Tarih: 15.04.2024 23:25

Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, Mazbatayı Aldı Göreve Başladı

Facebook Twitter Linked-in

31 Mart 2024 Tarihinde Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, CHP Derince Belediye Başkan Adayı Av. Sertif Gökçe, 30 yıl sonra CHP’ye kazandırdı.

Çevresinde hemşehri camiasında ve partililer tarafından sevilen sayılan Av. Sertif Gökçe, seçimi kazanarak Derince Kurulduğu günden gecen 30 yıl sonra ilk defa CHP’ye geçiren bir belediye başkanı olarak hep anılacak

 CHP Belediye Başkan adayı  Av. Sertif Gökçe ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı İbrahim Şirin arasında, Derice’de yaşanan seçim yarışını Av. Sertif Gökçe kazanarak Derince’yi kırmızıya boyadı.

CHP adayı Sertif Gökçe, seçim sonuçlara göre yüzde 48.28 (39.833) oy alarak kazandı.

En yakın rakibi Cumhur İttifakı adayı İbrahim Şirin ise yüzde 39.29 (32.417) oy alarak ikinci parti oldu

SERTİF GÖKÇE KİMDİR?

Sertif Gökçe, 12 Mart 1972 tarihinde Ardahan'da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Ardahan'da tamamlamıştır. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuş ve avukatlık stajını tamamladıktan sonra 1998 yılından itibaren Kocaeli Barosu'nda serbest avukat olarak mesleğini sürdürmektedir.

Baro Yönetim Kurulu üyeliği ve Baro Başkan Vekilliği gibi önemli görevleri üstlenmiştir. Ayrıca, 2014-2018 yılları arasında Kocaeli Baro Başkanlığı yapmıştır. CHP'de Gençlik Kolları Derince ve İl yönetimlerinde görev almıştır.

Çeşitli sivil toplum örgütleri, demokratik kitle kuruluşları ve spor kulüplerinde aktif görevler üstlenmiştir. Ayrıca yerel gazetelerde köşe yazarlığı yapmıştır. Evlidir ve iki çocuk sahibidir. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP'den Kocaeli İli, Derince İlçesi Belediye Başkan adayı olmuştur. 

Fuat KATKAY/Kocaeli/Serhat Birikim




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —