9609,9%0,38
36,44% -0,03
38,27% 0,06
3383,71% -0,99
5532,74% 0,00
Arpaçay Belediye Başkanı Zeki ELMA, İş İnsanı Erkan KOÇALİ’nın memleket sevgisiyle yaptığı hizmetleri hiçbir Arpaçay’lı unutmaz.
Arpaçay Belediye Başkanı Zeki ELMA, İş İnsanı Erkan KOÇALİ’nın memleket sevgisiyle yaptığı hizmetleri hiçbir Arpaçay’lı unutmaz.
Serhat Birikim Gazetesinin soruların yanıtlayan Arpaçay Belediye Başkanı Zeki ELMA; Doğduğu baba ocağına yatırım yapan Arpaçay’lı hemşehrilerini hiç bir zaman unutmayacaklarını dile getirdi.
Yatırım yapılmadığı için sürekli göç veren bir ilçenin sorunlarını belediye olarak tek başımıza çözmenin mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz.
S.BİRİKİM: Gurbette yaşayan arpaçalLı işansanlarının ilçenize yatırım yapanlardan bahsedermisiniz?
Z. ELMA: Çok sayıda Arpaçay’lı hemşerimiz gücünün oranında ilçesine destek olmuştur. Burada sizin aracılığınızla herkese teşekkür ediyorum. Sorunuza gelince en fazla hizmeti İş İnsanı Erkan KOÇALİ’nin yaptığı rahatlıkla söyleyebilirim.
Arpaçay’da doğmuş ama baba ocağını hiç unutmayan kıymetli hemşerimiz Erkan KOÇALİ, iş dünyasında gösterdiği başarıların yanı sıra, sivil toplum kuruluşları alanında da önemli bir rol üstlenmiştir.
Örneğin KARPAT Vakfı ve Derneğinin Genel Başkanlığını özverili bir şekilde yürütmüş, bu kuruluşlara maddi ve manevi destek vererek, pek çok ilke imza atmıştır. Bütün hayatını kendi gayreti ve becerisiyle kazanmış, iyiliksever ve kazancını başkalarıyla paylaşmayı bilen bir hayırsever hemşehrimizdir.
S.BİRİKİM: Bize Erkan KOÇALİ’nin Arpaçay ilçesine yaptığı hizmetlerden bahsedermisiniz?
Z. ELMA: Doğduğu Arpaçay’a büyük katkılarda bulunmuş bir hayırseverdir. İlçesine 120 öğrenci kapasiteli bir kız öğrenci yurdu inşa ederek hizmete açması okumak isteyin başarılı kız öğrencilerinin eğitimine önemli bir katkısı oldu.
Eğitim konusunda özellikle kız öğrencilerin okuması ve mağduriyetlerinin önlenmesi için her yıl yaklaşık 50 kız öğrenciye burs vererek öğrencilerimize madde manevi destek sundu
Ayrıca, Arpaçay’a 500 metrekarelik çok amaçlı bir sosyal tesis yaparak, iç donanımıyla birlikte Arpaçay Belediye Başkanlığı'na kazandırdı.
Arpaçay İlçesine bağlı bir köyde, taziye evinin diğer eklerini tamamlayarak hemşerilerimizin kullanımına sundu.
Ayrıca, okullara ve camilere imkanları doğrultusunda tadilat ve onarımlar konusunda da önemli katkılar sunmaktadır.
Türkiye'nin birçok yerinde olmayan bir projeye imza atarak, 15 Temmuz anısına Arpaçay ilçe meydanına bir anıt yaptırmış ve bunu belediyeye teslim etmiştir.
Kars merkezde Dünya Karapapak Türkleri Vakfı adına sekiz derslikli bir ilkokul projesi bulunduğunu ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yer tahsisi talebinde bulunduklarını duydum çok sevindim. Bu kadar hayır ve hasanet işi yapan Sn. KOÇALİ Arpaçay halkı tarafından her zaman taktir edilmektedir. Rabbim hayırların kabul eylesin.
S.BİRİKİM: Gurbette yaşayıp ilçenize yatırım yapanların isimlerini yaşatmak için her hangi bir meydana caddeye isimlerini verdinizmi?
Z. ELMA: Güzel Bir soru, Türkiye geneline baktığımızda birçok siyasetçi iş insanı yatırım yapağı il ve ilçe belediye başkanları tarafından isimlerini cadde, sokak meydanlara vermiştir. Bizde bundan sonra Arpaçay ilçemize Yatırım yapan hizmet eden başta Sn. Erkan KOÇALİi olmak üzere bütün değerlerimizi ilçemizde yaşatacağız.
S.BİRİKİM: Buradan Arpaçay’lı iş insanlarına bir çağrınız varmı?
Z. ELMA: Öncelikle sağlık sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Göç edip gurbette başarılı olmuş her iş adamı memleketine bir vefa borcu vardır diye düşünüyorum.
İlçemize gelince iller bankasının gönderdiği parayla çalışanların ücretlerini zor ödüyoruz.
Ben göreve geldiğimden çok geçmeden tasarruf tedbirleri geldi. Ardandan yıllarda ödenmemiş biriken SSK Borçlarının ödemesi hızlandırıldı. Kendi çabalarımızla bu işin üstesinde gelmeye çalışıyoruz.
Sorunuza gelince Türkiye’nin sahillerinde plajları varsa bizimde Arpaçay’ın Çıldır gölünde plajları var.
Marmara denizinden ve birçok denizden daha temiz Arpaçay’ın Çıldır Gölü sahillerine her geçen yıl fazla katılım oluyor.
Öncelikle hemşehrilerimizden isteğimiz yaz tatillerini doğduğu baba ocaklarında geçirmelerini ve bu güzel memleketi unutmamaları, Memlekette tatillerini geçirme kültürünün gelişmesi için çocuklarımızı ayaklarını buralara alıştırmak çok önemli olduğunu düşünüyorum.
İkinci olarak büyük şehirlerin trafiğinden yoğunluğundan yorulduğu emekli olan Arpaçay’lı hemşehrilerimizin baba ocağında bir yazlık ev yapıp yılda 1-2 ay gelip tatilini yaparak baba ocağı Arpaçay’ın şenlenmesini arzu ediyoruz.
Diğer yandan Arpaçay ilçesine yatırım yapacak bütün İş İnsanlarına kapımız sonuna kadar açıktır. Yatırım yaparlarken belediye olarak bütün hizmetlerimizi karşılıksız yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.
S.BİRİKİM: Sorularımıza cevap verdiğiniz için teşekkür ediyoruz
Z.ELMA: Bende İstanbul’dan buraya kadar gelip bizimle röportaj yaptığınız için çok teşekkür ediyorum.
Hasan OTHAN/Arpaçay/Serhat Birikim