Irmaklar Market
  • BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,80% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4836,63% -0,41
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

Başkan ELMA; Memleket Sevdalısı Hemşehrilerimizi Unutmayacağız

Arpaçay Belediye Başkanı Zeki ELMA, İş İnsanı Erkan KOÇALİ’nın memleket sevgisiyle yaptığı hizmetleri hiçbir Arpaçay’lı unutmaz.

İş Dünyası 15.02.2025 14:14:00 0
  Başkan ELMA; Memleket Sevdalısı Hemşehrilerimizi Unutmayacağız

Arpaçay Belediye Başkanı Zeki ELMA, İş İnsanı Erkan KOÇALİ’nın memleket sevgisiyle yaptığı hizmetleri hiçbir Arpaçay’lı unutmaz.

Serhat Birikim Gazetesinin soruların yanıtlayan Arpaçay Belediye Başkanı Zeki ELMA; Doğduğu baba ocağına yatırım yapan Arpaçay’lı hemşehrilerini hiç bir zaman unutmayacaklarını dile getirdi. 

Yatırım yapılmadığı için sürekli göç veren bir ilçenin sorunlarını belediye olarak tek başımıza çözmenin mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz.

S.BİRİKİM: Gurbette yaşayan arpaçalLı işansanlarının ilçenize yatırım yapanlardan bahsedermisiniz?

Z. ELMA: Çok sayıda Arpaçay’lı hemşerimiz gücünün oranında ilçesine destek olmuştur. Burada sizin aracılığınızla herkese teşekkür ediyorum. Sorunuza gelince en fazla hizmeti İş İnsanı Erkan KOÇALİ’nin yaptığı rahatlıkla söyleyebilirim. 

Arpaçay’da doğmuş ama baba ocağını hiç unutmayan kıymetli hemşerimiz Erkan KOÇALİ, iş dünyasında gösterdiği başarıların yanı sıra, sivil toplum kuruluşları alanında da önemli bir rol üstlenmiştir. 

Örneğin KARPAT Vakfı ve Derneğinin Genel Başkanlığını özverili bir şekilde yürütmüş, bu kuruluşlara maddi ve manevi destek vererek, pek çok ilke imza atmıştır. Bütün hayatını kendi gayreti ve becerisiyle kazanmış, iyiliksever ve kazancını başkalarıyla paylaşmayı bilen bir hayırsever hemşehrimizdir.

S.BİRİKİM: Bize Erkan KOÇALİ’nin Arpaçay ilçesine yaptığı hizmetlerden bahsedermisiniz?

Z. ELMA: Doğduğu Arpaçay’a büyük katkılarda bulunmuş bir hayırseverdir. İlçesine 120 öğrenci kapasiteli bir kız öğrenci yurdu inşa ederek hizmete açması okumak isteyin başarılı kız öğrencilerinin eğitimine önemli bir katkısı oldu. 

Eğitim konusunda özellikle kız öğrencilerin okuması ve mağduriyetlerinin önlenmesi için her yıl yaklaşık 50 kız öğrenciye burs vererek öğrencilerimize madde manevi destek sundu

Ayrıca, Arpaçay’a 500 metrekarelik çok amaçlı bir sosyal tesis yaparak, iç donanımıyla birlikte Arpaçay Belediye Başkanlığı'na kazandırdı. 

Arpaçay İlçesine bağlı bir köyde, taziye evinin diğer eklerini tamamlayarak hemşerilerimizin kullanımına sundu. 

Ayrıca, okullara ve camilere imkanları doğrultusunda tadilat ve onarımlar konusunda da önemli katkılar sunmaktadır. 

Türkiye'nin birçok yerinde olmayan bir projeye imza atarak, 15 Temmuz anısına Arpaçay ilçe meydanına bir anıt yaptırmış ve bunu belediyeye teslim etmiştir. 

Kars merkezde Dünya Karapapak Türkleri Vakfı adına sekiz derslikli bir ilkokul projesi bulunduğunu ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yer tahsisi talebinde bulunduklarını duydum çok sevindim. Bu kadar hayır ve hasanet işi yapan Sn. KOÇALİ Arpaçay halkı tarafından her zaman taktir edilmektedir. Rabbim hayırların kabul eylesin.

