Tarih: 29.06.2024 23:38

Hocaoğlu, "Damal bebeği kültür mirasımızdır"

Facebook Twitter Linked-in

Ardahan Valiliği Halk Eğitim Merkezi'nde açılan damal  bebeği üretim kursları meyvelerini vermeye başladı. ardahan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın uyguladığı Aile Sosyal Destek Projesi kapsamında açılan kurslara katılan kadınlar, bebek yapmayı öğrenirken bir taraftan da aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Damal ilçesi ve köylerindeki Türkmen kadınların giyim tarzını yansıtan ve yüzlerce parçadan oluşan bebeğin üretimi ise oldukça zahmetli. Hünerli kadınların ellerinden çıkan Damal bebeklerinin fiyatları ise ebadına göre 800 ile 20 bin lira arasında alıcı buluyor. Üretilen bebekler, hediyelik eşya satan iş yerlerinde satışa sunuluyor.

HOCAOĞLU, “DAMAL BEBEĞİNİ GELECEK NESİLLERE AKTARMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Damal bebeğin kültür hazinesi olduğunu belirten usta öğretici Melek Hocaoğlu, "Yöresel bebeğimizi gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Ayda 20 tane civarında üretiyoruz, üretimi bilen kişi sayısı ne kadar çok olursa o kadar fazla üretiyoruz. Büyük, orta, küçük her boyutta bebek yapabiliyoruz. Şu anda elimizde olan orta bebekler 800 liradan başlıyor, büyüklüğüne göre 20 bin liraya kadar boyutta bebeklerimiz var. Şimdiki kursumuz ise Valilik, Halk Eğitim Merkezi ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı ortaklığı ile açılan Aile Sosyal Destek kursu. Burada eğitim alan kursiyerlerimiz evlerinde üretim yaparak aile ekonomisine katkı sağlıyorlar" ifadelerini kullandı.

Çiğdem Koçak/Serhat Birikim




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —