Tarih: 25.06.2024 01:49

ARDA-FED Beylikdüzü'nde Tarım ve Orman Bakanlığına Seslendi.

Facebook Twitter Linked-in

Moderatörlüğünü Ormanların  Kardeşliği Platformunun Genel Koordinatörü Mustafa Küpeli'nin yaptığı Basın açıklamasında Yetkililer göreve davet edildi

3. Toplantısını Beylikdüzü Ardahan Derneğinde gerçekleştiren Ardahan Dernekler Federasyonu ormanların korunması için Tarım ve Orman Bakanlığını e yetkilileri uyaran bir basın açıklamasa yaptılar.

Basın açıklamasını ARDA-FED Genel Başkanı Engin Demirkuş Yaptı.

Ormanların orantısız kesimler olduğunu dile getiren İstanbul ARDA-FED Genel Başkanı Engin DEMİRKUŞ, Yaşlı ve sığ Ormanlarımız Avrupa standartları ölçüsünde kesim ve temizliği yapılmalıdır diyerek şu açıklamayı yaptı.

Bir dönem Ağaç kesimini Müttehitlere ihaleyle verildiğinde ormanlarımız büyük bir oranda orantısız, haksız, hukuksuz bir şekilde kesildi. Ardahan Dernekler Federasyonu, Dernekleri ve Ormanların Kardeşliği Platformunun girişimi sonucu ağaç kesimini Müteahhitlere verilen ihaleleri iptal edildi ve eski düzene döndü. 

Derneklerin önerdiği komisyon olmadığı için kaç ağaç damgalandı, kaç ağaç kesildi, bir belli değil.

Biz Federasyon olarak ormanlarımıza sahip çakmak ve korumak için çevre komisyonumuzun Orman bilimcilerle yaptığı görüşmeler sonucu önemli bir rapor hazırladık.

Diyoruz’ki;  yaşlı ağaç kesimi ve orman temizliği için yapılan kesimi Kaymakamlık, Belediye, Muhtarlık,  Ardahan Dernekler Federasyonu, Kafkas Kars Dernekler Federasyonu, Sarıkamış Platformu, Şenkaya Dernekler Federasyonu ve Ormanların Kardeşliği Platformu’nun içinde olacağı bir komisyon gözetiminde Avrupa standartlarına göre kesilmesini öneriyoruz.

Bu konuda 3 önerimiz var, 1- Ormanlarımız Avrupa’daki gibi vinçle kesilmesi, 2- Kesilecek ağaçlar damgalanırken ve kesilirken kurulacak bir komisyon gözetiminde kesilmesi 3- Ormanlarımızın kaçakçılardan korunması için köylüye meccane verilmesi ve gizli kameralarla korunması 

Bu nedenle Başta Tarım ve orman Bakanlığını, Erzurum Orman Bölge Müdürlüğünü, Ardahan ve Kars İl Orman Bölge Müdürlüğünü, Sarıkamış, Şenkaya, Göle Orman Şefliğini göreve davet ediyoruz. Bu ormanlar bizimdir hep birlikte koruyalım 

BAŞKAN YILDIRIM, ORMANLARIMIZI KORUYACAĞIZ 

Basın açıklamasını sonrası konuşan Beylikdüzü Ardahan Dernek Başkanı Enver Yıldırım, Küresel ısınma nedeniyle Dünya’nın ve Ülkemizin yeşile ve ormanlara çok ihtiyaç duyulduğunu dile getirirken Diyarbakır’da, Mardin’de mahsul yangınları ve Çanakkale’deki orman yangınlarını örnek gösterdi.

Sanatçı MURAT AYDIN Ormanları Korumalıyız.

ARDA-FED ve Beylikdüzü Ardahan Derneğinin yaptığı çok önemli ve anlamlı bir basın açıklaması yapıtılar kendilerini kutluyorum. Bu ülkenin milli servetlerini hep birlikte korumalıyız. Ama Para için gözü dönmüş Maden Ocak sahipleri Kaz Dağlarında ve Türkiye’nin bir çok ilinde Orman katliamları yaptılar, zeytinlikleri yo kettiler. Ülkemizde 100 yılda ancak yetişebilen Dünya’nın en kıymetli Sarıçam Omanlarını gözümüz gibi korumalıyız dedi.

Yağmur KÜPELİ/Beylikdüzü/Siyasal Birikim




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —