Tarih: 29.09.2024 03:17

Ak Parti Ardahan heyeti, Tarım Bakanı Yumaklı’ya Projeleri Sundu

Facebook Twitter Linked-in

Ak Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, Ak parti Ardahan il Başkan Ersin Yılmaz ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber’le birlikte Tarım ve Orman Tarım ve orman bakanı İbrahim Yumaklı Ardahan’ın sorunlarını ve yatırım projelerini sundular. 

Tarım ve Orman Bakanlığının Ardahan’da devam eden yatırımları ve yeni projeler hakkında yapılan görüşme sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Ardahan Milletvekili Kaan Koç, “Serhat Ardahan'ımıza müjdeleri ve destekleri için Bakanımıza minnettarız. Bu destekler, bölgenin tarımsal potansiyelini artıracak ve yerel üretimi güçlendirecektir,” dedi.

"Ardahan besi materyali üretici bölgesi" olarak ilan edildi diyen Milletvekili Koç konuşmaların şöyle sürdürdü. Bu kapsamda, destek ödeme miktarlarımız ilimizde %50 artırılacak. Saha ziyaretlerimizde köylerimizdeki üreticilerimizin aktardığı hayvan küpesi ve sevki gibi sorunlar incelenerek çözüm üretilecek.

 Göle Durançam Göleti, ihalesi 2024 yılı sonuna kadar gerçekleştirilecek. Posof-Süngülü / Hanak - Sazlıçayır / Göle-Sürügüden köylerimizin ihalesi yapılıp sözleşmesi imzalanan "Taşkın Koruma" işlerine ödeneklerin tamamı aktarılarak işlemler başlatılacak. 

Merkez ve ilçelerimizdeki yeni başvurduğumuz taşkın koruma, dere ıslahı, içme suyu ve hayvan içme suyu sondajı projelerimiz kabul edildi” dedi.

Ak Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç, Tarım Bakanlığı ziyaretinde Ardahan üniversitesi bünyesinde kurulacak hayvan hastalıkları araştırma enstitüsü konusunda da görüşmelerin yapıldığını bu çalışmalarında son aşamaya geldiğini sözlerine ekledi.

Eda DEMİR/Ankara/Serhat Birikim

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —