Tarih: 27.05.2024 23:54

Yıldırım’ın 29 Mayıs İstanbul’un Fethi Kutlama Mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Tarih boyunca nice zaferlere imza atan necip milletimizin en kutlu ve en büyük adımlarından birisi de İstanbul'un fethidir. İstanbul'un fethi, hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için adeta bir dönüm noktası teşkil etmiştir.  Yeni bir çağın açılışını ifade eden İstanbul’un fethi (1453), Türk Milleti açısından diğer zaferlerle kıyaslanamayacak ölçüde askerî, iktisadî, toplumsal ve kültürel değişiklikler içerdiği tartışma götürmez bir gerçektir. 

Her köşesinde tarihin izlerini barındıran, eşsiz eserleriyle geçmiş ile günümüzü buluşturan nadide şehrimiz, kahraman ecdadımızın mirası olan hoşgörü, kardeşlik ve adalet gibi yüce hasletlerimizin de timsalidir.

Ev sahipliği yaptığı medeniyetlerin izlerini günümüze taşıyan; doğası, tarihi ve kültürel varlıklarıyla şairlere, yazarlara ve sanatçılara ilham kaynağı olan İstanbul, günümüzde ülkemizin iş, finans, ticaret, sanat, kültür ve inanç merkezi olarak gelişmesini sürdürmekte, dünyanın en gözde şehirleri arasında sayılmaktadır.

Fetih ile yeni bir çağ kapanıp yeni bir çağ açılmış, köklü medeniyetimiz insanlık tarihine damgasını vurmuştur. Fetih ile sadece şehir değil, gönüller de fethedilmiştir. Hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için bir dönüm noktası olan İstanbul'un Fethi için Hz. Peygamber Efendimiz (S.A.V) de "Onu fetheden ne büyük kumandan, onu fethedenler ne büyük asker" şeklinde önemsemiş, müjdelemiş ve övmüştür.   

Nice ülkeler, şehirler, beldeler fethettik. Ancak, bunlardan biri var ki tarihimizin en önemli yüz akı, en büyük şeref levhasıdır. İşte bu 1453 İstanbul’un fethidir. Büyük fethin 571. yıldönümünü gururla yaşıyoruz. Fetih, yeni bir şeyleri açmak, başlatmak, idrak etmektir. Belli bir hedef, şuur ve gaye ile hareket edilerek gerçekleştirilir. Fethin amacı, kırıp, yıkmak değildir; aksine yapmak, düzeltmektir. Bugün gerek İstanbul, gerekse ülkemizin diğer bütün toprakları, Fatih’in ruhu ile hareket etmemizi, atalarımıza layık nesiller olma gayreti ile ülkemizi maddi ve manevi sıkıntılardan kurtarmamızı, sanki manen yeniden fethetme potansiyelimiz de mevcuttur.   

Bu duygu ve düşüncelerle İstanbul'un fethinin 571. yıl dönümünü kutluyor, bu eşsiz güzellikteki dünya şehrini bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han’ı, O’nun kutlu askerlerini, kahraman ecdâdımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —