-
BIST 100
16098,50%-1,16
-
DOLAR
44,18% 0,16
-
EURO
50,69% -0,47
-
GRAM ALTIN
7164,88% -0,56
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Gürsel Tekin, “Çocuklarımızı Kaderine Terk Ettiler”
Cumhuriyet Halk Partisi 27. Dönem İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İzmir’de bir baraka evde çıkan yangında beş çocuğun hayatını kaybetmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi 27. Dönem İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İzmir’de bir baraka evde çıkan yangında beş çocuğun hayatını kaybetmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Tekin, olayın bireysel bir ihmalden öte sistematik bir sorunun sonucu olduğunu belirterek, sosyal devlet anlayışının çöküşünü işaret etti. Tekin, “ çocuklarımızı kaderine terk ettiler. O çocukları koruyamayan sistem, hepimizi derinden yaraladı,” ifadeleri kullandı.
Gürsel Tekin, “Herkes annenin çocuklarını nasıl böylesine kötü koşullarda ‘bırakıp gittiğini’ konuşuyor, fakat asıl sorgulanması gereken bakanlık, sosyal hizmetler sistemi ve sosyal devlettir. Göz göre göre bu ailenin kaderine terk edilmesi, sosyal devlet anlayışının büyük bir çöküşüdür.” ifadelerine yer verdi.
Tekin’in yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne göre, çocuğun yüksek yararı her durumda esastır. Türkiye’de de Çocuk Koruma Kanunu’nun 5. maddesinin (c) bendine göre, çocuğun bedensel ve ruhsal gelişiminin tehlikeye girdiği durumlarda, ailesinin istememesi durumunda dahi çocukların koruma altına alınması zorunludur. Ama mevcut sosyal hizmetler sisteminin bu görevini yerine getirmedi.
Ailenin durumunun çok açık ve vahim olduğuna dikkat çeken Tekin, “Baba hapiste, anne beş küçük çocukla birlikte derme çatma bir baraka evde yaşıyor. Bu koşullarda dahi çocukların koruma altına alınmamış olması, devletin en temel görevlerinden birini ihmal ettiğini gösteriyor. Sosyal hizmetlerin görevinin, sadece yardımlar yapıp aileleri kendi kaderlerine bırakmak değil, gerektiğinde çocukları koruma altına alarak güvenli bir ortam sağlamaları olduğunu belirtti.
“Orada Yanan Çocuklar Bizim Geleceğimizdi”
Tekin, Türkiye’nin sosyal devlet ilkesine dayalı olarak tüm vatandaşlarını koruma sorumluluğu taşıdığına dikkat çekti ve ekledi: “Sosyal devlet, sadece kâğıt üzerinde bir kavram olmamalı. Sosyal devlet, ihtiyaç duyan herkese elini uzatabilmeli, risk altındaki çocukları kaderine terk etmemelidir. Orada yanarak can veren çocuklar bizim geleceğimizdi. Bugün o çocukları ve o anneyi kendi başına bırakan sosyal hizmet sistemi, aslında hepimizi derinden yaralayan bir ihmale imza atmıştır.
Bu tür olayların bireysel hatalardan ziyade, sistemin eksikliklerinden kaynaklanıyor. Bir olay yaşandığında herkes sorumlu kişiyi bulmaya çalışıyor, oysa burada sistematik bir ihmal var. Aileye yardımlar yapıldığı ifade ediliyor, ama yardımlar yetmez. Beş çocuğun hayatta kalabileceği, güven içinde büyüyebileceği bir ortam sağlanması gerekirdi. Bu olayda bakanlık, sosyal hizmet sistemi, sahadaki sosyal incelemelerden sorumlu olanlar görevini yapmamıştır. O çocuklar, devletin en temel görevi olan korunma ihtiyacı içinde olmalarına rağmen, başlarından savılmıştır. Devletin yalnızca maddi yardımlarla değil, gerektiğinde çocukları ailelerinden bağımsız koruma altına alacak güçlü bir sosyal hizmet yapısına sahip olması gerekirdi.” Dedi.
Yeşilay Kars'ta çocuklarla buluştu
Kars Huzurevi Sakinleri Ve Öğrenciler Aynı Sofrada
Kafkas Üniversitesi'nde 150 Kişi İşe Alınacak
TÜMKAD Genel Başkan Yardımcısı OSMAOĞLU’nun Babası Toprağa Verildi.
Standart Dışı Plakalara Karşı Uyarı
Kars’ta göçmen kaçakçılarına 'dur' ihtarlı operasyon: 2 gözaltı, 7 yakalama
Kars Valisi Ziya Polat, Sağlık Çalışanlarıyla İftarda Buluştu
Kars Yeşilay Şubesi’nden Sağlık Müdürlüğüne Ziyaret
Kars’ta Bahri Dağdaş cad silahlı saldırı
Görevden alınan Vali Yardımcısı İddialara Yanıt Verdi Suçsuzum
Damal Belediyesi Kreşi Tartışması: Başkan Çamlıyurt’tan Tepki
Susuz Belediyesi’nden Ramazan’da İhtiyaç Sahibi Ailelere Yardım
Selim Belediye Başkanı Barış Koç,tan400 Koli Ramazan Yardımı
Kars Belediyesi’nden Asfalt Şantiyesi İddialarına Açıklama
Kars Valisi Ziya Polat’tan Anma Mesajı
Kars Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Tosunoğlu'dan Şehit Aileleri Ve Gazilere Ziyaret
Kars Yurt İşletmecileriyle Hizmet Değerlendirmesi
Kars Başsavcılık İftarında Protokol Buluştu
Kars’ta Tuğba Özay Cirit Oynadı
Kars Kültür Merkezi Yenilenen Yüzüyle Yeniden Hizmete Açıldı
Vali Yardımcısı KASIMOĞLU Görevden Uzaklaştırıldı.
Ardahan Devlet Hastanesi’nde Bir İlk Beyin Ameliyatı
Başkan Ulakcı, standart dışı araç plakalar için vatandaşları bilgilendirdi
Kars Gençlik Spor İl Müdürü Mehmet Başköylü başarılı personelleri ödüllendirdi
DEM PARTI KARS IL BASKANLIGINDAN NEWROZ KUTLUMASINA ÇAĞRI
Kars’ta gece yarısı zincirleme kaza: 3 yaralı
Kars Türk Kızılay İl Başkanlığı'ndan iftar yemeği
Kars Harakani devlet hastanesinde yeni görevlendirmeler
İş İnsanı Çağlar Şen, Sarıkamış’ı Yasa Boğdu
Kars’ta İran’a yönelik saldırılar protesto edildi
Yükleniyor







