Tarih: 02.10.2024 19:34

Gürbüz Çapan Karsı Unutmadı

Facebook Twitter Linked-in

Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan’ın, Memleketi Kars’a Kazandırdığı Otel 1924, 6 Ekim’de Hizmete Girecek.

Yıllar önce doğduğu yerden doyduğu batı illerine göç eden binlerce Karslıya örnek olacak örnek yatırım Gürbüz Çapan’dan geldi. Kars’tan onlarca yıl önce göç ettikten sonra memleketlerine turist olarak dahi gelmeyen Karslılara vesile olacak Otel 1924, farkındalık yaratacak.

Gürbüz Çapan tarafından satın alınarak, Kars’ın tarihi ve mimari dokusuna uygun olarak yeniden inşa edilen Otel 1924, ilimizin en seçkin turizm işletmelerinden biri haline getirildi. 

Gürbüz Çapan’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 Ekim 1924 tarihinde Kars’a geliş tarihini oteline isim olarak vermesi ile daha da önem kazanan turizm işletmesi, bu tarihten itibaren Kars turizmine hizmet verecek.

Bu tarihi yapı, 1924 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Kars ziyareti sırasında kısa bir süre dinlendiği ve ardından önemli görüşmelere ev sahipliği yaptığı tarihi bina olarak biliniyor. Bu tarihi bina Dr. Gürbüz Çapan tarafından Baltık Mimarisi tarzında otel olarak yeniden inşa edildi. Kars’ın tarihi ve kültürel mirasına ışık tutacak olan bu otel, Atatürk’ün Kars’a ziyaretinin 100. yıl dönümünde turizme kazandırılıyor. 

Kars turizminin gözdesi ve bir o kadar da Kars’ın yolunu ve yordamını unutan Karslılara örnek olacak Otel 1924 Otel’in açılışı da 6 Ekim’de bir o kadar görkemli olacak. Umarız Gürbüz Çapan’ın memleketi Kars’a yaptığı bu değerli yatırım, diğer Karslı zengin işadamlarına da örnek olacak.

Hasan OTHAN KARS / Serhat Birikim




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —