16440,46%-1,27
43,46% -0,06
51,26% -0,63
6473,84% -4,63
11372,06% -2,17
Merkezi İstanbul Esenyurt’ta bulunan ve Başkanlığını Tulin Bozkurt’un yaptığı Ardahan Göle ilçesi Kayaaltı (Poladik) Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği geleneksel 10. Kaz gecesi etkinliğini gerçekleştirdi.

Yoğun ilgi ve katılımın yaşandığı gecede sahne alan folklor ekibinin sergilediği bir birinden güzel oyunlar geceye renk kattı.
BAŞKAN BOZKURT TEŞEKKÜR ETTİ

Geleneksel kaz gecesinin açılışında yoğun katılım gösteren dostlarına, hemşerilerine ve köylülerine teşekkür eden Kayaaltı Köy Dernek Başkanı Tülin BOZKURT; Siz güzel insanların buluşturan bu gecenin hazırlanmasında yoğun çaba gösteren Yönetim kuruluna ve sponsorlara teşekkür etti.
Başkan BOZKURT, Bu yıl 10.sunu düzenlenmiş olduğumuz geleneksel kaz gecemizi hepiniz sefalar getirdiniz hoş geldiniz diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü;
Bu güzel gecede bizlerle Bir arada olmaktan aynı sofrayı aynı muhabbeti paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum kalp bizim için bir bahane asıl olan birlik beraberlik dayanışma ve özlemleri gidermekte kıymetli dostlar yapılan seçimde ikinci kez bu göreve layık görülmüş olmaktan onun ve gurur duyuyorum.
Bu güveni bana yeniden layık gören tüm köylerini yol arkadaşlarıma olan yönetim kurulu üyelerinizi ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Derneğimizin 2010 yılında kurulmuştur. Geçmişten bugüne kültürümüzü öf ve adetlerimizi yaşatmayı amaç edinmiştir.
Bbizler bu emaneti en iyi şekilde taşıyabilmek için yönetim kurulumuzla birlikte var mı elimizde çalışmaya devam edeceğiz.
Bu gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese katkı sunan tüm gönüllü dostlarıma teşekkür ederim katkılarımızla bizleri onurlandıran hiç onurlandırdığınız için her birinize şükranlarımız sunuyorum. Rabbim Birliği beraberlerinizi daim eylesin hepinize afiyet olsun keyifli muhabbet dolu bir gece diliyorum saygı ve sevgilerimle.
STK BAŞKANLARI BİRLİK MESAJI VERDİ.

Yoğun katıldığı gecede sırasıyla konuşma yapan ,Ardahan Kars Iğdır Kadınlar Meclisi Derneği Başkanı Canan Avşar Uzun, Ardahan Vakfı Başkanı Celil Ünlü, Göle Dernekler Federasyonu Başkanı Eren Küpeli, Damal Dernekler Federasyonu Başkanı Orhan Purhan birlik mesajları verdiler.
Esenyurt Belediyesi Nikah sarayında 31 Ocak Cumartesi akşam gerçekleşen, Ardahan Kayaaltı (Poladik) Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kaz Gecesine:
Ardahan Kars Iğdır Kadınlar Meclisi Derneği Başkanı Canan Avşar Uzun,
Ardahan Vakfı Başkanı Celil Ünlü,
Göle Dernekler Federasyonu Başkanı Eren Küpeli,
Damal Dernekler Federasyonu Başkanı Orhan Purhan,
Köprülü Beldesi Derneği Başkanı Sinan Özyıldırım,
Dedeşen Köyü Derneği Başkanı İdris Yıldırımcı,
Ardahan Kültürevi Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yıldırım,
Göle Arpaşen Köy Dernek Başkanı Halit Düz,
Göle Hoştolbent Köy Dernek Başkanı Vezir Akdoğan,
Göle Mollahasan Köy Dernek Başkanı Eyüp keskin
Göle Çakırüzüm Köy Dernek Başkanı Güven Ağır,
Göle Çardak Köy Dernek Başkanı Rasim Pakır ,
Göle Çayırbaşı Köy Dernek Başkanı Saim Yıldırım,
Göle Türkeşen Köy Dernek Başkanı Ramazan Yolcu,
Göle Toptaş Köy Dernek Başkanı Hacı Beşli,
Göle Durucasu Köy Dernek Başkanı Ali Odabaşı,
Göle Uğurtaşı Köy Dernek Başkanı O nur Bozkur,
Anadolu Şakası Göle Dernek kurucu üyesi Ersin Zencirci,
Serhat Yaşam Dergisi imtiyaz sahibi Erkan Sarıkaya adını yazamadığımız çok sayıda STK yöneticisi bölgenen renkli simaları ve iş insanı katıldı.



SANATÇILAR COŞTURDU.
Sunuculuğunu İdris Yıldırımcı’nın yaptığı Kayaaltı Köyü Derneği gecesinde sahne alan THM Sanatçıları Uğur Akçay, THM Sanatçıları Fevzi Yıldırım ve THM Sanatçıları Özgür Karagöz yöremeze ait söyledikleri halay türküleriyle katılımcılara saatlerce halay çektirdiler
Etkenlekte sahne alan Kayaaltı köyünün ozanı Aşık Kemal Umman Söylediği türkülerle geceye renk kattı
Turan AKTÜRK/Esenyurt/ Serhat Birikim






