9144,16%-0,57
39,56% 0,13
45,52% 0,33
4283,69% 0,07
6912,78% -0,41
İstanbul Bağdaşen Köyü Dernek Başkanı ve Yönetim Kurulu, Ak Pati Ardahan Milletvekili Kaan Koç ve CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu’yu Bülbülan Yayla Festivaline davet etti.
TBMM’deki gerçekleşen ziyarete Bağdaşen Dernek Başkanı Burhan Bozkurt, Bağdaşen Köy Muhtarı Fehmi Bilgin, Yalova keleşler vakfı başkanı Şaban Bozkurt, Darıca Dernek başkanı İsmet Bozkurt katıldı.
Ankara’da TBMM’de Ardahan Milletvekillerini ziyaretlerinden sonra Serhat Birikim gazetesine açıklamada buluna Ardahan Merkez Badaşen Dernek Başkanı Burhan BZKURT; 17 Yıl önce büyük umutlarla başlayan gurbetle sılayı buluşturup binlerce bölge insanın omuzu omuza halay çekmesine vesile olan 11-12-13 Temmuz’da 17. Cisi yapacağımız Bülbülan Yayla Festivalimiz Ardahan’lı hemşirelerimize, Badaşen Köylülerimize ve bölge halkına yakışır bir festival olması için tertip komitesiyle gece gündüz çalışıyoruz.
MİLLETVEKİLLERİNDEN YOLLARIN YAPILMASI İÇİN SÖZ ALDIK
18 Haziran’da Ankara'daki STK’ları ve hemşehrilerimizi ziyaret ettikten sonra Ak Pati Ardahan Milletvekili Kaan Koç ve CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu’yu makamından ziyaret ederek festivalimize davet ettik
Çok veremli geçen ziyarette Bağdaşen Köyümüzün sorunlarının çözümü için önemil bir mesafe kaydettik.
-Hasköy sırtından itibaren köye kadar olan yolun ve köy içi parkelerin yenilenmesi için festival tarihinden önce bitirme sözü aldık.
-Ayrıca Bülbülan’dan Yaylamıza giden yolun yapımına hemen başlama sözü aldık.
- Yayla turizmine eve sahipliği yapan Bülbülan yaylasının Dere ıslahının sözünü aldık.
-Bülbülhan’ın turizme kazandırılması ve kinzi kalemizin restore edilmesi için dilekçeyi Muhtarımız Ardahan da gerekli kurumlara iletecek bununla ilgili destekte aldık.
-En önemlisi Ayrıca vekillerimizle yaptığımız toplantıya telefonla katılan köyümüz için elinden geleni yapan sınır davaları için destek isteyen, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Turgay Akpınar Başkanımıza şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bize gösterilen ilgi alaka ve hoşgörü için vekillerimize arkadaşlarımız adına sonsuz teşekkür ediyorum
Hepimizin içinde hasret ve özlemi büyüyen 11-12-13 Temmuz’da Yapılacak 17. Cisi yapılacak Bülbülan Yayla Festivaline bütün dostlarımız ve hemşehrilerimiz davetlidir.
Eda DEMİR/Ankara/Serhat Birikim