-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Ali ŞAYİR: Kars’ın Kurtuluşu Kafkasları Özgürleştirdi.
Şayir Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali ŞAYİR: Türk Ordusu’yla birlikte gösterdikleri üstün gayretler sonucunda 43 yıl
Kars’lılar tek yürek olup, Kazım Karabekir Paşa komutasındaki Türk Ordusu’yla birlikte bağımsızlığımıza kavuşturdular diyen Şayir Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali ŞAYİR: Türk Ordusu’yla birlikte gösterdikleri üstün gayretler sonucunda 43 yıl yaşadıkları esarete son verdiler.
Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyetin kuruluşun 101. yılı nedeniyle basına bir açıklamada bulunan Şayir Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali ŞAYİR: Kurtuluş savaşımızın dönüm noktalarından birini teşkil eden Kars’ın düşman işgalinden kurtarılışı milletçe kazanılan ilk zaferdir dedi.
Yıllarca esaret yaşayan Kars halkı esareti kabul etmeyerek, umutsuzluğa kapılmadan, yüreklerindeki vatan sevgisi ve inançları sayesinde bağımsızlıklarına kavuştular diyen İş İnsanı Ali ŞAYİR konuşmalarını şöyle sürdürdü,:
En büyüğünden en küçüğüne bütün Karslılar tek yürek olup, 30 Ekim 1920 tarihinde Kazım Karabekir Paşa komutasındaki Türk Ordusu’yla birlikte gösterdikleri üstün gayretler sonucunda 43 yıl yaşadıkları esarete son verdiler.
Kars ve çevresinin kurtuluşu ve Kars halkının yazdığı bu zafer, tüm Anadolu’ya dalga dalga yayılarak, karamsarlıkları ortadan kaldırmış, birlik ve beraberliği perçinlemiştir. Düşman güçlerine karşı kanlarının son damlasına kadar mücadele eden milletimizin gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesi 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetimizin kurulmasıyla taçlanmış ve milletimiz bağımsızlığını ilan etmiştir.
Kazanılan bu zaferden ve şehrimizin gösterdiği başarıdan dolayı Sultan Abdülaziz tarafından Kars’a ilk kez “Gazi” lik unvanı verilmiştir. Ne yazık ki bugün bu unvanı kullanamıyoruz. Şehrimizin adının yeniden “Gazi Kars” olmasını istiyor ve Valilerimizden, Milletvekillerimizden, Belediye Başkanlarımızdan tüm Sivil Toplum Kuruluşlarından, hemşehrilerimizden bu konuya hassasiyet göstermelerini bekliyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin kuruluşunun 101. Yılını ve Kars’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. Yıl dönümünü kutluyor, B vatan için feda ettikleri canlarıyla vatanımıza can veren, bugün bu topraklarda bağımsız hür ve özgür irademizle yaşamamızı sağlayan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.
Burhan AYDIN/İstanbul/Serhat Birikim
Bursa KAIDEF’ın Bayramlaşmasına yoğun ilgi.
İş İnsanı Siyasetçi NAZİK, "NEVRUZ" Bereketin, beklentilerin Bayramıdır.
İş İnsanı Ensar DÜZ; “NEVRUZ” Barışın, Kardeşliğin Umudun Adıdır
İş İnsanı Siyasetçi POLAT: "NEVRUZ" "Kardeşliğin Barışın Bayramıdır "
Başkan ÇOBAN: “NEVRUZ” Baharın Barışın Müjdecisidir
İş İnsanı Sabri YİĞİT; "NEVRUZ", Baharın Habercisidir
Başkan Çetin Demirci; “NEVRUZ” Barışın Kardeşliğin Bayramıdır
Milletvekili İNCESU; “NEVRUZ” Kardeşliğin Barışın Türküsüdür
TÜMKİAD’il İl Başkanı Asker Yıldırım, Babasını Kaybetti
Kars’tan tübitak 2204-a projelerinde büyük başarı
ATSO Başkanı Demirci’den; Toplumsal Dayanışma ve Barış vurgulu bir mesaj!
Kars'ta protokol üyeleri bayramlaştı
Kars Valisi Ziya Polat’tan uygulama noktasında emniyet personeline ziyaret
DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan’ın: Newroz ve Ramazan Bayram mesajı
Kars'ta Mustafa Tosunoğlu Şehit Ailelerine Anlamlı Ziyaret
Vekil Koç’tan Ardahan’da Ramazan mesaisi
Vekil İncesu’dan Bayram mesajı
Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Bayram Yığcı Nevruz ve Ramazan bayramı personelleri ile bayramlaşma
KAI Maarif Derneği İftar Programına Yoğun İlgi Vardı
Nevruz ve Ramazan Bayramınız kutlu olsun
Gönül adamı Sezgin Baran Korkmaz’dan Kars’ta anlamlı Ramazan desteği
Başkan KOÇALİ, “NEVRUZ” Köklü Geleneğin Bayramıdır
Kars 36 Spor Kulübü’nde Yeni Dönem: Başkanlığa Toker Bulut Seçildi
Başkanı UZUN, NEVRUZ Barış ve Kardeşlik Bayramıdır
Başkan Kadir Bozan’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ardahan’a mesaj
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Ardahan'da
18 Mart Çanakkale Zaferi
Alibeyoğlu kaleme aldı: "Kars: Sahipsiz Şehir Olmasın"
Ramazan bayramı dayanışması mahalleye taşındı
Yükleniyor







