10840,60%1,05
36,65% 0,08
39,89% 0,11
3529,01% 0,37
5669,37% 0,00
21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Eğitimci Yazar Halil AKTAŞ: Nevruzun Milli Kültürel değerlerimiz için özel anlamlar taşıdığını, büyük bir kucaklaşma olduğunu ifade etti.
“Gece ve gündüzün eşitlendiği 21 Mart; tüm doğanın uyanışı, baharın başladığı gün olarak Nevruz Bayramı adıyla kutlanır. Eğitimci Yazar Halil AKTAŞ: baharın ilk günlerinde doğanın uyanmasıyla yetişen güzel bir Nevruz çiçeğinden ismini alan Nevruz Bayramı’nı kutlar; Nevruz’un, kültür coğrafyamızda yaşayan tüm insanların huzur içinde kardeşçe yaşamasına vesile olmasını dilerim dedi.
İran-Azerbaycan ve Gürcistan ile yakın kültürel ilişkiler kurulmakta ve toplumlar arası gidiş-gelişler sayesinde "ortak nevruz bayramı Yüzyıllarca bu topraklarda hep birlikte kardeşçe yaşamış bir toplum olduğumuzu belirterek “bu tür programların birlik, beraberlik, kardeşlik ve bunların pekişmesine vesile olacağı kanaatindeyim” “tarihte hiçbir zaman baharın gelişine engel olunamamıştır diyen Eğitimci Yazar Halil AKTAŞ, Bugünde olamayacaktır yarında böyle bir şey gerçekleşmeyecektir. Önümüz bahar günleri. Birlik ve beraberliğimizin pekişeceği günler olduğuna inancım tamdır.
Bu duygularla Bütün insanlık âleminin ve Ardahan’ı hemşehrilerimizin Nevruz Bayramını kutlar, Barışa sevgiye kardeşliğe vesile olmasını diliyorum.
Mahir KÜPELİ/İstanbul/Serhat Birikim