“Kura Nehri İçten Akar” Kitabı ilk tanıtımını Serhat Birikim Gazetesinde yapan Şair Yazar İsmail TEKİN; Roman’ın çıktığında daha imza günü düzenlemeden, benim ilk köşe yazı yazdığım ve yazarlığa ilk adam attığım Serhat Birikim Gazetesinde tanıtmayı bir vefa burcu olarak görüyorum dedi.
KÜPELİ; BU OCAKTAN ÇOK GAZETECİ YAZAR ÇIKTI
İmzalı kitabı alırken konuşan Serhat Birikim Medya Grubunun Kurucusu Mustafa Küpeli ise, 1996 yılında kurulduktan sonra 150 yakın gazeteci muhabir bu ocakta yetişti.
Türkiye’nin önemli yazarların arasında yerini alan Yazar Ömür Özrük, Yazar Olcay Kasımoğlu, Yazar Cihan Öner, Yazar Onur Karakoç, Şair Sırrı Arpça ve Şair Yazar İsmail Tekin gibi ulusal Roman yazarları çıktı.
Çok sayıda şiir kitapları, Yerel alanda kitap çıkartan yazarlar çıktı. BU kitap ve romanların birçoğuna gururla önsüz yazdım.
Bu ocaktan çıkan Gazeteci ve yazarlar Ulusal anlamda önemli yer edindiler Hak hukuk adalet yolunda önemli mesajlar verdiler bu anlamda hepsine çok teşekkür ediyorum.
Mayıs ayı sonlarında Yazarlarımız için bir imza günü düzenleyeceğiz.
“Kura Nehri İçten Akar” Kitabı‘nın önsüzü
Rüzgar hafifledi kuşlar sustu, nehrin sesi sessizliğe dönüştü. Kura, Lalo'yu da hikâyesine almış, akıp gitmişti. Sarme Köprüsünün diğer ucunda ise Aleyna, gülümseyerek Lalo'yu bekliyordu. Ve böylece Kura Nehri yine aktı. "İÇTEN AKTI." Bir köyün bir halkın hikayesini evrene fısıldayarak
Kura Nehri, Göle'yi ve Tahtakıran Köyü'nü birbirine bağlayan bir yaşam hattrydı. Suları, bazen bir anne gibi nazik ve şefkatii akarken, bazen bir bilge gibi sessiz ama derin bir fısıltıyla çevresine hikayeler anlatırdı. O sadece bir nehir değildi çevresindeki her taşı, her otu, her insanı anlamış onların tanığı olmuştu. Kura Nehri, Göle'nin coğrafi güzelliğini hem yaratan hem de ona anlam katan bir varlık olarak akmaya devam ediyordu. Onun suları zamanın sessiz tanığı, yaşamın sonsuz bir döngüsüydü. Tahtakıran Köyü, Göle'nin bir parçasıydı, ama Göle'yi Göle yapan bu nehirdi.
Kura Nehri'nin bu coğrafyaya sunduğu en büyük armağan, ona kattığı yaşam enerjisiydi. Nehrin çevresindeki köyler;
(Mizarat/Çakırüzüm, Keşer/Dedekılıç, Urut/Bellitepe, Heve/ Sürügüden, Kirziyan/Karlıyazı, ve Tellioğlu) bu yaşam kaynağından beslenir, tarlarını, hayvanlarını onun comertliğiyle doyururdu.
Selman Ağa biraz ileride durmuş, oğluna bakıyordu. Yoksulluk ve kayıplar, onun omuzlarını kamburlaştırmıştı.
Sakallarında sızan birkaç damla gözyaşının izleri Kura'nın sularına karıştı. O an Selman Ağa'nın içinden bir dua yükseldi. "Ne olur, bu çocuğun yüreğine bir huzur ver, onun kaderine dokunma artık, büyük sakin nehir. Ve "İÇTEN" akan nehir!"
"Eğer, Türkiye'de büyülü gerçeklik üzerine derinlemesine bir inceleme yapılacaksa, bu romanı köy kültürü, kimliği, halk inançları, doğa metaforu ve modern eleştirinin birleştiği özgün bir yapıt olarak ele almak önemli bir katkı sağlayacaktır."
9-706255618455 /sarmalkitabevi 14/04/2025 18:43
Turan AKTÜRK/İstanbul/Serhat Birikim