Tarih: 01.07.2024 19:40

Anadoludakiler Sergisi ve Tanıtım Programı Düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

 

Anadolu'da, toprağın bereketini, kültürel birikimi ve ellerin becerisini yeniden keşfetmeye ve insanlığın hizmetine sunmayı amaçlayan Anadoludakiler projesi, 28.06.2024 Cuma günü İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır ile 81 ilden gelen zanaatkârlar ve sanatçıların katılımlarıyla yapılan lansman toplantısıyla tanıtıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek tarafından, “kültürel mirasımızı ve geleneksel yöntemlerimizi korurken, sürdürülebilir üretimle kaynakları koruma, yerel ekonomiyi canlandırma ve kalkınmayı desteklemeye” yönelik Bölge Kalkınma İdareleri ve Kalkınma Ajansları ile birlikte hazırlanan Anadoludakiler projesi hakkında detaylı bilgiler verildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yaptığı konuşmada yerel ürünler ile coğrafi işaretlerin önemine vurgu yaparak, bu kapsamda kalkınma ajansları ile bölge kalkınma idarelerinin bugüne kadar verdiği desteklere dikkat çekti. Kacır, bu kurumların Bakanlık koordinasyonunda yeşil dönüşümden kaynak verimliliğine, kadın ve genç girişimciliğinden KOBİ’lere, yerel ürünlerin geliştirilmesinden eğitim ve mesleki gelişim gibi sosyal kalkınma programlarına kadar birçok alanda çalışmalar yürüttüğünü belirtti ve “Anadoludakiler” projesi kapsamında 81 ilin tamamında uygulanacak SOGEP-Anadoludakiler Destek Programı'nın müjdesini verdi.

Emine Erdoğan Hanımefendi ise yürütülen projeye dair yaptığı konuşmada, “Bu projeyle Anadolu'muzun yerel ve geleneksel ürünlerini tanıtmayı, yeniliklerle günümüze taşımayı, vatandaşlarımız ve tüm insanlığın istifadesine sunmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda, yerel ürünlerimizi markalaştırarak ve küresel pazarlara taşıyarak ulusal kalkınmayı desteklemeyi hedefliyoruz. İnanıyorum ki bu anlamlı projenin her bir destekçisi, insanlığın asırlardır ilmek ilmek dokuduğu Anadolu medeniyeti kumaşına, kendi ipliğinden bir düğüm atacak, yaşatmak istediğimiz mirası daha güçlü bir şekilde geleceğe taşıyacaktır. Bizi biz yapan Anadolu, toprakla buluşarak berekete, soframıza erişerek birikime, kalbimizden dökülerek beceriye dönüşür” dedi.

Konuşmalar sonrası moderatörlüğünü Danilo Zanna'nın yaptığı, şef, seyyah ve araştırmacı Ömür Akkor, iş insanı Talip Murat Kolbaşı ve tasarımcı Dilek Hanif'in konuşmacı olduğu panelin de yer aldığı programda sanatçı Fırat Neziroğlu atölye çalışması yaptı.

Düzenlenen programa TRA2 Bölgesi’nden Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah KARACA ile ilgili ajans personeli ve bölgemizden çeşitli yöresel ürünler üreten zanaatkâr ve ustalar katılım sağladı.

Ayrıca programda proje hakkında detaylı bilgilerin anadoludakiler.org sitesinde yer aldığı bilgisi de paylaşılmıştır. Önümüzdeki dönemde programda duyurulan ve Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerini kapsayan TRA2 Bölgesinde Serhat Kalkınma Ajansı tarafından koordine edilecek SOGEP - Anadoludakiler programında ise aşağıdaki konular desteklenecek olup detaylı bilgiye  https://l24.im/k3Fq9 adresinden ulaşabilirsiniz




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —