-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% -0,11
-
EURO
50,55% 0,12
-
GRAM ALTIN
7119,10% -0,22
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
Buğdayın Atası, Ardahan Kavılcası Tanıtım Etkinliği Gerçekleştirildi
Ardahan Kavılca Buğdayı’nın yerel, ulusal ve uluslararası seviyede bilinirliğini artırmak, Ardahan Kavılca Buğdayı ile yapılabilecek çeşitli yemekleri ortaya çıkarmak, Kavılca Buğdayı’nın faydalarını tanıtmak amacıyla gerçekleştir


Ardahan Üniversitesi Âşık Şenlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Panel ve Tadım Etkinliği’nde Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin DEMİRCİ, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah KARACA, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet BİBER ve Ardahan Valisi Hayrettin ÇİÇEK açılış konuşmalarını gerçekleştirerek Kavılca Buğdayı ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdiler. Konuşmalarda coğrafi işaret tescil belgesine de kavuşan Ardahan Kavılca Buğdayının Ardahan için oldukça önemli bir değer olduğu belirtilirken özellikle son yıllarda devlet teşvikleri ile üretim sahasının genişlemeye başladığı, bununla birlikte kavılca buğdayından alternatif ürünler üreterek tanıtımının yapılması ve pazarının genişletilmesi gerektiği vurgulanan konular arasında oldu.
Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Okan EŞTÜRK’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde TÜRES Genel Başkanı ve Türk Mutfak Sanatları Uzmanı Ramazan BİNGÖL Kavılca Buğdayı’nın mutfağımızdaki yeri ve tanıtımı ile gastroturizme kazandırılması hakkında; İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Dr. Başak EGESEL organik sertifikalı Kavılca Buğdayının yaygınlaştırılması ve gerçekleştirilen projeler hakkında konuşmalarını gerçekleştirdi. Dr. Öğretim Üyesi Bilge AYDIN’ın Ardahan Kavılca Buğdayı’nın besin değerleri ve özelliklerini anlattığı sunumla devam eden panel, Ardahan Mutfağı üzerine araştırmaları bulunan sn. Filiz VURAL’ın Ardahan Gastronomisi ve Kavılca Buğdayı ile ilgili konuşması ile tamamlandı. Panelin ardından Ardahan Üniversitesi Gastronomi ve Aşçılık Bölümlerinin öğretim görevlileri ve öğrencileri eliyle kavılca kullanarak hazırlanan 30 çeşit ürün ile tadım etkinliği gerçekleştirildi. Katılımcılardan tam not alan ürünler Ardahan Kavılca Buğdayı’nın hem lezzetli hem sağlıklı yönünü ortaya çıkardı.
Öğleden sonra ise Ardahan Milli Egemenlik Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih CİNEVİZ, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet BİBER, Ardahan Belediye Başkanı Faruk DEMİR birer konuşma gerçekleştirirken Türk Mutfak Sanatları Uzmanı Ramazan BİNGÖL ve ünlü şef Ayvaz AKBACAK’ın sunumuyla kavılca üzerine workshop yapıldı. Bu kapsamda kavılcadan yapılan çorba, geleneksel Ardahan kaz etinden kavılca pilavı, kavılca makarnası ve kavılca helvası hem yapıldı hem gelen vatandaşlara ikram edildi. Renkli anlara sahne olan etkinlik vatandaşların da yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
Ömer TURAN/Ardahan/Serhat Birikim

Karsta Tır ile Tanker Çarpıştı Yaralı Var
Kars'ta kar yağışı altında Nevruz ateşi yakıldı
Kura Kadın Futbol Takımı Trabzon’da Kaynak Hoca’yı andı.
Bağdaşen (Kinzodamal) Kongre yapıtı, İbrahim Şenel Başkan Seçildi.
Kars İl Sağlık Müdürlüğünden Yenidoğan Nakil Eğitimi
Kars’ta Okul Sporları Futsal İl Birinciliği Tamamlandı
Kars’ta Ali Gaffar Okkan Bulvarı üzerindeki 12 yaşındaki çocuğa otomobil çarptı
Kars Harakani Havalimanı'mızda şubat ayı yolcu trafiği açıklandı
Kars’ta çatıdan buz sarkıtı otomobilin üzerine düştü
Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mihralibey Ortaokulu Yine Zirvede
TDV Kars Kadın Kollarından İhtiyaç Sahiplerine Yardım
Kars Evliya Camisinde Sakal-ı Şerif ziyaret edilecektir
KATSO ile Tam Finans Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Kars Ziraat Odası Başkan Özcan MÜÇÜK liderliğinde Mart ayı Meclis Toplantısı yapıldı.
Kars'ta Konut Satışı İstatistiği Açıklandı!
Kars Valisi Ziya Polat’tan Sağlık Çalışanlarına Tıp Bayramı Tebriği
AK Parti Heyetinden Kars Belediye Başkanı Prof.Dr.Ötüken Senger’i Ziyaret
Yeşilay Kars'ta çocuklarla buluştu
Kars Huzurevi Sakinleri Ve Öğrenciler Aynı Sofrada
Kafkas Üniversitesi'nde 150 Kişi İşe Alınacak
TÜMKAD Genel Başkan Yardımcısı OSMAOĞLU’nun Babası Toprağa Verildi.
Standart Dışı Plakalara Karşı Uyarı
Kars’ta göçmen kaçakçılarına 'dur' ihtarlı operasyon: 2 gözaltı, 7 yakalama
Kars Valisi Ziya Polat, Sağlık Çalışanlarıyla İftarda Buluştu
Kars Yeşilay Şubesi’nden Sağlık Müdürlüğüne Ziyaret
Kars’ta Bahri Dağdaş cad silahlı saldırı
Görevden alınan Vali Yardımcısı İddialara Yanıt Verdi Suçsuzum
Damal Belediyesi Kreşi Tartışması: Başkan Çamlıyurt’tan Tepki
Susuz Belediyesi’nden Ramazan’da İhtiyaç Sahibi Ailelere Yardım
Selim Belediye Başkanı Barış Koç,tan400 Koli Ramazan Yardımı
Yükleniyor







