Tarih: 19.03.2024 01:17

İş İnsanı Güvensoy; 'NEVRUZ' Hoşgörünün Bayramıdır

Facebook Twitter Linked-in

Güvensoy Group Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Güvensoy, NEVRUZ' Hoşgörünün Bayramıdır

            Baharın gelişi, kardeşlik, hoşgörülük anlamı taşıyan, 21 Mart “Nevruz Bayramı” nedeniyle, bir açıklama yapan, Güvensoy Group Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Güvensoy, tüm insanlık için sevgi, barış ve kardeşlik gibi değerlerin önemini hatırlatan bir bayramdır.  dedi.

GÜVENSOY'UN 1 MART NEVRUZ BAYRAMI MESAJI 

             “Anadolu’da, Ortadoğu’da ve genel olarak,  Asya halkları arasında baharın gelişini simgeleyen, 21 Mart’ı her halk kendi diliyle isimlendirmiştir.  Diyen İşadamı Gültekin Güvensoy, konuşmaları şöyle sürdürdü; 

            Yeniliğin, iyiliğin, aydınlığın, sıcaklığın, hoşgörünün ve bağışlamanın adı olan Nevruz, insanlığa umut, yaşama sevinci, huzur ve barış getiren bir bayramdır.

            “Bizim çocukluğumuz Türk Dünyasının zor günlerine tekabül ediyor. O dönem çeşitli romanlarda, hikaye kitaplarında gardaşlarımızın, karındaşlarımızın sıkıntılarını okuyarak üzülerek büyüdük. 

            Ancak bugün Türk Dünyası 7 devletle kocaman bir devletler haline geldi. O yüzden bizim için bu günler bahtiyar günler.

            Otuz yılı aşkın bir süredir ölümün, kanın, gözyaşının, acının, öfkenin, kötülüğün hakim olduğu coğrafyamızda tüm milletlerin en büyük ihtiyacı olan yeni gündür! Barışın, dostluğun, iyiliğin egemen olduğu yeni bir günün özlemi milyonlarca insanın ortak hissidir ve ortak sevincidir. 

            Baharın müjdesini veren, dedelerimizin yıllardır seve-seve kutladığı ve bugüne kadar yaşatılmış en aziz geleneklerimizden olan, Nevruz Bayramı’nı kutluyor, bu bayramla birlikte ülkemizdeki kötü günlerin sona ermesini temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Eda DEMİR/Ankara/Serhat Birikim




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —