Tarih: 20.06.2024 00:36

GÖLE-FED’in Onur Kurul Üyelerinin Toplantısında Önemli Mesajlar

Facebook Twitter Linked-in

Göle Dernekler Federasyonu düzenlediği Onur Kurulu Üyeleri ile kahvaltılı toplantısında Göle’nin geleceğine dair ve Derneklerin örgütlülük sürecinin başlatılması için önemli mesajlar verildi

İstanbul Göle Dernekler Federasyonu, Genel Başkan Eren Küpeli ve yönetiminin ev sahipliğinde Onur Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Toplantıya, Göle Dernekler Federasyonu kurucu başkanı ve Kurulu ÜyesiErtekin Baysan da katıldı. Baysan, konuşmasında, "Göle adını taşıyan tüm kurumlar birleşmeli ve bir arada olmalıdır. Siyaseten başarısız bir süreç yaşadık. Gençleri destekleyerek siyasette başarılı olmalıyız. Eğitimli ve liyakatli bireyleri desteklemeliyiz. Ortak hedef doğrultusunda hep birlikte çalışmalıyız," şeklinde önemli mesajlar verdi.

Onur Kurulu Üyesi Gülser Doğru ise, 

derneklerin kırdan kente göç ile birlikte önemli bir sosyal organizasyon haline geldiğini belirtti. Doğru, "Dernekler, dayanışma sağlayan önemli sivil toplum kuruluşlarıdır. Taziye ve gece programlarını düzenler hale geldiler. Derneklerin hızla ihtiyaçlara göre pozisyon alması gerekiyor. Dernekçilik, Esenyurt Merkezli yapılmaktadır. Dernekler, siyaset konusunda dikkatli davranmalıdır," ifadelerini kullandı.

Mali Müşavir Tuncer Dağ ise,

 2018 yılında Kumburgaz'da gerçekleştirilen 2 Günlük KAP’tan bahsederek, "Tüm derneklerin görevleri sunuldu, çalıştaydaki rapora göre hareket edilmelidir. Derneklerde görev kapma yarışı mevcuttur. Yöneticilerin küsme hakkı yoktur, babacan davranmak zorundadır," dedi.

Onur Kurulu Üyesi Sait Üstündağise,  

derneklerin çokluğu nedeniyle Göle'nin yıprandığını belirterek, "Göle'yi temsil eden sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek güçlü ve birlik içerisinde hareket etmesi gerekmektedir," dedi.

Onur Külliyesi Yalçın Avcıise, 

 derneklerin çağın gereklerine ayak uydurması gerektiğini vurguladı: "Birbirimize değer verince daha hızlı ilerleyeceğiz. Dernekler, çağa ayak uydurmazsa ilerleyemez. Günümüze uygun bir şekilde derneklerimiz çalışmalar yapmalı ve hemşehrilerimize dokunarak birlik beraberliği tesis etmelidir."

Onur Kurulu Üyesi Adnan Uygur, 

Dağınıklıktan ötürü başarı sağlamakta zorluk çeken derneklerin bir çatı altında toplanması gerektiğini vurguladı.

Onur Kurulu Üyesi Günay Kaya ise, 

Göle Dernekler Federasyonu,  Göle Derenği  ve  Göle Kadın meclisi 3 ayrı hezmetvermenin çabası içirisinde fakat bir çatı altında olursak daha verimli olur bu nedenle Yapılacak kalıcı hizmetlerin vakıf adı altında gerçekleştirilmesinin daha doğru olacağını belirtti.

Onur Kurulu Üyesi Mustafa Küpeli ise, 

kendimizi köylülükten kurtulamadıklarını belirtti ve şunları ekledi: “Göle'ye iz bırakanlar neden anılmıyor? Biz bir dönemi kapattık, yeni bir dönemi açabilecek miyiz? Maalesef, Göle'mizde takdir kültürü yok. Dünya değişti fakat siz değişmediniz. Halen 1980-1990yılıdaki Dernek tüzükleriyle idare ediyoruz Yapay zeka karşısında dernekler kendini yenilemesi gerekir. Yeniden sevgi tohumlarını ekip, dedikodu kuşatmasını yarıp. Göleli değerleri anma ve hatırlama programları yapacağız.”

Onur kurulu üyesi Göksel Irmak ise 

"Yaptığımız ve yapacağımız tüm hizmetler Göleli hemşehrilerimiz ve baba ocağımız içindir. Birlik ve beraberliğimizi tesis etmeli, kişisel davranışlardan kaçınmalı ve daha yapıcı bir biçimde birlik içerisinde çalışmalıyız," dedi.

Toplantı, katılımcıların birlik ve beraberlik mesajları ile sona erdi. 

Göle Dernekler Federasyonu Genel Başkan Eren Küpeli. Toplantıya katılan Onur kurulu üyelerine teşekkür eti. 

Küpeli; bu toplantının ardından daha güçlü bir yapıya kavuşmayı ve hedeflerine ulaşmayı planlamaktadır. Bu toplantı, Göle'nin sosyal ve siyasal yaşamına katkıda bulunacak önemli kararların alınması açısından kritik bir öneme sahiptir. Dedi

Turan AKTÜRK/Esenyurt/Serhat Birikim

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —