Tarih: 04.06.2024 23:13

Kars Belediyesi İçme Suyunu incelemeye aldı

Facebook Twitter Linked-in

“Kars'ta musluklardan akan çamurlu su vatandaşları isyan ettirdi” haberimize açıklama geldi.

“Kars'ta musluklardan akan çamurlu su vatandaşları isyan ettirdi” başlığıyla yapılan paylaşımlar Belediye Başkanlığımızca incelenmiş olup, yapılan paylaşımlar üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur.

İÇME VE KULLANMA SULARI HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

01.06.2024 Tarihinde bazı internet haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında “Kars'ta musluklardan akan çamurlu su vatandaşları isyan ettirdi” başlığıyla yapılan paylaşımlar Belediye Başkanlığımızca incelenmiş olup, yapılan paylaşımlar üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur.

İçme sularının kirli ve sarı renkte aktığı yönünde yapılan haber ve paylaşımlar üzerine Belediyemiz teknik ekiplerince İçme Suyu Arıtma Tesisimiz başta olmak üzere şikâyet konusu olan mahallelerimizde gerekli inceleme ve araştırmalar yapılmıştır.

Yapılan incelemede; günlük analiz ve izlem çalışmalarının titizlikle yapıldığı İçme Suyu Arıtma Tesisimizde ki çıkış suyunun “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe” uygun olduğu tespit edilmiştir.

Şikâyete konu olan mahallelerde yapılan inceleme neticesinde çeşmelerden kirli ve sarı renkte su akışına; sıcak havaların etkisiyle su kaynaklarımızda artan mangan parametresinin İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelikte belirtilen sınır değerine indirmek amacıyla kullanılan potasyum permanganat kimyasalının eskimiş, yıpranmış ve paslanmış hatlarda ki kalıntıların çözülmesine yaptığı temizleme etkisinin sebebiyet verdiği anlaşılmıştır.

Bu kapsamda; Şehir içme ve kullanma suyu hattımızda herhangi bir problem bulunmamakla birlikte sorunu yaşayan vatandaşlarımızın binalarındaki eskimiş ve yıpranmış olan metal su hatlarını ısı, basınç, kimyasallara dayanıklı uzun ömürlü olan PPCR malzeme ile yenilemeleri önem arz etmektedir.

 

Prof. Dr. Ötüken SENGER

Kars Belediyle Başkanı 

Hasan OTHAN KARS / Serhat Birikim




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —