Tarih: 19.03.2024 00:43

İş İnsanı Sabri YİĞİT; "NEVRUZ", Baharın Habercisidir

Facebook Twitter Linked-in

 Nevruz Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan KAI Vakfı önceki dönem Başkanı Sabri YİĞİT; Yeniliğin, iyiliğin, aydınlığın, sıcaklığın, hoşgörünün ve bağışlamanın adı olan Nevruz, insanlığa umut, yaşama sevinci, huzur ve barış getiren bir bayramdır dedi.

Nevruzun geçmişten günümüze kadar barış içinde kutlanıldığını ve bundan sonra da, birlik ve beraberliğimize katkı sunan bir bayramdır diyen Başkan YİĞİT; “Nevruz, geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran, insanların hayat tecrübelerinin, yaşam tarzlarının ve kültürel değerlerinin korunmasını ve gelecek kuşaklara aktarmasını sağlayan değerler bütününün bir parçası Geleceğe Köprü Kuran Bayramdır dedi.

            Her çiçeğin ayrı bir rengi, baharın, kardeşliğin, emeğin eseri, yurdumun güneşi, baharın habercisi, bayram sevinciyle nevruz günlerinin geçtiğini dile getiren İstanbul Kars Ardahan Iğdır Kalkınma Vakfı önceki dönem Başkanı Sabri YİĞİT;  Ülkemizin Baharın gelişini müjdeleyen nevruz, kardeşliğimizin gücünü, birlik ve beraberliğimizi perçinleyen, her nefesinde barış, kardeşlik, sevgi ve hoşgörü diyen bu büyük milletin ortak imzası olduğunu dile getirdi.

            Sevgi, hoşgörü, karşılıklı saygı ve anlayışı benimseyen milletimiz, tarih boyunca birbirine sarsılmaz bağlarla kenetlenmiş, ortak sevinç, umut ve kederleri paylaşmış, geçmişinden aldığı bu güçle geleceğe güvenle bakmıştır.  Diyen Başkan YİĞİT; Etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun herkes, bu ülkenin ayrılmaz ve eşit vatandaşlarıdır. Bu nedenle bütün renkleri ve dokularıyla, bütün zenginlikleriyle bu memleket hepimizindir. Bu bilinçle, sahip olduğumuz birikimin en iyi şekilde korunması ve yarınlara aktarılması hususunda hepimize büyük sorumluluk düşmektedir.  Dedi.

Gündüz ARAS /İstanbul/Serhat Birikim

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —