Tarih: 07.04.2024 11:43

Dem partililer belediye başkan odasından Türk büyüklerinin resmini indirmeye kalktı.

Facebook Twitter Linked-in

        Iğdır’da daha kesin olmayan seçim sonucuna göre Dem partinin seçimi kazanması üzerine dem parti il başkanı ve üyeleri Iğdır belediyesine giderek Belediye başkanı odasında bulunan Türk büyükleri resimlerine küfür ettikleri ve resimleri indirmey çalıştıkları belirtildi.

         Iğdır valisi ve belediye başkan vekili Ercan Turan,düzenlediği basın  toplantısında bu konuya değinerek şunları söyledi: ”Terör örgütlerine ve suç örgütleriyle hukuku çerçevede mücadele edeceğiz. Iğdır’ın Iğdırlının huzurunu kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. 2 Nisan Salı günü saat 08.45 ile 10.15 arasında Belediye binasında Demokratik Bölgeler partisi il başkanı Mehmet Sekman belediye bilgi işlem müdürü Tekin Severli,şu anda açığa aldım  belediye personellerini yanına alarak başkanlık makamı dahil olmak üzere belediye katlarını dolaşmışlar. Memurlarımızı tehdit ederek gözdağı vermişlerdir. Başkanlık makamında Cumhurbaşkanımızın fotoğrafına hakaret edilerek indirilmesi istenmiştir. Ancak personeller müsaade etmemiş şu an başkan vekilinin Ercan Turan olduğunu söyleyerek izin vermemiştir. Ardından katları dolaşıp odlara bakılmıştır.

     En son Bilgi işlem müdür odasında 15-20 dakika görüşme gerçekleşiyor. Buraya Dem parti il başkanı Mehmet Selçuk ve kızı Berivan Selçuk’ta geliyor. Burada 20 dakika toplantı yapıyorlar. Bu arada belediye başkan yardımcıları odalarını belirleyerek belediye çalışanlarına göz dağı vermeye çalışıyorlar. Onları tehdit etmişler. Dem Parti ve DBP il başkanlarının açığa aldığım belediye personelinin Belediyeye gelerek personeli tahdit etmesini, gözdağı vermesini ,odaları taksim etmesini ,atanacak belediye başkan yardımcılarını söylemelerini ,insanları sindirmeye çalışmalarını asla tasvip etmiyorum. Bunları yapanları kınıyorum.  “dedi.

         Turan, daha belediye başkanı değişmemiş benim uhdemde dururken yapılan bu hareket ve davranıştan dolayı Iğdır cumhuriyet başsavcılığına gereken suç duyurusun da bulunduk. İlimizde hiçbir suç örgütüne ,terör örgütüne, uyuşturucu çetelerine izin vermeyeceğim. İlimizin huzuru için gece gündüz çalışacağımı buradan beyan ediyorum. Allah Iğdır’ımızı ve Iğdırlıları afetten hainlerden hainliklerden, hainleşmiş insanlardan  korusun. Emniyet ve Jandarma teşkilatıma teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —