Tarih: 23.07.2024 00:13

"Göle'li Prof. Dr. Tuncer Demir Vietnam'da Kurulmakta Olan Unesco Jeoparkını Denetledi"

Facebook Twitter Linked-in

Yağmur KÜPELİ/Serhat Birikim

Prof. Dr. Tuncer Demir, UNESCO Küresel Jeoparkları Ağı Deneticisi olarak Vietnam’da kurulmakta olan Aday Lang Son Jeoparkı’nda  UNESCO’yu temsilen denetimlerde bulundu. Prof. Dr. Tuncer Demir halihazırda Türkiye’nin ve Türk Dünyası’nın yegâne jeoparkı olan ve Manisa ili sınırları dahilinde olan Kula-Salihli UNESCO Küresel Jeoparkı’nın Koordinatörlük görevini sürdürmekte ve aynı zamanda Avrupa Jeoparklar Ağı Koordinasyon Komitesi Üyeliği ve UNESCO Küresel Jeparklar Ağı Danışmanlık Kurulu Üyeliği görevleri de bulunmaktadır. 

Prof. Dr. Tuncer Demir, başta Özbekistan ve Kırgızistan gibi Orta Asya Türk Cumhuriyetleri olmak üzere, değişik ülkelerde kurulmakta olan UNESCO Küresel Jeoparklarına akademik ve teknik destek sağlamaktadır. Nitekim Ülkemizde de başta Kapadokya ve Ardahan olmak üzere Ülkemizin değişik illerinde sürdürülmekte olan UNESCO Küresel Jeoparkı kurulma çalışmalarına danışmanlık hizmeti sağlamaktadır. 

Aslen Ardahan-Göle İlçesi Okçu köyü doğumlu olan Prof. Dr. Tuncer Demir Fiziki Coğrafya alanında Mastır ve Doktora eğitimini İngiltere’de yapmış olup, halihazırda Akdeniz Üniversitesi, Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü Müdürlük ve Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanlık görevlerini sürdürmektedir. Yerbilimleri amaçlı değişik uluslararası bilimsel çalışma projelerinde görev yapmış olan Prof. Demir’in çok sayıda akademik eseri bulunmaktadır. 

Hemşerimiz Prof. Dr. Tuncer Demir’i yapmakta olduğu küresel çapta başarılı görevler ve akademik çalışmalarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —