Tarih: 22.05.2024 14:58

Iğdır Düşünce Otağı’nda, “Postmodern  İnsanın Çıkmazları” Üzerine Sohbet

Facebook Twitter Linked-in

 

            Her hafta değişik bir konuyla toplanan Iğdır Düşünce Otağı, bu sefer “Postmodern İnsanın Çıkmazları”nı masaya yatırdı.

           Iğdır Üniversitesi Öğretim Görevlisi Arslantürk Akyıldız’ın yönettiği toplantıda, M. Aşkar, postmodern (modernite sonrası) insanın başlıca çıkmazları olarak; Yalnızlık, Tüketim Çılgınlığı, İnsantanrı, Görünürlülük, Bağımlılık ve Kimlikler Çatışması’nı sıraladı.

Batı’lı düşünürlerin posmodern insanın karşı karşıya olduğu sorunlarla ilgili tespitlerini referans alan Mahmut Aşkar, tüketim odaklı ve dayatmacı bir hayat tarzının insanlar üzerindeki etkilerini anlattı.

Bir taraftan, Alman Filozof Nietzsche’in, “Tanrı Öldü” dediği günden beri kendini tanrılaştıran insanın, giderek yalnızlaştığını, buna bağlı olarak alkol, uyuşturucu veya ilaç bağımlısı olanların giderek arttığına dikkat çeken M. Aşkar, geleneklerine bağlı fakat modernleşen Japon toplumuna karşı, ferdiyetçiliğin önplana çıktığı Batı tipi toplumların karşılaştırmasını yaptı.

İlgiyle dinlenen sohbetin ardından, katılımcılar görüş ve eleştirilerini dile getirirken, sunumun devamı olarak, posmodern akımın Türk toplumu üzerindeki yansımalarının gelecek haftaya tartılşılması teklif edildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —