmasına İl tertip komitesi kayıtsız kalarak, ligleri başlatamamıştırlar.               

                Sayın Valimiz, İl Spor Müdürlüğü, Göle İlçe Kaymakamlığı ve Güvenlik birimleri, Ardahan amatör liglerin başlatılması hususunda, ildeki tüm sahaların maç yapmak için uygun olduğunu kulüplere ve il tertip komitesine iletmiştir.

              Ankara TFF Amatör İşleri Başkanlığı ve Bölge temsilcileriyle yazışmalar yapılmış; ilgili birimler liglerin hemen başlatılması için talimatlarını iletmiştir. Fakat bütün bu aşamalara rağmen ‘Türkiye’de bir tek Ardahan da’ ligler oynanmamıştır.     

            Göle ilçesinin iki takımı; Göle Belediye Spor çeşitli yaş gruplarında bulunan 124 futbolcusuyla,  Göle Spor da 55 lisanslı futbolcusuyla 6 aydır ligin başlamasını beklemektedirler.  Takımlarımızı lige Bal ligi seviyesinde takımlarla maç yapacak düzeye getirmek için de birçok transfer yapıp, masraf edilmiştir. 

            Ardahan Amatör liginin başlama tarihi uzayınca hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan, takımı hazır tutma adına Bölgesel Amatör Lig 2’ci gurupta mücadele eden yakın illerdeki takımlarla ( bay olan bir takımla) her hafta bir maç yaparak liglere hazırlandık, halen daha da antrenmanlarımızı sürdürmekteyiz. Altı aydır liglere hazırlanan bizlerin mağduriyetini kimler üstlenecek, kimlere hesap sormalıyız.

          Prosedür gereği İlde şampiyon olan takım, Bal takımı olan Serhat Ardahan Sporla maç yapması gerekiyor ki lig tescillensin. Lig nasıl tescillenecek…

          Kendi ilinde amatör liglerin başlamaması için her yolu mübah görenler Serhat Ardahan Sporun bir yıl daha Bal Liginde kalması için mi Ardahan amatör ligi başlatılmadılar. Çünkü ildeki her takım ve futbolu içinde olanlar Göle Belediye Sporun nasıl güçlü bir takım kurduklarını yakinen bilmekteydiler.. Serhat Ardahan Sporun Bal Ligine yükselme maçı yapılmaması için mi ligler başlatılmadı.  

        Serhat Ardahan Şampiyon olacak, Göle Spor da Bal Ligine çıkacak diyerek Gölelilerden para toplayan Göleliler ve para yardımında bulunanlar. Sizlerin paralarıyla protokol koltuklarında oturup ahkam kesenler. Türkiye de seksen bir il var bir tek Ardahan da ligler oynanmadı. Niçin biliyor musunuz Ardahan takımları (Arı Spor hariç) Göle’ye gelmeyiz dayatmasıyla ligler başlatılmadı. Göle liglere katılmasın diye ligler başlatılmadı. Sayın Gölelilerimiz Yardımlarınızı Serhat Ardahan Spordan yana sakın esirgemeyiniz. 

        Serhat Ardahan Sporda yıllardır Ardahanlı (Göleli, Posof’lu, Hanak’lı, Damallı, Çıldır’lı) kaç  gence yer verilmiştir. Veya Serhat Ardahan Spora başkanlık yapan hangi başkan futbolun içinden gelmiştir. Ya da harcanan paraların hesabını kimler dert edinmiştir.

          Bu yıl serhat Ardahan Spora destek olan sayın vekillerimiz ve yerel yönetimlerdeki sürece yön verenler, hangi Ardahanlı amatör takıma veya sporcuya kucak açtınız. Sizler yani yetkili vekillerimiz ve Sayın Ardahan Belediye başkanımız haberiniz var mı Türkiye de bir tek Ardahan ilinde ligler oynanmadı. Sizler bu ilin cefakarlarına nasıl kayıtsız kalabilirsiniz. 

            Ardahan kamuoyuna çağrımızdır: Biz bir üst lige çıkarsak maç günü uçaklarla sahaya gelip, protokol koltuklarında oturanlardan olmayacağız.. 

     Bizler yapılan yardımları, toplanan paraları Ardahan’da yaşayan hakiki ayazın çocuklarına kuruşuna kadar harcayacağız.     

            Bal liginde mücadele ettiğimizde; ısmarlama başkan ve yönetimlerle yola çıkmayacağız. Benim param var deyip istediğimi getirir istediğimi gönderirim havasında olanlardan olmayacağız. 

             Her yıl gurbetçilerden toplanılan paralarla takımdaş ruhundan uzak bir takım kurup, Şampiyonuz naralarıyla boy boy reklam yapıp başarısızlığı kendi getirdiği antrenörüne çamur atanlardan olmayacağız 

             Ardahan ilinde yaşamanın zorluklarını iliklerine kadar hisseden bir takımla yola çıkacağız ve bu ilin gençlerine takımda yer vereceğiz. 

5 Yıllık bir planlama ve yapılanma içine girip (Bal liğine hangi takım çıkarsa çıksın) bizim bu yörede, bu ilin topraklarında ikamet eden gençlerle yolumuza devam edeceğiz. Bal liginden düşen takımın oyuncularıyla, Bal ligine çıkan takımın oyuncularını monte edip kaldığımız yerden devam edeceğiz. 

Öyle bir yapılanmaya gireceğiz ki kuracağımız takım en geç beş yıl sonra profesyonelliğe adım atmış olacağını planlıyoruz. 

Yıllardır kendi ikballeri için, kendilerine yer açma adına, takımları kullananların saltanatına son vermek arzusundayız

       Başarısızlıklarını unutturma telaşında olanlar tesisleşme ve alt yapıya önem vereceğiz söylemleriyle süreci unutturmaya çalışmaktalar. Tesisleştirilen yer kamu malı olduğuna göre Ardahan’daki merkez takımlara mı yoksa Serhat Ardahan Spora mı o yerler tahsis edilecektir…        

         Ardahan Amatör liğinin başlatılmaması nedeniyle sorumlulukları bulunanlar hakkında girişimlerde bulunacağımızı; haklarımızın maddi ve manevi olarak takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla   

 

Tuncay KASIMOĞLU

Göle Spor. Göle Belediye Spor Kulüp Başkanı

 



Kars'ta Azerbaycan Bağımsızlık Günü kutlandı

Çinli Yatırımcı Zhang Dalin’den Kars’a Ziyaret

Demiral ve Koç, Bölgesel İş Birliği İçin Ankara’da Bir Araya Geldi

Azerbaycan'ın Umum Milli Lideri Haydar Aliyev doğum günü'nde Kars'ta Anıldı

Kars’ta Mart Ayı Yolcu Trafiği Açıklandı

Ticaret Oda Başkanı Kadir Bozan Ziyaret Etti

Başkan Orhan ÇERKEZ; "Nevruz Bayramların En Güzelidir"

Busenaz Sürmenel, Dünya Şampiyonu Oldu

Eğitimci AKTAŞ, "NEVRUZ" Milli Kültürel Bayramıdır

Başkan BOZAN: "NEVRUZ" Baharın Uyanışıdır

Başkan Bozan Ekonomi Şurasında Kars’ın Sorunlarını Anlattı

Başkan Engin’nin Geri Dönüşü Taraftarları Sevindirdi.

Polat Tekstil, 2024 İHKİB’nin Altın Ödül'ünün Sahibi Oldu

İş İnsanı Engin BARIŞIK, Sürügüden’lilere Teşekkür Etti.

Gönül Adamı Mehmet Bozkurt, Sevenlerini Üzdü

TÜMKİAD İlçe Başkanı AKTÜRK; İftira Kararmaz, Hakikat Parlar

Ardahan Kültürevi Başkan yardımcısı Saim KORKMAZ, Anju Oldu

Yıldırım’ın Anneler Günü Kutlama Mesajı

Kars Oda Başkanları Anadolu İstişare Toplantısına Katıldı

Bakan KACIR KARS'ta, Turizm Gelirlerinde 61,1 Milyar Dolarla Ulaşacak

Yıldırım’ın 23 Şubat 1921 Ardahan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlama Mesajı

Yıldırım’ın Miraç Kandili Kutlama Mesajı

Bursa Kaısiad ‘Dan Kars Ardahan Ve Iğdır’a Yatırıma Devam

Yıldırım’ın 30 Ağustos 1922 Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

ARDA-FED 21 Nisan’da Genel Kurul Yapacak

Genel Başkan İmdat ATABEY: "NEVRUZ" Baharın Uyanışıdır

Başkan İrfan KOÇ: “NEVRUZ” Dostluğa Kardeşliğe Açılan Kapıdır

Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri 15-18 Şubat’ta

Dr. Erdoğan YILDIRIM, Sarıkamış Şehitlerini Hep Anlatacağız

İş İnsanı Ekrem ATEŞ, Sarıkamış Şehitleri Kurtuluş Savaşının öncüsüdür.

Digor Belediye Başkanı Oyman: “20 yıldır yapılmayan su membasını yaptık”

"Kırsalda Bereket Projesi"nde 1. Etap sonuçları açıklandı

Vali Ziya Polat "Anadolu’nun Ritmi" Kapanış Törenine Katıldı

Kars Çimento fabrikası satıldı!

Posof'ta üreticiye sebze fidesi dağıtıldı

Yeni Rektör Prof. Dr. Ekrem Gürel'den Anlamlı Başlangıç

Seydican’da Bir Yayla Evi!

Baharın gelişiyle yaylalara göç başladı

Kars'ta Yasa Dışı Ticaret Yapan Şahıslara Emniyet Göz Açtırmadı

Milletvekili Çalkın'dan Başkan Harmankaya'ya ziyaret

Anne ve Babalar Bebeklerinin Gülüşünü Doğmadan Görebilecek

ATSO’da Ardahan Üniversitesi arasında İşbirliği

Başkan Bozan Ekonomi Şurasında Kars’ın Sorunlarını Anlattı

Vali Yardımcıları ve ilçe Kaymakamlarının yerleri değişti

Kars'ta Azerbaycan Bağımsızlık Günü kutlandı

Kars’ta Sağlık İl Müdürü Mücahit Aydın Sağlıklı Yaşam İçin yürüdü

AK Parti Kars Heyeti, Karayollarına Ziyaret.

Başkan Senger'den Siyasilere Uyarı! '' İşime Karışmayın!''

Çinli Yatırımcı Zhang Dalin’den Kars’a Ziyaret

ARÜ’de yöresel kahvaltılıklar Görücüye Çıktı

Ardahan Valisi Çiçek, köy yollarındaki çalışmaları denetledi

Milletvekili İncesu'dan Ardahan'ın İl Oluşunun 33. Yılını KUtladı

İstanbul Göle Derneği 15.Genel Kurulunu Yaptı

Orhan Durak’ı Son Yolculuğunda Dostları Yalnız Bırakmadı

Kars Çayı'na karışan akaryakıtın kaynağı belirlendi

Kars'ta Türkiye-Azerbaycan kardeşliği coşkuyla kutlandı

SERKA ve ATSO Gımi protokolü yaptı

Gülen Adam Orhan Durağı Kaybettik.

Kars Devlet Hastanesi'nin ikmal inşaatı için ihalenin tarihi belli oldu.

Başkan Engin’nin Geri Dönüşü Taraftarları Sevindirdi.

Yükleniyor