Tarih: 22.06.2023 13:39

AKI-DER Kadınlar MECLİSİ'den Serhat İllerine Kültür Turları

Facebook Twitter Linked-in

 Bu yıl AKI-DER KADINLAR MECLİSİ'nin ikinci kez düzenlediği Doğu Ekspresi ile Kars Ardahan Iğdır kültür turu muhteşem görselleri ile Doğu Anadolu'nun Serhat illerinin turistik, tarihi, güzel yaylaları ve güzel köyleriyle güzel bir gezi turu olduğunu  görüyoruz.

            AKI-DER' in ikincisini düzenlediği bu kültür turlarında köydeki insanlarla kaynaşmaya, onlarla birlikte yardımlaşmaya,  iyi günde kötü günde yanlarında olduğunu göstermekle ve hediyeleşme ile ayrıcalıklı bir dernek anlayışı ile bu yılki tura yeni üyeleri de ekleyerek güzel kültürel bir gezi düzenlediğini görüyoruz.

            Bizim izlenimlerimiz insanların köydeki vatandaşlarımızın bu geziden hoşnut oldukları,  ziyaretlerine gelen AKI-DER üyelerinden çok memnun ayrıldıklarını ve onların sıcak davranışları köydeki insanların kucaklayışları bizlerin de dikkatini çekti.

            Biz gazeteciler olarak bu gibi kültür turlarında alışık olmadığımız, insanların canı gönülden Ankara'dan İstanbul'dan Türkiye'nin çeşitli vilayetlerinden AKI-DER ailesinden gelen insanları bağırlarına basışları görülmeye değerdi. İnanıyoruz ki AKI-DER kısa sürede bu kadar ses getirdi daha da ileride büyük projelere imza atacak diye düşünüyoruz.

            Öncelikle kadim geçmişimiz tarihimiz olan Ani Harabeleri oradaki geçmişimizi yansıtan kalıntılar ilk cuma namazının kılındığı cami, arkasından Sarıkamış Şehitliği ruhları şad olsun,  daha sonrası Iğdır ilimiz Tuzluca Ilçemizdeki Tuz Mağaraları ve yine Iğdır'daki Şehitliğimiz daha sonra Ardahan,  Ardahan Kalesi'nin muhteşem görüntüsü kültür turundaki insanları büyülemiş durumda. Arkasından Çıldır ilçemiz, Çıldır Gölümüz ve oradaki Taşkonak Otelin misafirlerini çok güzel ağırladığını görüyoruz.

İnanıyoruz ki bu kültür turundan büyük hayallerle gidip güzel anılarla dönen insanlar tekrar tekrar gitmek isteyecektir.

99 köy karantinaya alındı.

Eda DEMİR/Ankara/Serhat Birikim




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —