Irmaklar Market
  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,82% 0,12
  • EURO

    46,79% -0,61
  • GRAM ALTIN

    4262,42% -0,74
  • Ç. ALTIN

    6808,69% -0,22

Hilton Dünya’da İlk Dağ Otelini Sarıkamış’ta Hizmet Açtı

Dünya’nın hiçbir kayak tesislerine yatırım yapmayan Hilton’u dağa çıkmaya ikna eden, başarılı ünlü iş insanı Fahrettin ARAS, Double Tree by Hilton Kars Sarıkamış’a görkemli bir açılışla hizmete açtı.

13.01.2025 02:28:00 0
Hilton Dünya’da İlk Dağ Otelini Sarıkamış’ta Hizmet Açtı

Dünya’nın hiçbir kayak tesislerine yatırım yapmayan Hilton’u dağa çıkmaya ikna eden, başarılı ünlü iş insanı Fahrettin ARAS, Double Tree by Hilton Kars Sarıkamış’a görkemli bir açılışla hizmete açtı.

Kafkasya’nın Davos’u olması için planlayan FARAS İnşaat A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Sarıkamış’lı İş İnsanı Fahrettin ARAS,  Bayraktepe kayak merkezine yakın Double Tree by Hilton oteli müşterilerine Sarıkamış dağların ve ormanların içinde kayak keyfini yaşatacak.

Sarıkamış’ın muhteşem çam ormanı, emsalsiz kristal karının yanına Hilton’u getireren  başarılı iş insanı Fahrettin ARAS, Sarıkamış Kayak tesislerinin ve bölgenin uluslararası tanıtımına önemli katkıları olacak.

AÇILIŞI BAKANLAR,  SİYASİLER RENKLİ SİMALAR ÜNLÜ İŞ İNSANLARI YAPTI

4 Ocak 2025 tarihinde gerçekleşen Hilton International zincirinin EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesindeki ilk dağ oteli olan DoubleTree by Hilton otelin açılışına, 4 Ocak 2025 tarihinde gerçekleşen Hilton International zincirinin EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesindeki ilk dağ oteli olan DoubleTree by Hilton otelin açılışına, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kars Milletvekili Adem Çalkın, Kars Valisi Ziya Polat,  FARAS İnşaat A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Sarıkamış’lı İş İnsanı Fahrettin ARAS, Kafkas Üniversitesi Rektörü Hüsnü Kapu, Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger, Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar, Sarıkamış Belediye Başkanı Serdar Kılıç, KAIFED  Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım, Sarıkamış Platformu Başkanı İrfan Koç, adını yazamadığımız,  siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri,  ünlü iş insanları bürokratlar binlerce dostu, arkadaşı Kars ve Sarıkamış’lı hemşehrileri katıldı.

YÖNETİM KURULU BAŞKAN ARAS, TEŞEKKÜR ETTİ

Açılışta yoğun ili ve katılımdan dolayı Bakanlara, Valilere Milletvekillerine, protokole ve katılımcılara teşekkür eden FARAS İnşat A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin ARAS,  Sarıkamış’ı Kafkasların Davos’u yapmak için bu yatırım yaptık diyerek konuşmalarını şöyle sürdürdü; 

Öncelikle Bu soğuk kış gününde yakın uzak demeden Türkiye’nin her yerinde şehitlerimize minnetlerimizi sunmak Ve dua etmek için Sarıkamış’ta bir araya geldik. Bu vesileyle bende bu cennet vatan için şehit olan tüm şehitlerimizi saygı hürmet ve minnetle anıyorum. Mekanları cennet olsun.

Sayın Bakanlarım ve değerli hazirun bugün bu tarihi ve anlamlı günde davetimize icabet edip Double Tree by Hilton Açılışına katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim hoş geldiniz, şeref verdiniz. 

Otelimiz 250 yataklı Double Tree by Hilton olarak dünyada kayak merkezlerinde yapılan ilk otel özelliğini taşımaktadır. Dünya çapında ön sıralarda yer alan zincir otellerden Double Tree by Hilton Oteli’nin ilimize ilçemize hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim. 

Sayın Bakanlarım ve değerli hazirun, Sarıkamış kayak merkezi dünyada alternatifi olmayan Çokca özellikleri vardır. Bunlardan bir tanesi Kars Harekani Havaalanından çıktığınızda yaklaşık olarak 55 km trafik kaidelerine uygun bir şekilde geldiğinizde dümdüz inişi çıkışı olmayan bir yolda 40 dakikada Sarıkamış Kayak merkezine varıyorsunuz. Konaklama yerinde 20 m ile 150 m mesafede yürüyerek telesiyeje varabiliyorsunuz ve telesiyejle 2650 metre bayrak tepede kayaklarınız ile pist başı yapabiliyorsunuz.

 Dünyanın hiçbir kayak merkezine dağa tırmanmadan, engebeli virajları aşmadan, takoz, zincir ve çekici yardımı olmadan varmak çok zor.

İkincisi 25 km pistleri ile profesyonel, orta ve amatör seviye kayakçıların sarıçamların arasında rüzgâr ve fırtınaya maruz kalmadan iri taneli birbirine yapışmayan kristal karda kayak kaymak konforunu yaşayabileceğiniz dünyada emsaline az rastlanır nadir yerlerden biridir. 

Bu belirttiğim özellikler insan eli ile insan kuvveti ile ve para gücünün yetmeyeceği Allah’ın Sarıkamış ilçemize verdiği bir lütuftur. 

Sayın Bakanlarım ve değerli hazirun, kısa sürede Türkiye’de inanılmayacak yatırımlar yapıldı. Güzellikler oluştu ve dünya sıralamasın da 2. Ligden 1. Lige çıktık. Anlatılmayacak sayısızca eserler kazandırıldı. Tabiki ilimize ve ilçemizede ciddi anlamda yansıması olmuştur.

Bundan dolayı emeği geçen herkese minnettarım. Bizim az önce bahsettiğim dünyada emsali olmayan Allah tarafından Sarıkamış’ımıza bahşedilen özelliklerine  sizlerin, bölge milletvekillerimizin ve bürokratlarımızın  yardımı ile bir dokunuş yapabilirsek. Bölgemize ciddi anlamda istihdam oluşturur burada yaşayan her kese Ciddi anlamda gelir yansıması olacaktır.

Burada lazım olan kayak sezonu garantili ve zamanında açabilme 2 veya 3 adet pistin ilave edilmesi bir adet kapalı telesiyejin yapılması 2 veya 3 adet pistimize karlama makinaları ile donatılması ve bunlarla ilgili toplam yaptığımız analiz ve maliyet hesaplamaları 28-30 milyon dolar civarında yatırımların ihyası için yeterlidir.(ama bunların içinde olmazsa olmazı suni kar üretme makinasıdır)

Sayın Bakanlarım ve değerli hazirun, ilimizin tek gelir kaynağı hayvancılıktır ve başka gelir kaynağı yoktur.

İkinci alternatif kış sporları, kış sporları alt yapısını yapmazsak buradaki halkın tek alternatifi kalıyor. Onunla tek başına istihdam ve geçim sağlaması mümkün değildir.

            Bu az önce bahsettiğimiz yatırımlarımızın tamamlanmasına bağlı olarak buradaki tesislerin sahipleri ve ben dâhil olmak üzere daha nitelikli kaliteli oteller yapmaya hazırız. Yani biz buradaki iş insanları olarak üzerimize düşenin fazlasını yapmaya hazırız…

Sayın Bakanlarım ve değerli hazirun, büyük bir ekonomiye sahip devletimizin bu parayı bölgemize aktarması hiç sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. 

Burada sizler ve sizlerle birlikte milletvekillerimizin, bürokratlarımızın gayretlerini esirgemeyeceğinize hiç şüphemiz yoktur.

Bu yatırımların yapılması durumunda, Şahsım buradaki tüm yatırımcılar Sarıkamış halkı direkt veya dolaylı sebeplenen herkes sizlere dualar edecektir ve minnet kar kalacağız. Bahsi geçen yatırımların yapılmaması durumunda emin olun buradaki tesislerin yaşaması ayakta durması çok zor olacaktır.

Katılımlarınızdan dolayı şahsım ve tüm çalışanlarım adına şükranlarımız arz ediyorum

Bu tesisin Kars ilimize Sarıkamışımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim beni sabırla dinlediğiniz için sağ olun var olun.

HİLTON DAĞ OTELİNDE 84 ODALI MUHTEŞEM MANZARA

DoubleTree by Hilton dağ otelinde toplamda 84 oda, 66 standart oda, 13 Family ve Suit odası 5 Dubleks Suit oda ile hizmet verecek.

Ayrıca 200 kişi kapasiteli Alakart Restoranı, Toplantı Salonu, Tam donanımlı SPA ve Sağlık Merkezi: 2 Türk Hamamı, 2 Sauna, 2 Buhar Odası, 1 Jakuzi, 5 Masaj Odası, VIP Saunalı Masaj Odası, Kuaför Salonu, El ve Ayak Bakım Odası, Cilt Bakım Odası, 3 Kapalı Isıtmalı Yüzme Havuzu ve Fitness Salonu bulunuyor.

 

 

 

 

 

 

Hasan OTHAN/Kars/Serhat Birikim

GÖLE LİSESİ MEZUNLARI 45 YIL SONRA GÖLE’de BULUŞUYOR.

09-10 Temmuz'da Köprülü CanibehYaysinda bulusuyuduz.

İş İnsanı Adem Toprak, Göle Sevdamız hiç bitmedi.

GÖLE HİZMET TAKSİ ÇÖZÜM BEKLİYOR.

Hanak Derneği Kongre yaptı. Sıtkı Dursun Başkan seçildi

HOÇ-FED, Hoçvan Yayla Festivaline Davet Eti

Engin Demirkuş: “Göle, Organik Üretimin Kalbidir; Bu Değer Dünyaya Açılmalı”

Başkan GÜNEŞ Göle, Doğal Zenginlikleriyle Dünyaya Açılıyor

Selçuk AKKOÇ, Göle ve Canibek yaylaları Turizme Açılmalı

Başkan ÇERKEZ, Festivalleri Sınır Ötesine Taşımalıyız

Köprülü Canibeg Yayla Şenliği 9-10 Temmuz'da

“Başkan Erdal Yılmaz: “Büyük Göle Hayalimizi Hayata Geçireceğiz”

Yerel Yönetim Ve Kaynaklarını Doğru Kulanabilme

Kars milletvekili Çetin BİLGİR, in Uçak Bilit Açıklaması

Susuz Kaymakam Muhammed Emin Tutal Görevine Başladı

KARS Valisi Ziya Polat, Göreve Başlayan İdarecileri Makamında Ağırladı

Kars Milletvekili CHP İnan Akgün Alp: “Aynalı Köşk İçin Zafer! Danıştay, Soruşturma Yolu Açtı”

Kağızman’ı Dolu Vurdu

Erdoğan AKAN: "Göle’nin Parası Başka İllere Gidiyor!"

Nam-ı Diyar Gazi Doğan’ı Kaybettik

Îdir'in "En İyi Kayısıcısı" Belli Oldu

Ardahan’da festival günleri başlıyor

Kars İl Özel İdaresi'nde 13 iş makinesinin teslim töreni yapıldı

Başkan Demir, “Partimize yapılanlara ses çıkarmayanlar asla CHP’li olamaz”

İskender Alihanoğlu, Serhat Ardahanspor'un Başkanı Oldu

Selim Belediye Başkanı İlyas Barış Koç’tan Vali Ziya Polat’a Ziyaret

Özel Güvenlik Haftası’nı Kars Valisi Ziya Polat, Kutladı

HSK Atama Kararı Gereği Kars Adliyesinde 20 Hakim ve Savcı Görev Yeri Değişti!

Muharrem Ayı nedeniyle Kars’ta Anlamlı Etkinlik

BİK Bölge Toplantısı Erzurum'da yapıldı

Yükleniyor

Selçuk AKKOÇ, Göle ve Canibek yaylaları Turizme Açılmalı

Karslı Taekwondocular Şanlıurfa’dan Madalyalarla Döndü

Genel Başkanı Atıf Özbey, İsrail - İran Savaşı üzerine değerlendirmede bulundu.

Kars'ta Ekonomik İş Birliği Rüzgarı Esti

Kars'ta Azerbaycan Bağımsızlık Günü kutlandı

Çinli Yatırımcı Zhang Dalin’den Kars’a Ziyaret

Demiral ve Koç, Bölgesel İş Birliği İçin Ankara’da Bir Araya Geldi

Azerbaycan'ın Umum Milli Lideri Haydar Aliyev doğum günü'nde Kars'ta Anıldı

Kars’ta Mart Ayı Yolcu Trafiği Açıklandı

Ticaret Oda Başkanı Kadir Bozan Ziyaret Etti

“Başkan Erdal Yılmaz: “Büyük Göle Hayalimizi Hayata Geçireceğiz”

Kars milletvekili Çetin BİLGİR, in Uçak Bilit Açıklaması

Erdoğan AKAN: "Göle’nin Parası Başka İllere Gidiyor!"

Nam-ı Diyar Gazi Doğan’ı Kaybettik

TÜMKİAD Göle İlçe Başkanlığı 04 Temmuz’da açılacak

Kars’ta Serhat İlleri Ekonomik Forumu Düzenlenecek

Dünya Bankası ve TEPAV Heyeti, Kars’ta Turizm Potansiyelini Yerinde İnceledi

Kars Kültür Evi’nden İş İnsanı Aytaç Battal’a Başarı Ödülü

AKAR Mobilya Şirketi, Kaçkar TV, S.B Medya Grubunu Ağırladı.

Sezgin Baran Korkmaz Hemşerilerini Kurban Bayramında Unutmadı

Yıldırım’ın 23 Şubat 1921 Ardahan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Kutlama Mesajı

Yıldırım’ın Miraç Kandili Kutlama Mesajı

Bursa Kaısiad ‘Dan Kars Ardahan Ve Iğdır’a Yatırıma Devam

Yıldırım’ın 30 Ağustos 1922 Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

ARDA-FED 21 Nisan’da Genel Kurul Yapacak

Genel Başkan İmdat ATABEY: "NEVRUZ" Baharın Uyanışıdır

Başkan İrfan KOÇ: “NEVRUZ” Dostluğa Kardeşliğe Açılan Kapıdır

Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri 15-18 Şubat’ta

Dr. Erdoğan YILDIRIM, Sarıkamış Şehitlerini Hep Anlatacağız

İş İnsanı Ekrem ATEŞ, Sarıkamış Şehitleri Kurtuluş Savaşının öncüsüdür.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2