Irmaklar Market
  • BIST 100

    9609,9%0,38
  • DOLAR

    36,44% -0,03
  • EURO

    38,27% 0,06
  • GRAM ALTIN

    3383,71% -0,99
  • Ç. ALTIN

    5532,74% 0,00

Başkan ELMA; Memleket Sevdalısı Hemşehrilerimizi Unutmayacağız

Arpaçay Belediye Başkanı Zeki ELMA, İş İnsanı Erkan KOÇALİ’nın memleket sevgisiyle yaptığı hizmetleri hiçbir Arpaçay’lı unutmaz.

İş Dünyası 15.02.2025 14:14:00 0
  Başkan ELMA; Memleket Sevdalısı Hemşehrilerimizi Unutmayacağız

Arpaçay Belediye Başkanı Zeki ELMA, İş İnsanı Erkan KOÇALİ’nın memleket sevgisiyle yaptığı hizmetleri hiçbir Arpaçay’lı unutmaz.

Serhat Birikim Gazetesinin soruların yanıtlayan Arpaçay Belediye Başkanı Zeki ELMA; Doğduğu baba ocağına yatırım yapan Arpaçay’lı hemşehrilerini hiç bir zaman unutmayacaklarını dile getirdi. 

Yatırım yapılmadığı için sürekli göç veren bir ilçenin sorunlarını belediye olarak tek başımıza çözmenin mümkün olmadığını hepimiz biliyoruz.

S.BİRİKİM: Gurbette yaşayan arpaçalLı işansanlarının ilçenize yatırım yapanlardan bahsedermisiniz?

Z. ELMA: Çok sayıda Arpaçay’lı hemşerimiz gücünün oranında ilçesine destek olmuştur. Burada sizin aracılığınızla herkese teşekkür ediyorum. Sorunuza gelince en fazla hizmeti İş İnsanı Erkan KOÇALİ’nin yaptığı rahatlıkla söyleyebilirim. 

Arpaçay’da doğmuş ama baba ocağını hiç unutmayan kıymetli hemşerimiz Erkan KOÇALİ, iş dünyasında gösterdiği başarıların yanı sıra, sivil toplum kuruluşları alanında da önemli bir rol üstlenmiştir. 

Örneğin KARPAT Vakfı ve Derneğinin Genel Başkanlığını özverili bir şekilde yürütmüş, bu kuruluşlara maddi ve manevi destek vererek, pek çok ilke imza atmıştır. Bütün hayatını kendi gayreti ve becerisiyle kazanmış, iyiliksever ve kazancını başkalarıyla paylaşmayı bilen bir hayırsever hemşehrimizdir.

S.BİRİKİM: Bize Erkan KOÇALİ’nin Arpaçay ilçesine yaptığı hizmetlerden bahsedermisiniz?

Z. ELMA: Doğduğu Arpaçay’a büyük katkılarda bulunmuş bir hayırseverdir. İlçesine 120 öğrenci kapasiteli bir kız öğrenci yurdu inşa ederek hizmete açması okumak isteyin başarılı kız öğrencilerinin eğitimine önemli bir katkısı oldu. 

Eğitim konusunda özellikle kız öğrencilerin okuması ve mağduriyetlerinin önlenmesi için her yıl yaklaşık 50 kız öğrenciye burs vererek öğrencilerimize madde manevi destek sundu

Ayrıca, Arpaçay’a 500 metrekarelik çok amaçlı bir sosyal tesis yaparak, iç donanımıyla birlikte Arpaçay Belediye Başkanlığı'na kazandırdı. 

Arpaçay İlçesine bağlı bir köyde, taziye evinin diğer eklerini tamamlayarak hemşerilerimizin kullanımına sundu. 

Ayrıca, okullara ve camilere imkanları doğrultusunda tadilat ve onarımlar konusunda da önemli katkılar sunmaktadır. 

Türkiye'nin birçok yerinde olmayan bir projeye imza atarak, 15 Temmuz anısına Arpaçay ilçe meydanına bir anıt yaptırmış ve bunu belediyeye teslim etmiştir. 

Kars merkezde Dünya Karapapak Türkleri Vakfı adına sekiz derslikli bir ilkokul projesi bulunduğunu ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yer tahsisi talebinde bulunduklarını duydum çok sevindim. Bu kadar hayır ve hasanet işi yapan Sn. KOÇALİ Arpaçay halkı tarafından her zaman taktir edilmektedir. Rabbim hayırların kabul eylesin.

S.BİRİKİM: Gurbette yaşayıp ilçenize yatırım yapanların isimlerini yaşatmak için her hangi bir meydana caddeye isimlerini verdinizmi? 

Z. ELMA: Güzel Bir soru, Türkiye geneline baktığımızda birçok siyasetçi iş insanı yatırım yapağı il ve ilçe belediye başkanları tarafından isimlerini cadde, sokak meydanlara vermiştir. Bizde bundan sonra Arpaçay ilçemize Yatırım yapan hizmet eden başta Sn. Erkan KOÇALİi olmak üzere bütün değerlerimizi ilçemizde yaşatacağız.

S.BİRİKİM: Buradan Arpaçay’lı iş insanlarına bir çağrınız varmı?

Z. ELMA: Öncelikle sağlık sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Göç edip gurbette başarılı olmuş her iş adamı memleketine bir vefa borcu vardır diye düşünüyorum. 

İlçemize gelince iller bankasının gönderdiği parayla çalışanların ücretlerini zor ödüyoruz. 

Ben göreve geldiğimden çok geçmeden tasarruf tedbirleri geldi. Ardandan yıllarda ödenmemiş biriken SSK Borçlarının ödemesi hızlandırıldı. Kendi çabalarımızla bu işin üstesinde gelmeye çalışıyoruz.

Sorunuza gelince Türkiye’nin sahillerinde plajları varsa bizimde Arpaçay’ın Çıldır gölünde plajları var.

Marmara denizinden ve birçok denizden daha temiz Arpaçay’ın Çıldır Gölü sahillerine her geçen yıl fazla katılım oluyor.  

Öncelikle hemşehrilerimizden isteğimiz yaz tatillerini doğduğu baba ocaklarında geçirmelerini ve bu güzel memleketi unutmamaları, Memlekette tatillerini geçirme kültürünün gelişmesi için çocuklarımızı ayaklarını buralara alıştırmak çok önemli olduğunu düşünüyorum. 

İkinci olarak büyük şehirlerin trafiğinden yoğunluğundan yorulduğu emekli olan Arpaçay’lı hemşehrilerimizin baba ocağında bir yazlık ev yapıp yılda 1-2 ay gelip tatilini yaparak baba ocağı Arpaçay’ın şenlenmesini arzu ediyoruz.

Diğer yandan Arpaçay ilçesine yatırım yapacak bütün İş İnsanlarına kapımız sonuna kadar açıktır. Yatırım yaparlarken belediye olarak bütün hizmetlerimizi karşılıksız yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.

S.BİRİKİM: Sorularımıza cevap verdiğiniz için teşekkür ediyoruz

Z.ELMA: Bende İstanbul’dan buraya kadar gelip bizimle röportaj yaptığınız için çok teşekkür ediyorum.

Hasan OTHAN/Arpaçay/Serhat Birikim


Eğitimci Ahmet DEMİRKUŞ’u Kaybettik

Vali Çiçek, vatandaşın derdini dinledi

Hocalı Şehitleri Iğdır Üniversitesinde Düzenlenen Konferansla Anıldı

Hocalı Şehitlerinin 33. Yıl dönümü Iğdır’da anıldı.

Erdal YILMAZ, Göle Eğitim ve Kalkınma Vakfı , Umutlarımızı Büyütecek

Başkan, Erkan KOÇALİ’nin Hocalı Katliamının33.yıl dönümü mesajı

Tepesuyu (Gürbübey)’in 3. Geleneksel Kaz Gecesi Görkemli Geçti

Ramazan ne zaman başlıyor?

Göle soğuk hava rekoru kırdı

DEM Partili Kars Kağızman Belediyesi'ne kayyum atandı!

Ak Parti 23. Yılında Kongre Yapıyor, Halk İse Sefaleti Yaşıyor

Bursa Iğdır Derneğinden Bozbaş Gecesi

Kars'ta 10 gün süreyle toplantı ve gösteri yürüyüşü yasaklandı!

Yıldırım’ın 23 Şubat 1921 Ardahan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlama Mesajı

"Bugün Konuşmayacaksınız da Ne Zaman Konuşacaksınız?”

SERKA Teknik Destek Programı Kapsamında 3 milyon TL destek verecek

Milletvekili İNCESU; TBMM'de seslendi, Ardahan’ı Yoksulluktan Kurtaracağız

Kars’ın Milli sporcuları, "Balkanlarda Atletizm şampiyon oldu.

Serhat Kalkınma Ajansı 97. Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

‘Kars Merkez Halı Yastıkları’ projesi, bölge finalinde!

Sarıkamış Kayak Merkezi'nde Suni Karlama Projesi Başlıyor

Valilikten "Sarı Kodlu" uyarı

Çatalca KAI Kültür Evi’nin KAZ Gecesine İlgi Büyüktü

ARD-FED, 19 Şubat’ta Bütün Dost ve Ardahan’lıları Bekliyoruz

Gürsel Tekin, “Bugün Kötü, Yarın Daha Da Kötü Olacak!”

Gönül Adamı Bertan Zülaloğlu, Toprağa Verildi

Kars’lı Milli Sporcular Balkan Yolcusu

Kars CHP Kadın Kolları'ndan Medeni Kanun'a İlişkin Basın Açıklaması

Koca Çınar Bertan Zülaloğlu’nu Kaybettik

Başkan Demir, bildiri yayınladı!

Yükleniyor

Başkan, Erkan KOÇALİ’nin Hocalı Katliamının33.yıl dönümü mesajı

KARPAT’ın Kurucuları Bilim Kurulu Bursa’da Buluşacak

Başkan YANDEMUR; Sarıkamış Şehitlerini unutturmamalıyız

İş İnsanı Hüsnü ÇELİK; Sarıkamış Şahitlerini Unutturmayacağız

Şefik KAYA,  Sarıkamış’a Bakarsanız 81 Vilayeti Görürsünüz

Metin DURMUŞ; Sarıkamış Şehitleri arkasında acılar bıraktı   

Prof. Dr. Orhan Atalay, ARÜ'de Filistin'i Anlattı

Aşık Şenlik Kars Aşıklar Bayramı 25-27 Ekim’de yapılacak

Batı Merkezli Düşünce Sistemi Ve Biz

Ardahan Tarım Müdürlüğü İddialara Cevap Verdi

Bursa Iğdır Derneğinden Bozbaş Gecesi

Başkan ELMA; Memleket Sevdalısı Hemşehrilerimizi Unutmayacağız

Haci Ahmet NAZAR’ın Son Yolculuğuna Binler katıldı

Kadir BOZAN; “2025 Yılını Kars İçin İhracat Yılı İlan Ediyoruz”

Kadın Çiftçiler İçin Büyük Adım: Kars Kadın Çiftçi Eğitim Akademisi Başarıyla Tamamlandı

İş insanı Vedat URAK’ın Babası Nurettin URAK İstanbul’da toprağa verildi.

Engin Bulak, Tümkiad Göle İlçe Başkanı Atandı

Kars-Iğdır-Aralık-Dilucu Demiryolu Hattı Hayata Geçiyor.

2025 Yılının İlk Siftahı: Murat Denizcilik ile Sözleşme İmzalandı.

İş İnsanı Ekrem ATEŞ, Sarıkamış Şehitleri Kurtuluş Savaşının öncüsüdür.

Yıldırım’ın 23 Şubat 1921 Ardahan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlama Mesajı

Yıldırım’ın Miraç Kandili Kutlama Mesajı

Bursa Kaısiad ‘Dan Kars Ardahan Ve Iğdır’a Yatırıma Devam

Yıldırım’ın 30 Ağustos 1922 Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

ARDA-FED 21 Nisan’da Genel Kurul Yapacak

Genel Başkan İmdat ATABEY: "NEVRUZ" Baharın Uyanışıdır

Başkan İrfan KOÇ: “NEVRUZ” Dostluğa Kardeşliğe Açılan Kapıdır

Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri 15-18 Şubat’ta

Dr. Erdoğan YILDIRIM, Sarıkamış Şehitlerini Hep Anlatacağız

İş İnsanı Ekrem ATEŞ, Sarıkamış Şehitleri Kurtuluş Savaşının öncüsüdür.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 24 20 0 4 36 64
2.Fenerbahçe 24 18 2 4 37 58
3.Samsunspor 24 14 6 4 13 46
4.Beşiktaş 23 11 4 8 13 41
5.Eyüpspor 24 11 6 7 12 40
6.Göztepe 23 10 8 5 12 35
7.İstanbul Başakşehir 23 9 8 6 8 33
8.Trabzonspor 23 8 7 8 11 32
9.Kasımpaşa 24 7 7 10 -5 31
10.Alanyaspor 24 8 9 7 -5 31
11.Rizespor 24 9 12 3 -11 30
12.Antalyaspor 24 8 10 6 -15 30
13.Gazişehir Gaziantep 23 8 10 5 -3 29
14.Konyaspor 24 6 11 7 -8 25
15.Sivasspor 24 6 12 6 -12 24
16.Kayserispor 23 5 9 9 -18 24
17.Bodrum FK 24 6 13 5 -12 23
18.Hatayspor 24 2 15 7 -19 13
19.Adana Demirspor 24 2 19 3 -34