Tarih: 01.07.2024 11:45

Iğdır Yöresel Ürünler ve Mutfak Atölyesi Programı Yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

 

                Iğdır Millet Bahçesindeki etkinlikte, Iğdır'ın ünlü coğrafi işaretli ürünleri ve kültürel zenginlikleri çeşitli atölye çalışmaları ile tanıtıldı.

        Yöresel Yemekler Atölye programında Iğdır’a özgü yemeklerin yapımı tanıtıldı. Özellikle Iğdır’a has taş köfte yapımı büyük ilgi gördü. Taş köfte yapımcısı Pınar Bindik, taş köfte yapımını anlattı.

          Yerel Kadın girişimci kooperatifleri yaptıkları ürünlerini tanıttılar. Karabağ Kilimi Atölye Çalışmasında geleneksel Karabağ kilimlerinin dokuma teknikleri öğretildi. Yöresel bebek yapımı atölyesinde çalışmalar usta öğreticilerce tanıtıldı. Yöresel kıyafetli bebek yapan Akile Cangel kaysı yeşili kıyafetli yaptığı bebeyi tanıttı. Ardından Kayısı Yeme Yarışması yapıldı.

            Vali Vekili Ömer Said Karakaş il Emniyet Müdürü Erden Sakarya’nın katılımıyla gerçekleşen programda Iğdır’ın coğrafi işaretli ürünleri, kültürel ve gastronomik zenginlikleri mutfak atölyesi çalışmalarıyla bir kere daha tanıtıldı.

                Iğdır’ın coğrafi işaretli ürünleri, kültürel ve gastronomik zenginliklerinin mutfak atölyesi çalışması ile tanıtıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Yöresel Yemekler Atölye Çalışması, en güzel kaysı yetiştirme ve  Kayısı Yeme Yarışması, Karabağ Kilimi Atölye Çalışması, Iğdır Bebekleri Atölye Çalışması ve Yöresel Ürünlerden/Aromatik Bitkilerden Parfüm Yapma Atölye Çalışmaları incelenerek sona erdi.

Serhat Kalkınma Ajansı Iğdır Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ramazan Mutlu Doğaner'

Ve  Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Tingiş'in yaptığı konuşmalarda amaçlarının Iğdır kaysısını ve yöresel yemeklerini, el işlerini tanıtmak  olduğunu ,Bu kapsamda düzenlenen bu                etkinlikle Iğdır çiftçisinin daha çok üretim yapmasının amaçlandığını belirttiler.

                 Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yapmış olduğu duyuru ile en  iyi kayısı yetiştiricisinin belirlenmesine yönelik başvuruları değerlendirerek. Başvuru yapan 20 katılımcı çiftçiler arasında Iğdır ilinde içinde en iyi kayısı yetiştiricisi olarak  Ahmet Şahın, İbrahim Halil Şahin,Yaver Arat  ilk üç dereceye girdi.

           Kayısı motifli elbiseleriyle programa renk katan çocuklar Iğdır’da yetişen kaysıların özelliğini anlattılar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —