Tarih: 31.08.2024 16:38

Ardahan Tarım Müdürlüğü İddialara Cevap Verdi

Facebook Twitter Linked-in

Ardahan Tarım ve Orman Müdürlüğünün resmi internet hesabından yapılan açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında yer alan, 2025 yılından itibaren çiftçilere ödenen mazot ve gübre destekleri kaldırıldı. Konulu haberlerin doğruluğu bulunmamaktadır” denildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı‘nın önceki hafta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, “2025-2027 Yıllarında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler İle Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar”ın Resmi Gazete’de yayımlandığını duyurmasının ardından, sosyal medyada gündeme gelen mazot, gübre ve prim desteklerinin kaldırıldığına yönelik iddialar tartışma yaratmış, üreticilerin tepkisini çekmişti.

İddialar üzerine konu hakkında Tarım ve Orman Bakanlığının açıklamasını yayınlayan  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  “Mazot ve gübre desteği kalkmamıştır. Temel destek olarak revize edilmiştir” açıklamasını yaptı.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi; “İlk olarak; mazot ve gübre desteği kalkmamıştır. Yeni dönemde bunun tanımlaması, temel girdi maliyetleri (mazot ve gübre) esas alınarak belirlenen temel destek olarak revize edilmiştir. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olan üreticilerimizin, temel destek ile mazot maliyetinin %50’si ve gübre maliyetinin %25’i karşılanacaktır” denildi.

 

Ömer TURAN/Ardahan/Serhat Birikim 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —