Tarih: 26.11.2023 00:24

Hz. Zeyneb'in (s.a) Doğum Günü Tahtakale Zeyneb-i Kübra Camii'nde Kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Hz. Zeyneb'in (s.a) doğum gününü anmak amacıyla düzenlenen etkinliğe katıldı. Tahtakale Zeyneb-i Kübra Camii'nde gerçekleşen kutlama törenine Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, CABİR âlimleri, ZHGM başkanı S. İbrahim Güneş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve birçok Ehl-i Beyt dostu da iştirak etti.

 

 

 

Sunuculuğunu Ehed Aymaz’ın yaptığı etkinlik, şehitlere saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Zeynebiye Camii İmamı Ehed Talan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tahtakale Zeyneb-i Kübra Camii Âlimi Ş. Ahmet Alçiçek ve Gençlik Başkanı Cem Tek'in selamlama konuşmalarının ardından, Özgündüz, Hz. Zeyneb’in (s.a) veladetini anmak üzere katılan Ehl-i Beyt âşıklarını tebrik ederek başladığı konuşmasında, Hz. Zeyneb’in (s.a) Hz. Hüseyin’in (a.s) kanıyla kurutulmak istenen İslam çınarını dirilten eşsiz bir kahraman olduğunu ifade etti. Ayrıca, Hz. Zeyneb’in (s.a) Kerbela'da görevinin tanıklık ve şahitlik olduğunu vurgulayarak, onun mükemmel duruşunu ve şahsiyetini övdü.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz “Ruzi Mahşerde rabbimizin ve peygamberimizin huzuruna çıkacağız. Eğer rabbim Allah’tır dedikten sonra dosdoğru durmuşsak, hakikati eğip bükmemişsek, imanımızın gereğini pratiğimize yansıttıysak inanın ahiret yolculuğunun başında melekler inip bizleri selamlayacak ve yeni gideceğimiz dünyayla ilgilide bizi rahatlatacaktır. Korkmayın endişelenmeyin diye. Bu Kur’anın ayetidir. Hz. Zeyneb (s.a) çıtayı öyle bir yükseğe koymuştur ki, bu noktada Hz. Zeyneb (s.a)’e üstünlük çalacak bir isim tanıyor musunuz? Her biri cihana bedel yiğitlerini birkaç saat içerisinde verecek, Yezid’in karşısında dimdik duracak ve Yezid’in gördün mü Allah kardeşlerine neler etti sözü karşısında, Hz. Zeyneb (s.a) ben güzellikten başka bir şey görmedim demiştir. Ubeydullah bin Ziyad aslında Hz. Zeyneb (s.a)’in şahsında inkılaba ümit bağlamış halkın ümitlerini yok etmek istiyordu ama Hz. Zeyneb (s.a) o fırsatı vermemiştir. En kâmil rol model Hz. Zeyneb (s.a)’dir. Doğru yol ve rol model istiyorsanız dosdoğru Hz. Zeyneb (s.a)’in peşine takılın.  Bugün aynı zamanda toplumumuzun çok değerli âlimlerinden H. Ş. Furuddin Koç’un irtihalinin yıl dönümüdür. Allah onu sevdikleriyle haşr etsin.” dedi.

Özgündüz, ayrıca toplumsal konulara da temas ederek, 45 yıllık mücadelesinde her zorluğa göğsünü gererek öncülük ettiğini belirtti. Ömrünü birlik ve dirliğe adamış olduğunu dile getiren Özgündüz, birlik içinde olmanın belalardan uzaklaşmak için önemli olduğunu ve bir oldukları sürece arkalarının yere gelmeyeceğini ifade etti. Aynı zamanda Türk milletinin birbirine düşman edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, radikalizme karşı uyarılarda bulundu.

Kutlama programı, pasta kesimi ve hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

 

Aynı zamanda, Ehl-i Beyt Meddahlarından Ali Tuncay ve Ali Salmanlı'nınseslendirdiği methiyeler, Taner Karabulut'un şiirleri ve Tahtakale Zeyneb-i Kübra Camii çocuk korosunun hazırladığı etkileyici performanslar, programa coşku dolu anlar kattı.

Turan AKTÜRK- Ehed AYMAZ/İstanbul/Serhat Birikim




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —