Tarih: 14.10.2024 19:47

HOÇ-FED'ın, Öğrencilere burs Kampanyasına Yoğun İlgi

Facebook Twitter Linked-in

HOÇ-FED, öğrencilere burs verebilmek için kahvaltı programı düzenledi

Ağustos ayında yapılan genel kurulda HOÇ-FED başkanı seçilen Derviş Arslan, öğrencilere burs verebilmek için kahvaltı programı düzenledi.

Merkezi İstanbul Esenyurt’ta bulunan ve Başkanlığını Derviş Arslan’ın yaptığı Ardahan İli Hoçvan Dernekler Federasyonu (HOÇ-FED) “Bir öğrencide sen okut, geleceğe ışık tut” sloganı ile öğrencilere burs desteği için Çekmeköy’de kahvaltılı etkinlik düzenledi.

13 Ekim Pazar sabahı Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in ev sahipliğinde HOÇ-FED’in Eğitime destek kahvaltılı programına yoğun katılım oldu.

Merkezi İstanbul Esenyurt’ta bulunan ve Başkanlığını Derviş Arslan’ın yaptığı Ardahan İli Hoçvan Dernekler Federasyonu (HOÇ-FED) “Bir öğrencide sen okut, geleceğe ışık tut” sloganı ile öğrencilere burs desteği için Çekmeköy’de kahvaltılı etkinlik düzenledi.

13 Ekim Pazar sabahı Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in ev sahipliğinde HOÇ-FED’in Eğitime destek kahvaltılı programına renkli simalar katıldı.

Yoğun ili ve kalabalık eşliğinde yapılan HOÇ-FED’in kahvaltılı toplantısına; Ardahan önceki Dönem Milletvekili Taşkanı Aktaş, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Sarıyer Belediye Başkanı Oktay Aksu, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, , Sarıyer Belediye Başkan Yardımcı Osman Derim Osman Demir, Esenyurt Belediye Başkan Danışmanı Engin Doğru,  Sarıyer Belediyesi CHP Gurup Başkan Vekili Ersin Özer, CHP Sarıyer meclis üyesi, Birgül Tekçe Esenyurt Belediye Meclis Üyeleri Güven Yılmaz, Cafer Yağcı, ARDAFED Başkanı Engin Demirkuş  KAISİAD Kurucu Başkanı Süreyya Cinik,  Orhan Gökçe, KAISİAD Başkanı Orhan Gökçe, Ardahan Kültür Evi Başkanı Efrail Çifçi, Göle Kadın Meclisi Derneği Başkanı Türkan Del, Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, İstanbul Göle Dernek Başkanı Bülent Sarıtaç, Damal Dernekler Federasyonu Başkanı Güner Kökat ve çok sayıda STK yönetecileri , İş insanı, Bürokrat ve Sanatçılar katıldı.

HOÇ-FED Genel Başkan Aslan Teşekkür etti

Eğiteme destek kahvaltılı toplantının açılışında yoğun katılım ve ilgiden dolayı konuk ve hemşehrilerine teşekkür eden Hoçvan Dernekler Federasyonu Genel Başkana Deviş Aslan, 

 Eğitimin bir toplumun özgür olmasında, özgür iradesi ile hareket etmesinde, gelişmiş toplum olma kriterinde en önemli faktör olduğuna dile getirdi

Eğitim bir halkı-ulusu -milleti özgür bağımsız bir şekilde yaşatır diyen Başkan Derviş Arslan, Eğitim görmüş bir halkı köleleştirmek, kullanmak imkansızdır. Eğitim görmüş gençler, nesiller içlerinde yaşadıkları topluma büyük katkılar sağlarlar, bu anlamda gençliğe ve eğitime sahip çıkmak bir zorunluluktur, bu anlamda en büyük sorumluluk STK’lara düşmektedir dedi.

Hoc-Fed olarak eğitim, kültür, sanat çalışmalarına öncelik veriyoruz” diyen Aslan,  bizimle birlikte çalışan başkanlarımıza ve yönetim kurulu arkadaşlarımıza bizden önce görev yapmış başkan ve yönetimlerine de hepinizin huzurunda teşekkür ediyoruz.

Belediye Başkanlar Eğitimin önemen değindiler 

Sunuculuğunu CHP Sarıyer meclis üyesi, Birgül Tekçe ve Emek Matbaa sahibi, Turgay Zorba sunumu birlikte yaptıkları programda Konuşan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Sarıyer Belediye Başkanı Oktay Aksu, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, Esenyurt Belediye. Başkan yardımcısı Cevdet Eskiler eğiteme yönelik önemli mesajlar verdiler. 

Bir masa ve kalabalık görseli olabilir
Bir 12 kişi görseli olabilir

Bir 1 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 5 kişi görseli olabilir

 

Bir 10 kişi ve masa görseli olabilir

 

Bir 9 kişi görseli olabilir
Fotoğraf açıklaması yok.

Burhan AYDIN/İstanbul/Serhat Birikim




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —