Tarih: 01.01.2024 03:47

İş İnsanı Ekrem ATEŞ, Sarıkamış Şehitleri Kurtuluş Savaşının öncüsüdür.

Facebook Twitter Linked-in

Sarıkamış dramının 109. yılında Türkiye Şehitleriyle yürüyor anma etkinlik öncesi röportaj yaptığımız, Ateş Tur A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem ATEŞ; Sarıkamış Kurtuluş Savaşının öncüsüdür "Sarıkamış şehitlerini unutturmadan gelecek kuşaklara iyi bir şekilde anlatmaya çalışmalıyız. Dedi.

ATEŞ; ‘Sarıkamış' ı hissetmek demek, geçmişi unutmamak; vatanı uğruna gözü kapalı canını feda edenleri bugün anmak; gelecek nesillere daha iyi bir Sarıkamış emanet edebilmek demektir. Amacımız her zaman bu topraklar ve geleceğimiz için en iyi mirası bırakmak olmalıdır’dedi

            Çocukluğunda anne ve ninelerinin anlattığı Sarıkamış şehitlerinin acı dramlarını hikâyelerin dinleyerek geçtiğini idile getiren Ateş Tur A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem ATEŞ; O yıl kurtlar insan etine doyar. Birçok cesedin gözlerini kuşlar oyduğu için tanınmış hale gelmiş binlercesi mezarsız kahramanlar olduğunu söylerdi. İşte Tarih böyle bir faciayı ne görmüştü, nede yazmıştı. İşte Sarıkamış" Bir Hüznün Tarifidir. dedi  .

Sarıkamış’ta yaşanmış bir savaş, bir destan bir trajedi vardı.  Hepimizin amacı Amacımız savaşın acımasız yüzünü ve daha önemlisi, Türkü, Kürdü, Azerisi, Terekemesi, Yerlisi, Çerkezi, Alevisi ve Lazıyla bu ülkenin hangi şartlarda kurtarıldığını gelecek kuşaklara anlatmak ve barışın en güzel şey olduğunu tüm dünyaya anlatmaktı. İşte SarıkamışKuşatma harekatı Misaki Milli Sınırlarını Önsüzüdür.

Birinci Cihan Harbi'nin alevleri, Sarıkamış'tan Çanakkale'ye, Galiçya'dan Trablusgarp'a kadar binlerce kilometre karede Müslüman kanının aktığı, arkasında acı feryatlar ağıtlar bırakmıştır. Diyen Başkanı Ekrem ATEŞ; Balkanlardan Kafkaslara koca bir tarihin arkasında büyük bir çığlık ve yankı bırakmadan göçüp giden Sarıkamış şehitleri arkasında acı ve hüzün bırakmıştır. Bizler Sarıkamış’ımızla gönül bağımızı koparmadan gelecek nesillere, çocuklarımıza burayla bağlarını koparmayacak ve kavi hale getirecek bir durumu da oluşturmaya çalışmalıyız. o yarılı toprakları, hep ziyaret edip dua okuyup şehitleri yad edeceğiz. Diyerek konuşmaların şöyle sürdürdü; 

Kar şehitlere, hem kefen hem kabir olmuştu. Dördüncü cemre; havaya, suya, toprağa değil, asker yolu bekleyenlerin yüreğine düşmüştü. Her şeye rağmen Sarıkamış Şehitleri bu vatın için bağımsızlık özgürlük yolunu açarak Cumhuriyetin kurulmasında köşe taşı olmuştur.

90 bin şehidimizin bu vatan için nasıl bedel ödediğini gelecek kuşaklara aktarmak için Sarıkamış’a gidip -30’lardaki yoğu iliklerimize kadar hissetmeden Sarıkamış'ı anlamak mümkün değildir.                      

 Bu nedenle herkesi 05-06-07 Ocak 2024 ’ta yapılacak Şehitleri anma için Sarıkamış’a davet ediyorum.

Yağmur KÜPELİ/İstanbul/Serhat Birikim

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —