-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,07% 0,03
-
EURO
51,03% -0,30
-
GRAM ALTIN
7337,35% -0,24
-
Ç. ALTIN
11826,62% -0,32
KARPAT’ın 3 Günlük Çalıştayı Başarıyla Sonuçlandı
Dünya Karapapak Türkleri Derneği Ve Dünya Karapapak Türkleri Vakfı kurucuları, bilim adamları akademisyenleri ve tarihçileri 24-25-26 Ocak’ta Bursa 3 günlük çalıştayı başarıyla sonuçlandı.

Dünya Karapapak Türkleri Derneği Ve Türkleri Vakfı kurucuları, bilim adamları akademisyenleri ve tarihçileri 24-25-26 Ocak’ta Bursa 3 günlük çalıştayı başarıyla sonuçlandı.
Farklı ülkelerden ve yurt içinden yaklaşık on beş kişilik bir akademisyen yazar ve şair gurubu, bölgedeki tarih, sanat, kültür çalışması son şeklini verdiler.
Dünya KARAPAPAK Türkleri Derneği ve Türkleri Vakfı’nın bilim kurulu toplantısı 25 Ocak günü KUTLUCAN otelde yönetim kurulları ve bilim insanlarıyla bir araya geldiler.
z

Genel Sekreter SADAY, Kitap, Gelecek Nesillere Tarihin izlerini Bırakacak.
Çalıştay’da İkinci gün KUTLUCAN Otelinde yapılan çalıştayın açılışını KARPAK Genel Sekreteri ve Kars Şube Başkanı Osman SADAY yaptı.
Açılış konuşmasını yapan Dernek ve Vakfın Genel Sekreteri Osman SADAY Dünya Karapapak Türklerinin bilimsel çalışmasının ilk adımını Ankara da atıldığını ikinci ve daha geniş katılımlı toplantımızı 24 Ocak günü Bursa da başlattık bu gün bilim kurulu üyeleri kendi aralarında görev bölümü ve çalışacakları konular hakkında yoğun bir gündemimiz mevcuttur.
Osman SADAY konuşmasında Emeği geçen başta Bursa temsilcimiz ve genel başkan yardımcımız Hikmet KARABOĞA ya İdris YENİ beye ve emeği geçen bütün Bursa teşkilatına bu güzel toplantılara ev sahipliği yaptığı için teşekkür etti.
Gündemi okuyan SADAY sırasıyla Dernek ve Vakıf’ın genel başkanı sayın Erkan KOÇALİ bir selamlama konuşması yaparak bütün katılımcı akademisyen, yazar ve şairlere başta bilim kurulu başkanı sayın Prof. Dr. Ali KAFKASYALI hocaya bu işe candan ve gönülden katılarak katkı sundukların dan dolayı teşekkürlerini sundu gündem gereği Bursa temsilcisi Hikmet KARABOĞA da gündem e dair düşüncelerini dile getirerek bilim kurulundan biran önce bu konunun tamamlanmasının elzem olduğunu dile getirerek bilim kuruluna başarılar diledi.
Gündem gereği Dernek ve Vakıf adına bilim kurulu başkanı seçilen Ali KAFKASYALI hoca söz alarak katılımcı akademisyenleri, yazarları ve şairleri ünvanları ve hangi ülkeden katıldıklarını teker teker tanıtarak bu toplantının verimli başarılı bir organizasyona döndüğünü kendilerinden istenen bu çalışmayı en kısa sürede tamamlayarak üçüncü toplantıda ulusal ve uluslararası bir senpozyuma dönüşecektir diyerek yönetim ve denetimin toplantıdan ayrılmasıyla yaklaşık on saate varan bilimsel bir yol haritası ve görev dağılımı toplantısı başarılı bir şekilde sona erdi.
25 ocak günü 26 ocak gününün gündemi de belirlenerek katılımcılarla tekrar başka gündemleri görüşmek üzere ikinci gün tamamlanmış oldu bu güne kadar ender gördüğümüz bir çalışma ve gayrete biz basın mensupları da bu bilimsel çalışmaya şahit olduk alışılmış bir dernek ve Vakıf formatının dışında çok üst düzeyde ve seviyeli bir çalışma düzenine de şahitlik yaptık yeni bir vizyon ve çalışma geleneğin de serhat birikim olarak hep birlikte bu başarılı çalışmayı takip etmeye devam ederek Dünya KARAPAPAK Türkleri derneği ve Dünya KARAPAPAK Türkleri vakfı nın örnek çalışmalarını dünyaya duyurmaya gayret edeceğiz. Kitap gelecek nesillere Tarihin izlerini bırakacak
Toplantını sonunda Aşık Şenliği Türk edebiyatına yeniden kazandırmak için başlattığımız kitap yazma çalışmasının tamamlanmasını ve Türk dünyasında faklı dillere çevirerek tanıtımını ve bütün toplumun ortak kültür mirası olan aşık şenliği ve aşıklık geleneğinin yaşatılmasını sağlamak için çalışmamızı tamamlayarak hayata geçmesini sağlamak.
Ve KARPAT olarak Aylık veya 3 aylık dergi çıkarma kararı alındı.



İşte KARPHATIN Bilim Kurulu
Toplantıya, Prof. Dr. Ali Kafkasyalı
Prof. Dr. Nizami Mennedov Tağısoy
Prof. Dr. Mahmud Kamaloğlu
Prof. Dr. Şureddin Memmedli
Prof. Dr. Yavuz Selim Kafkasyalı
Doç. Dr. İlhame Desebova
Doç. Dr. Mustafa Tanrıverdi
Dr. Öğr. Üyesi Gülnara Goca Memmedli
Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Polatel
Dr. Mirali Rızai
Araştırmacı İsa Yegane
Yazar Rahim Taş
Yazar Şanver Sarısaltun
Halk Ozanı Emekli Öğretmen Selahattin Dündar katıldı.

Turan AKTÜRK- Hasan OTHAN/Kars/Serhat Birikim
Kars Belediyesi’nden Asfalt Şantiyesi İddialarına Açıklama
Kars Valisi Ziya Polat’tan Anma Mesajı
Kars'ta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Tosunoğlu Şehit Aileleri Ve Gazilere Ziyaret
Kars Yurt İşletmecileriyle Hizmet Değerlendirmesi
Kars Başsavcılık İftarında Protokol Buluştu
Kars’ta Tuğba Özay Cirit Oynadı
Kars Kültür Merkezi Yenilenen Yüzüyle Yeniden Hizmete Açıldı
Vali Yardımcısı KASIMOĞLU Görevden Uzaklaştırıldı.
Ardahan Devlet Hastanesi’nde Bir İlk Beyin Ameliyatı
Başkan Ulakcı, standart dışı araç plakalar için vatandaşları bilgilendirdi
Kars Gençlik Spor İl Müdürü Mehmet Başköylü başarılı personelleri ödüllendirdi
DEM PARTI KARS IL BASKANLIGINDAN NEWROZ KUTLUMASINA ÇAĞRI
Kars’ta gece yarısı zincirleme kaza: 3 yaralı
Kars Türk Kızılay İl Başkanlığı'ndan iftar yemeği
Kars Harakani devlet hastanesinde yeni görevlendirmeler
İş İnsanı Çağlar Şen, Sarıkamış’ı Yasa Boğdu
Kars’ta İran’a yönelik saldırılar protesto edildi
Kars’ta iftara dakikalar kala Silahlı sopalar kavga 2 yaralı
Mesud Pezeşkian İlham Aliyev'i’i telefonla aradı.
Kars 36 Spor: 3 – Dersimspor: 1
Kars'ta YRP Genel Başkan Yrd İbrahim Gök
Kars’ta Siyasi Parti Başkanları İftarda Bir Araya geldiler
KARS CHP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANLIĞININ 08 MART MESAJI
8 MART Dünya Emekçi Kadınlar Günü
Kars DEM Parti’de Sessiz 8 Mart Etkinliği
Marmara KAISİAD İftar’da Buluşturdu.
Siyasetçi İş İnsanı Halis Kahriman, 2500 Kişiyi İftar’da buluşturdu.
Ardahan’da "Resmi APP" Çıkmazı: Şoförler Odası’nın Bastığı Plakalar Standart Dışı mı?
AK Parti Esenyurt’nin “Vefa İftarı”da Partinin Ağır Topları Mesaj Verdi.
CHP’liler Cumhurbaşkanı Adayı İmamoğlu'nun Arkaaındayız
Yükleniyor