S.BİRİKİM: Gurbette yaşayıp ilçenize yatırım yapanların isimlerini yaşatmak için her hangi bir meydana caddeye isimlerini verdinizmi? 

Z. ELMA: Güzel Bir soru, Türkiye geneline baktığımızda birçok siyasetçi iş insanı yatırım yapağı il ve ilçe belediye başkanları tarafından isimlerini cadde, sokak meydanlara vermiştir. Bizde bundan sonra Arpaçay ilçemize Yatırım yapan hizmet eden başta Sn. Erkan KOÇALİi olmak üzere bütün değerlerimizi ilçemizde yaşatacağız.

S.BİRİKİM: Buradan Arpaçay’lı iş insanlarına bir çağrınız varmı?

Z. ELMA: Öncelikle sağlık sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Göç edip gurbette başarılı olmuş her iş adamı memleketine bir vefa borcu vardır diye düşünüyorum. 

İlçemize gelince iller bankasının gönderdiği parayla çalışanların ücretlerini zor ödüyoruz. 

Ben göreve geldiğimden çok geçmeden tasarruf tedbirleri geldi. Ardandan yıllarda ödenmemiş biriken SSK Borçlarının ödemesi hızlandırıldı. Kendi çabalarımızla bu işin üstesinde gelmeye çalışıyoruz.

Sorunuza gelince Türkiye’nin sahillerinde plajları varsa bizimde Arpaçay’ın Çıldır gölünde plajları var.

Marmara denizinden ve birçok denizden daha temiz Arpaçay’ın Çıldır Gölü sahillerine her geçen yıl fazla katılım oluyor.  

Öncelikle hemşehrilerimizden isteğimiz yaz tatillerini doğduğu baba ocaklarında geçirmelerini ve bu güzel memleketi unutmamaları, Memlekette tatillerini geçirme kültürünün gelişmesi için çocuklarımızı ayaklarını buralara alıştırmak çok önemli olduğunu düşünüyorum. 

İkinci olarak büyük şehirlerin trafiğinden yoğunluğundan yorulduğu emekli olan Arpaçay’lı hemşehrilerimizin baba ocağında bir yazlık ev yapıp yılda 1-2 ay gelip tatilini yaparak baba ocağı Arpaçay’ın şenlenmesini arzu ediyoruz.

Diğer yandan Arpaçay ilçesine yatırım yapacak bütün İş İnsanlarına kapımız sonuna kadar açıktır. Yatırım yaparlarken belediye olarak bütün hizmetlerimizi karşılıksız yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.

S.BİRİKİM: Sorularımıza cevap verdiğiniz için teşekkür ediyoruz

Z.ELMA: Bende İstanbul’dan buraya kadar gelip bizimle röportaj yaptığınız için çok teşekkür ediyorum.

Hasan OTHAN/Arpaçay/Serhat Birikim

Kars'ın Enerji Altyapısı Yenileniyor.. Havai Hatlar Yer Altına Alınıyor!

Kars Emniyet Müdürü Murat Abdullah Tombul Görevine Başladı

Kars’ta Koruyucu Aile Farkındalık Toplantısı Düzenlendi

Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya, 100. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu’nu Ziyaret Etti

Selim ve Susuz Belediye Başkanları mitinge katıldı!

Kars’ta 432 konut satıldı

CHP’nin Kurultay İptali Davası Ertelendi

Aybüke Yıldız’dan Dünya Şampiyonasında Çifte Madalya!

Koçyiğit: Kars T Tipi’nde Hak İhlalleri Var

Kızılay Kars Şubesi’nden Eğitim Camiasına ziyaret

Başkan Harmankaya'ya Güven Tazeledi Federasyon'da yeni görev!

Kars’taki yerel medyadan Bursa için ortak çağrı

Tarım Müdürü Aydın'dan Şap Aşılama Çalışmalarına Yakın Takip

Kars İl Emniyet Müdürü Değişti

Kars’ta Kazlar Köy Sokaklarının Neşesi Oldu

Kars’taki Devam Eden Projeleri İnceledi Sayıştay Denetim ekibi

“52 Bin Hektar Orman, Geniş Coğrafyaya Yetmiyor”

Kars’ta Halk Sağlığı Haftası kutlanıyor

Yurtdışı çıkış harcına zam geldi!

MHP Heyeti, Kars Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

Milli Eğitim Müdürü Kaya, Beden Eğitimi Öğretmenleriyle buluştu

CHP Kağızman Belediye Başkan Adayı Sergül Keskin İstanbul,dan Basın Açıklaması

Harakani Devlet Hastanesi’nde Bir ilk Daha: Damar Tespit Cihazı Hizmete Girdi

Ardahanlı bakan son yolculuğuna uğurlandı

Başkan Demir, CHP’nin 102. Kuruluş Yılı Dayanışma Konserinde sahneye çıkacak

Kağızmanlı Dağcı Sergül Keskin’den 30 Ağustos’ta Ağrı Dağı Zirvesi

DEM Lideri Tuncer Bakırhan Amcasını Kaybetti

Sarıkamış’ta Kış Turizmi İçin Önemli Toplantı

Kars'ta Milli Yol Partisi İl Binası Açılışı Gerçekleştirildi

Kars Belediyesi, Cafe, Restoran ve Yazıhane gibi taşınmazları kiraya veriyor

Yükleniyor

Bakan Uraloğlu Kars Iğdır Aralık Dilucu Demiryolu Hattı bölgesel barışı pekiştirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Iğdır’da Çiçeklerle Karşılandı

Tarihi Bir Ana Şahitlik Edeceğiz: Demiryolu Hattının Temeli Atılıyor

KARPAT Vakfı, Bölgenin Tarihini Gün Yüzüne Çıkarıyor

Selçuk AKKOÇ, Göle ve Canibek yaylaları Turizme Açılmalı

Karslı Taekwondocular Şanlıurfa’dan Madalyalarla Döndü

Genel Başkanı Atıf Özbey, İsrail - İran Savaşı üzerine değerlendirmede bulundu.

Kars'ta Ekonomik İş Birliği Rüzgarı Esti

Kars'ta Azerbaycan Bağımsızlık Günü kutlandı

Çinli Yatırımcı Zhang Dalin’den Kars’a Ziyaret

İstanbul’da (Şemsiki ve Kurdikan Aşiretlerinin Kız isteme geleneği Düğüne dönüştü

Ardahan’da 450 TON üzerinde Bal Üretimi Gerçekleşti

KARPPAT Vakfı’dan KAI Yöresel Marketine Ziyaret

Karakoç, Zengezur Koridoru’nda Neden Bu Sessizlik:

İş İnsanı Volkan Bozkurt, Trafik Kazası Geçirdi

“Başkan Erdal Yılmaz: “Büyük Göle Hayalimizi Hayata Geçireceğiz”

Kars milletvekili Çetin BİLGİR, in Uçak Bilit Açıklaması

Erdoğan AKAN: "Göle’nin Parası Başka İllere Gidiyor!"

Nam-ı Diyar Gazi Doğan’ı Kaybettik

TÜMKİAD Göle İlçe Başkanlığı 04 Temmuz’da açılacak

Yıldırım’ın 23 Şubat 1921 Ardahan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlama Mesajı

Yıldırım’ın Miraç Kandili Kutlama Mesajı

Bursa Kaısiad ‘Dan Kars Ardahan Ve Iğdır’a Yatırıma Devam

Yıldırım’ın 30 Ağustos 1922 Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

ARDA-FED 21 Nisan’da Genel Kurul Yapacak

Genel Başkan İmdat ATABEY: "NEVRUZ" Baharın Uyanışıdır

Başkan İrfan KOÇ: “NEVRUZ” Dostluğa Kardeşliğe Açılan Kapıdır

Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri 15-18 Şubat’ta

Dr. Erdoğan YILDIRIM, Sarıkamış Şehitlerini Hep Anlatacağız

İş İnsanı Ekrem ATEŞ, Sarıkamış Şehitleri Kurtuluş Savaşının öncüsüdür.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 5 3 0 2 5 11
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Alanyaspor 5 2 1 2 2 8
8.Samsunspor 5 2 1 2 1 8
9.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.İstanbul Başakşehir 4 1 1 2 1 5
12.Kasımpaşa 5 1 3 1 -2 4
13.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
14.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
15.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
16.Fatih Karagümrük 5 1 4 0 -7 3
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0