Tarih: 12.06.2024 14:02

ARDA-FED'ten Ardahan Festivallerine Tam Destek

Facebook Twitter Linked-in

 Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDA-FED, 2024 yıllarında düzenlenecek festivallere yönelik geniş kapsamlı bir destek açıklaması yaptı. 

            Kon  hakkında basın açıklamada bulunan Arda-Fed Etkinlikler ve STK'lardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Talip Bulak, Ardahan ve ilçelerindeki düzenlenen tüm festivallere her türlü desteği sunacaklarını belirtti.

            ARDA FED Genel Başkan Yardımcısı Talip Bulak açıklamasında şunları söyledi: 

ARDA-FED Genel Başkanımız Engin Demirkuş'un başkanlığında gerçekleştirdiğimiz  toplantıda Arahan'da 2024 tarihinde yapılacak  bütün festivallere gücümüzün oranında  destek sunacağız kararından sonra çalışmalara başladık diyerek konuşmaların şöyle sürdürdü; 

            Yaptığımız projeler dahilinde "İlk olarak İstanbul Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek festivalde, Göle'nin dünyaca ünlü kaşar peynirinden yapılan kaşar dönerini hazırlayacağız ve bu lezzeti festivale katılan tüm vatandaşlarımıza tattıracağız. Ayrıca, Halk oyun ekibi sahne alacık bunun yanında her festivalle ilgili olarak yöresel ilçe ve dernek başkanları da açıklamalar yapıp festivalleri duyuracağız 

            Geçmişte birçok festivalin organizasyon komitesinde görev alarak bugünlere gelmesinde katkıda bulunduk ve bu tecrübelerimizle festivallerimizi en iyi şekilde gerçekleştireceğiz. ARDA-FED olarak, gurbetteki tüm hemşehrilerimizi, ilçe Federasyonlarımız, İlçe Derneklerimiz ve Köy Derneklerimizi festivallere katılmaları için teşvik edeceğiz. Bu amaçla televizyon programları, radyo programları ve ulusal ile yerel gazetelerde haberler yapacağız.”

            Etkinlik ve Festivaller Komisyonunda Ben ve Bilal Sönmez, Sıtkı Dursun, Mert İnanç Yılmaz, Aytekin Akpınar ve Bülent Kara'dan oluşmaktadır.

            Ardahan Dernekler Federasyonu, kültürel değerlerimizi yaşatmak ve tanıtmak amacıyla faaliyetlerini kararlılıkla sürdürecektir. Hemşehrilerimizin desteğiyle daha güçlü etkinliklere imza atacağımıza inanıyoruz.

Burhan AYDIN/İstanbul/Serhat Birikim




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —