Tarih: 10.06.2024 14:09

Kaıfed Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım’ın Kurban Bayramı Mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Evlerimizi, sofralarımızı, rızkımızı paylaşarak insanlığımızı yeşerttiğimiz; dargınlıkları barışa, farklılıkları zenginliğe dönüştürdüğümüz bir mübarek Bayrama daha kavuşmuş bulunmaktayız.

Bayramların bizim kültürümüzde çok özel bir yeri vardır. Bayramlar sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe açılan kapılardır.

Kurban Bayramı, işte bu yüksek merhamet ve iyilik duygusuna, kalplerin yakınlaşmasına kaynaklık eden özel bir zaman dilimidir.  Kurban Bayramı, cömertliğin, rahmetin ve bereketin bol olduğu, milletin birbirine her zamankinden daha fazla kenetlendiği ve gönül birliği oluşturduğu dini bayramlarımızdandır. Bayram, herkesin birbirini sevgi ve samimiyetle bir kez daha kucaklaması için bir fırsat görülmeli ve iyi değerlendirilmelidir.

Birlik olmanın, beraberlik içerisinde kenetlenerek geleceğe umutla bakabilmenin, barışın esenliğin, teslimiyetin ve fedakârlığın yoğun yaşandığı Kurban Bayramı'nda, milli ve manevi duygularımızı daha da sağlamlaştırmalı, toplumsal ve kutsal değerlerimize sahip çıkmalı, gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bu kutsal günlerin sevincini, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her alanına taşıyabilmek için daha çok çaba göstermemiz bilinciyle hareket etmeli, köklü bir medeniyetin evlatları olarak, miras aldığımız milli ve manevi duygularımızı, her daim canlı tutarak gelecek kuşaklara aktarmalıyız.

Bayramımız başkalarının bayramına, bayram sevincimiz başkalarının sevincine vesile olsun. Birbirimizi hatırlamaya, kardeşlik ahdimizi yenilemeye, dostlukları pekiştirmeye, dargınlık ve düşmanlıkları terk etmeye fırsat olsun. Zira yaşadığımız dünyada bayramların hatırlattığı değerlerin hayatımıza getirdiği hayır, iyilik, merhamet ve berekete her zamankinden daha çok muhtacız.

Aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor; bu rahmet günlerinin ruhlarımıza dirlik, kalplerimize huzur, hanelerimize bereket, ülkemize ve İslâm âlemine hayırlar getirerek insanlığın hidayet ve barışına vesile olmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —