15703,40%-1,93
44,06% 0,17
51,19% 0,04
7301,06% 1,68
11854,23% 0,00
Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Alparslan Anadolu Lisesi’nde düzenlenen tatbikatta öğrenciler ve öğretmenler deprem anında yapılması gerekenler konusunda uygulamalı olarak bilgilendirildi. Tatbikat sırasında öğrenciler “çök–kapan–tutun” hareketini uygulayarak güvenli alanlarda bekledi.
Deprem senaryosunun ardından okulda tahliye süreci başlatıldı. Öğrenciler, öğretmenlerin yönlendirmesiyle kısa sürede ve düzenli şekilde okuldan çıkarılarak güvenli toplanma alanına ulaştırıldı.
Gerçekçi senaryoyla gerçekleştirilen tatbikatın, öğrencilerde afet bilincinin artırılması ve deprem anında doğru davranışların pekiştirilmesi açısından önemli olduğu belirtildi. Yetkililer, benzer tatbikatların farklı okullarda da devam edeceğini ifade etti.
Hasan OTHAN KARS / Serhat Birikim