Tarih: 19.03.2024 01:08

Başkan İrfan KOÇ: “NEVRUZ” Dostluğa Kardeşliğe Açılan Kapıdır

Facebook Twitter Linked-in

Bursa Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İş İnsanı İrfan KOÇ; Nev 'Yeni' Ruz ise 'gün' anlamına geldiğini ifade ederek; geleneklerimizde, örf ve adetlerimie renk katan Nevruz Bayramı baharın başlangıcı olarak kabul edilen milli bayramımızdır.

Bursa Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı ve Koç Petrolleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İrfan KOÇ; NEVRUZ“Tabiatın bütün zenginliklerini müjdeleyen bolluğun, bereketin, coşkunun, sevincin habercisi ve bir dostluk türküsüdür.

21 Mart Nevruz Bahar Bayramı nedeni ile bir serhat Birikim Gazetesine bir açıklamada bulanan Bursa Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İrfan KOÇ; Nevruz, bolluğun, bereketin ve baharın gelişinin müjdecisidir.

Tabiatın bütün zenginliklerini müjdeleyen bolluğun, bereketin, coşkunun, sevincin habercisi bir dostluk türküsü, farklı coğrafyalarda ki aynı kültürleri, aynı heyecanda buluşturan, barış içinde, kardeşlik içinde, huzur içinde yaşama isteğini, bolluğu, bereketi müjdeleyen bir paylaşma günüdür. Diyen Genel Başkan İrfan KOÇ; Nevruz, tabiatın yeniden canlanmasıyla Allah’ın rahmet hazinesinde sonsuz nimetlerinin, hayatın, sevginin bahşedileceğini haber vermektedir. Bizler de bu güzel günü her yıl düzenli olarak çeşitli etkinlikler yaparak hem tarihsel bir mirası devam ettiriyor, hem de baharın coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Dedi

Orta Asya’dan, Kafkaslara, Anadolu’dan, Balkanlar’a tüm Türk dünyasının kültür mozaiğimizi oluşturan her yerde 2800 yıldır olduğu gibi Nevruz coşkusu yaşanıyor. Binlerce yıllık ortak ve zengin bir kültürün mirasçılarıyız. Bu coğrafyadan dalga dalga yayılacak hoşgörünün dünyayı değiştireceğine inanıyoruz.” Diyen İş İnsanı İrfan KOÇ: Bu vesileyle Nevruz’un kalplerdeki sevgiyi ve birlikte yaşama idaresini güçlendirmesini diliyor, herkesin Nevruz Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Kurban Ali ERGÜL/Bursa/Serhat Birikim




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —