Tarih: 16.02.2024 16:03

Kahraman Mübariz Filminın Iğdır’da Galası Yapıldı.

Facebook Twitter Linked-in

 

            2010 yılında Ermenistan işgali altındaki Karabağ’ın Terter cephesinde girdiği çatışma sonrası şehit düşen Mübariz İbrahimov‘un hayatını konu olan bir filmin Iğdır’da galası yapılarak izleyici ile buluştu.

              Senaristliğini Nicat Menali  ve rejisörlüğünü  Natik Novruzov. Başrol oyuncusu Hüseyin Aliyev’in katıldığı  Mübariz İbrahimov filminin gala gecesi Iğdır Kültür merkezinde yapıldı  

                Iğdır Araz der ,Iğdır belediyesi ve Valiliği tarafından getirilen Gala gecesine Vali yardımcısı Abdulkadir Şahin, Cumhur ittifakı belediye başkan adayı Ülkü Öcal,Emniyet Müdürü Erden Sakarya, jandarma komutanı Nihat Özkök, Belediye Muhasebe müdürü Nevzat Kesemem ve davetliler katıldı.

                Açılış konuşmasını yapan Arazder başkanı Serpil Önal,”Türk dünyasının kahraman evladı Mübariz filmini Iğdır’a getirdiğimiz için mutluyum. Destek veren  Iğdır valiliğine iş insanlarına teşekkür ederim. Biz İki devlet bir milletiz ”dedi.

                Senarist Nicat Menali  , rejissor  Natik Novruzov ve başrol oyuncusu Hüseyin Aliyev ‘de Türkiye de olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, Türk dünyasının kahramanı Mübariz filminin Türkiye’de Iğdır’da oynanması bizim için mutluluktur. Bizler İki devlet bir milletiz. Türk milletinde kahramanlar bitmez.”dediler.

                Film sonunda Vali Yardımcısı Abdulkadir Şahin yaptığı konuşmada “Bir Türk kahramanının filmini izledik. Çok duygulandım. Türk milletinin kahramanları bitmez. Filmde emeği geçen herkesi kutluyorum .”dedi.    

                Ardından Filim  yapımcısı ,oyuncusu ve destek veren iş insanlarına kurum müdürlerine  plaket taktimi protokol üyelerince yapıldı.

   Azerbaycan Ordusu’nda Uzman Çavuş olarak görev yapan Mübariz İbrahimov tek başına bir Ermeni karakolunu basarak 45 soysuz Ermeni askerini öldürmüştü.

    Mübariz İbrahimov Kimdir?

19 Haziran 2010 tarihinde gece saatlerinde “Şehit olursam üzülmeyin. Vatan sağ olsun” yazılı bir not bırakarak, kimseye haber vermeden 1 kilometre mayın döşeli sınırı aşıp, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerine bağlı bir karakola tek başına operasyon düzenlemiştir. Ermeni silah ve mühimmatını ele geçirerek saatlerce Ermeni destek kuvvetleri çarpışmıştır. Sabah saatlerine karşı şehit düşen kahraman, resmi kayıtlara göre 147 Ermeni er, erbaş ve bir çok rütbeli askeri bertaraf etmiştir. Daha sonra alınan karar ile Mübariz İbrahimov ülkenin Milli Kahramanı ilan edilmiştir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —