Tarih: 05.06.2024 14:50

Iğdır’da Filografi Kursunda Meslek Öğrendiler.

Facebook Twitter Linked-in

Iğdır HEM Müdürlüğü tarafından açılan 1002e yakın kursiyerin katıldığı filografi ve hazır giyim model kursu sona erdi.
Açılan yıl sonu sergisinde konuşan kurs öğreticisi Zeynep Duman , filoğrafinin zarif ve zahmetli bir sanat olduğunu belirterek, "Unutulmaya yüz tutmuş filografi sanatı, ülkemizde yeniden hayat buldu. filografi kursu kapsamında, HEM bünyesinde şimdiye kadar 70 kursiyere filografi sanatını öğrettim. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere bugün katılım belgesini verdik" diye konuştu.
Kursa katılan 69 yaşındaki Yurtseven Öztürk isimli bayanda” Bu kurstan çok şeyler öğrendim bütün bayanları bu tür kurslara katılmaya davet ediyorum. Bir meslek öğrendim. Bu yaşımda güzel işler yapıyorum. Benim sevdam bayrak gördüğünüz bayrak resimlerini ben yaptım”dedi.
Diğer kursiyerlerde filografi öğrendikleri için mutlu olduklarını yaptıkları işleri satarak para da kazandıklarını söylediler.
01/01/2024 Tarihinden Bu güne kadar Iğdır Halk Eğitimi Merkezinde 422 kurs açıldığı,Kurslara 7447 kursiyer katıldığı,Mesleki Teknik Kurs 77,Genel Kurs Sayısının 328,Okuma Yazma Kurs Sayısının 32 Kurslarda Görev Yapa Öğretme Sayısının 98,Kurslarda Görev Yapa Usta Öğretici Sayısının ise 148 olduğu belirtildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —