9126,45%-1,07
38,50% 0,03
43,88% -0,01
4054,12% -1,24
6567,78% -0,58
Ardahan ve Konya Ereğli’nin özgün tatlarını harmanlayan Beste ve Abdullah Sezer çifti, Hırvatistan’ın Brac Adası’nda düzenlenen uluslararası yemek yarışmasında büyük bir başarıya imza attı. "Biser Mora (Akdeniz’in İncisi)" adıyla bu yıl 20’ncisi gerçekleşen ve 37 ülkeden 600 şefin katıldığı prestijli yarışmada, Sezer çifti Türk mutfağını gururla temsil ederek toplamda dört madalya kazandı.
Michelin yıldızlı şeflerin de jüri koltuğunda yer aldığı yarışmada, Sezer çiftinin hazırladığı tabaklar, hem yaratıcı sunumları hem de geleneksel ile moderni buluşturan tatlarıyla büyük beğeni topladı.
Abdullah Sezer, “Restoran Tatlı Tabağı” kategorisinde gümüş, “Şefler Düzeyi Balık Tabağı”, “Makarna Tabağı” ve “Et Tabağı” kategorilerinde ise üç bronz madalya kazandı.
Beste Sezer ise Ardahan’ın coğrafi işaretli balığı pelverde ve omaçlı un helvasını füzyon mutfağıyla yorumlayarak sunduğu tatlı tabağıyla gümüş madalyaya layık görüldü. Ayrıca, Ereğli’nin isli koyun yoğurdu ve siyah havucu ile Ardahan mantısı, kaşar peyniri ve kaz etini harmanladığı tabağı bronz madalya kazandı.
Yarışma sonrası konuşan Beste Sezer, "37 ülkeden 600 katılımcının yer aldığı bu yarışmada, Ardahan ve Ereğli’nin lezzetlerini dünyaya tanıtma fırsatı buldum. Yerel tatlarımız büyük beğeni topladı. Ülkemi ve yöremizi en iyi şekilde temsil ettiğim için çok mutluyum," dedi.
ÖMER TURAN/Serhat Birikim