Tarih: 19.03.2024 02:24

Genel Başkan TANRIKULU: "NEVRUZ" Bereketin Toprak’la Buluştuğu Gündür

Facebook Twitter Linked-in

21 Mart NEVRUZ Bayramı nedeniyle Serhat Birikim Gazetesine bir açıklamada bulunan TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat TANRIKULU;  Nevruz, zorlu bir kış mevsiminin ardından doğanın berekete dönüşmesine duyulan sevinci ve geleceğe dair beslenen ümitleri canlı tutarak, taze bir başlangıca, dostluğa, birlik ve beraberliğe yapılan bir çağrıdır. Dedi.

            Neruz Bayramı, manevi kültür mirasımızın önemli bir rengidir ve nesilden nesillere aktarılarak günümüze kadar gelen Türk toplulukları ile ilişkilerimizin geliştirilmesinde ve sevinçlerimizin paylaşılmasında çok önemli bir rol oynayarak yaşattığımız önemli kültür değerlerimizden biridir. Diyen TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat TANRIKULU;   dostluğa, yeni bir uyanışa, bolluğa, barışa, kardeşliğe, sevgiye, mutluluğa vesile olmasına temenni ediyorum. dedi.

            Nevruz Bayramı ya da kısaca Nevruz, birçok kültür tarafından kutlanan geleneksel yeni yıl ya da doğanın uyanışı ve bahar bayramı olarak adlandırılır. TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat TANRIKULU konuşmasını şöyle sürdürdü; 

            Nevruz, baharın ilk gününü temsil eder. Bazı topluluklar bu bayramı 21 Mart'ta kutlarken, diğerleri Kuzey yarım kürede ilkbaharın başlamasını temsilen, 22 veya 23 Mart'ta kutlarlar. 2010'dan başlayarak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 21 Mart'ı "Dünya Nevruz Bayramı" olarak kabul etmektedir.

            "Orta Asya’nın ve Anadolu’nun kadim Türk medeniyetleri tarafından coşkuyla kutlana gelen bahar müjdecisi Nevruz’a yeniden bulaşmanın heyecanını, doğanın uyanışıyla da bereket ve bolluğu karşılamanın sevincini yaşıyoruz. Nevruz’un tüm insanlığın ortak bayramı olduğu gerçeğinden hareketle, her türlü etnik köken, dil, din ve kültürel farklılıkları bir kenara atıp, kardeşçe yaşamanın keyfini sürebileceğimiz bu eşsiz coğrafyada, tüm vatandaşlarımızın Nevruz’unu kutluyor, baharın ülkemize bolluk, bereket, iyilik ve güzellikler getirmesini diliyorum" dedi. 

Sırrı ARPAÇ/Ankara/Serhat Birikim

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —