Tarih: 22.09.2024 21:31

DEM’li Belediye Okul Yerini Ranta Çevirdi

Facebook Twitter Linked-in

 

            DEM’li Iğdır belediyesi ilk icraatını yaparak okul yeri olarak tahsisli olan arsanın niteliğini değiştirerek yer sahibinin 15 milyon borcunu kaldırarak 60 milyon rant sağladığı iddia edildi.

             Ak Partili meclis üyeleri adına açıklama yapan Kürşat Şimşek,: ” Edindiğimiz bilgi ve duyumlara  göre ,Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yakınlarında Hacı Asker Işıkay Camisi yanında bulunan Uzun yıllardır Parlar ailesine ait olan 6 dönümlük Karaağaç mahallesi 357 ada 1  numaralı taşınmaz, 1989 yılından beri imar planında ilkokul alanına tahsisli olması nedeniyle özel okul yapma ya da ilgili kurumun kamulaştırma yapmasını beklemek dışında bir seçenek olmadığından 2021 yılında Kemal Koçak isimli vatandaşa düşük bir tutarla satılmıştır. Satış sonrası dönemin kayyum belediyesine imar planından okul alanının kaldırılması için başvuruda bulunulmuş ancak kayyum belediyesi tarafından imar planından okul alanının kaldırılması işleminin imar mevzuatına aykırı olması nedeniyle talep reddedilmiştir. Ancak 2024 yerel yönetimler seçimi sonucu Dem partili yönetimin gelmesinden hemen sonra 2024 Haziran ayında   Dem partili meclis  üyelerinin onayıyla söz konusu okul alanı  imar planından kaldırıldı. Bununla da yetinmeyen Dem partili belediye yönetimi, halihazırda zaten imar mevzuatına aykırı olarak kaldırılan okul alanı için taşınmaz sahibi tarafından devlete ödenmesi gereken 15 milyon TL tutarındaki değer artış bedelini  Eylül ayı meclis kararıyla iptal etmiştir. Okul alanın kaldırması sonucu konut alanına açılan taşınmazdan 12 adet imar parseli çıkmakta olup bu parsellerin minimum değeri 60 milyon tl dir. Hiç bir kamu yararı sağlamayan aksine kamunun zararına ve kanunlara açıkça aykırı olan bu plan değişikliği neden yapıldı.  Hiçbir değeri olmayan okul yapılması için tahsisli ve çok düşük bir fiyata satın alınan bu arsanın plan değişikliği yapılarak 60 milyonluk bir değere dönüştürülmesi rant değilimdir.”

            Şimşek, Belediye başkanı Mehmet Nuri Güneş’ten bize gelen bu duyum ve iddialr konusunda açıklama bekliyoruz. Yukarıda belirttiğim konular doğru mu  ,doğruysa bu bir ranttır . Ve menfaatler mi söz konusu kamuoyu açıklama bekliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —