Tarih: 10.08.2023 00:01

Ardahan'da Festival Gurbetli Sılayı Buluşturuyor

Facebook Twitter Linked-in

20. Ardahan Kültür ve Bal Festivali öncesi konuşan İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu Genel başkanı Esengül Yılmaz Gül. Festivaller önemli buluşmaların adresidir.

Festivaller geçmiş ile gelecek arasında kurduğumuz köprülerdir. Festivaller kültürlerin devamı, varolan sanatın gelecek nesillere aktarılması, yörelerin turizm değerlerinin tanıtılması, ticari potansiyelinin artırılması tarihi ve kültürel değerlere dikkat çekilmesi, geçmişimizdeki önemli kişilerin anılması gibi birçok amaca hizmet eder.

Festivaller aracılığıyla dostluğun, kardeşliğin, güzelliklerin, dayanışmanın tohumlarını geleceğimiz için ekeriz. Kültürel ve sanatsal değerlerimiz gelecek nesiller ile kaynaşır. Yerel tarihi ve doğal güzellikler ulusal ve evrensel bir payda da paylaşılır. Festivaller aracılığıyla kalıcı değerler üretilir, geleceğe bir iz bırakılır.

Ülkemizde yerel ve ulusal bazda, gerek Türk gerek yabancı katılımcılar ile bir çok festival kutlanır. Bunların bazıları özellikle çok ses getirir. Yerel yapılan bir festival, o denli ilgi uyandırır ki ulusal ve uluslararası izleyici kitlesine kavuşur. Ankara Müzik Festivali, İstanbul Müzik Festivali, Altın Portakal Film Festivali, İstanbul Film Festivali, İstanbul Caz Festivali artık uluslararası katılımcısı ve izleyicisi ile daha büyük kitlelere sanat coşkusunu yaşatmaktadır. Müzik, sinema, tiyatro, dans alanındaki festivaller Türkiye’nin kültür mozaiğini daha da zenginleştirmektedir.

Belediyeler tarafından düzenlenen festivallerde konser, söyleşi, spor müsabakaları, sanat gösterileri, yemek yarışmaları gibi çeşitli etkinlik ve eğlenceler düzenlenerek, özellikle küçük yörelerimizin bilinirliğinin ve ekonomik değerinin artırılmasına önemli katkılar sağlanır.

Festivallerin yarattığı ekonomik katma değer, festivalin düzenlendiği bölgenin gelişimini de hızlandırır. Ancak her şeyden önemli olan festival coşkusu ile toplum içerisinde oluşan birlik beraberlik ve dayanışma duygusunun kuvvetlenmesidir. Tüm festivallerin sevgi ve barış içerisinde kutlanıp, ardında güzel anılar bırakarak, bir sonraki yıl heyecanla beklenmesi ise festivalin başarısının göstergesidir. Yerel, ulusal ve uluslararası tüm festivallerin toplumumuzda sağlam köprüler yaratması dileğiyle…

Esengül YILMAZ GÜL
ARDAFED Genel Başkan Yardımcısı

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —