Tarih: 06.04.2024 15:50

CHP Çıldır Adayı AYGÜN,1007 Nolu Sandığın Mührünü Kırdılar

Facebook Twitter Linked-in

CHP Çıldır Belediye Başkanı Nurettin AYGÜN; seçimi 2 oy farkla kazanmama rağmen torbanın adliye koridorunda yetkisiz kişi  (1007 Nolu sandık başkanı) tarafından açılarak seçilme hakkımı gasp etmeye çalışıyorlar.

Belediye Başkanlık hakkının haksız hukuksuz bir şekilde elinden alınmasına tepki gösteren CHP Çıldır Belediye Başkanı Nurettin AYGÜN, Seçim hakiminin torbanın adliye koridorunda yetkisiz kişi (1007 Nolu sandık başkanı) tarafından 31.03.2024 Pazar akşamı seçim kuruluna teslim edildiğinde açıldığına dair Cumhuriyet Başsavcısına suç duyurusu. Açmış ve itirazlı  diye zarfına tutanak yazmış. Mührün kırılması ve oyların açılması en azından iptal nedenidir.

İŞTE CHP ÇILDIR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI’NIN  BASIN AÇIKLAMASI 

Seçim günü sonuçlar alındığında sandıklardan bize bildirilen sonuçlarda iki oy önde idik.Ancak 10 dakika sonra kaymakamlık özel kalemi oyların eşit olduğunu açıkladı. Hemen sandıklara gidip ıslak imzalı tutanakları aldığımızda ise iki sandıkta daha önce geçersiz sayılan iki oyun AKP'ye yazıldığını gördük. İtirazlarımız yapıldı.

Sandıklarla birlikte Ardahan Seçim Kuruluna gittik. Burada itiraza konu 1007 nolu sandığın Adliye koridorunda sandık başkanı tarafından açıldığını ve itirazlı zarfın üzerinin yazıldığını öğrendik ve hemen müdahale ettik.

Yaptığımız tüm itirazlar ilçe seçim kurulunca değerlendirmeye alınmadı. Akabinde kura yazısı geldi. Katılmasak da kura çekileceği bildiriliyor.

Kura tutanaklarına "itirazlarımız değerlendirilmediği ve rızamız alınmadığı "şerhini düştük.Seçim Kanununun 128 maddesini lütfen okuyunuz.İtirazlar değerlendirilmeden birleştirme tutanağı yapılamaz.

Birleştirme tutanağı yapılmayınca da kimin kaç oy aldığı bilinemez.Buna rağmen yasaya aykırı kararlar alan seçim hakimine yapılan tüm itirazlarımız reddedildi.

Açılan sandık için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan hakim,bizim bu konudaki başvurumuzu reddediyor.

Şimdi bu durumda Sayın milletvekilimiz,Sayın Faruk Demir,Sayın İl Başkanımız ,parti avukatlarımız ve  partililerimizle verdiğimiz mücadelemiz devam etmektedir.

İtirazlarımız şu an ilde ve sonuç bekliyoruz.

Sonrasında YSK'ya taşıyacağız.

Haber Merkezi/Serhat Birikim




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —