Tarih: 15.10.2024 01:40

Milletvekili İncesu, Ardahan'daki "orman katliamı" Durdurulmalı

Facebook Twitter Linked-in

CHP Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, Ardahan’daki orman katliamını meclis gündemine taşıdı.

Ormanlardaki Orantısız kesimler durdurulmalı!

 

Çevre olaylarına karşı duyarlılığı ile tanınan CHP Ardahan Milletvekili İncesu, kentin ormanlarında yapılan kıyımı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya sordu.

Konu hakkında basın açıklaması yapan Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu, “Geçtiğimiz hafta; yaptığımız uyarılara ve de vatandaşlarımızın haklı isyanına rağmen, Göle Ormanlarında yine 950 ağacın kesilmesi için harekete geçildiğine şahit olduk. Her platformda bu meselenin tartışmaya bile açık olmadığını söyledik. Çünkü Ardahan Ormanları ve doğası bizim hayat kaynağımızdır, bu yüzden sessiz kalmamız düşünülemez. Böyle hoyratça ve oldubittilerle hayatımıza müdahale edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşlarımızın orman kesimlerine karşı haklı itirazlarını ve mücadelelerini destekliyorum. Doğamızı maden baronlarına, ormanımızı da rant odaklarına karşı koruyup kollamayı bölgenin çocuğu ve milletvekili olarak biliyor ve sahipleniyorum” dedi.

Vekil İncesu TBMM’ye verdiği soru önergesinde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya şu soruları yönlendirdi.

1-Bölgede görevli orman şefliği çalışanları ile beraber muhtarlar ve köy korucuları ile beraber ormanların düzenli olarak kesilip, ağacın işlendiği atölyelere pazarlandığı iddiaları hakkında bir kovuşturma yapılmış mıdır?

2-Orma gençleştirme kapsamında yapıldığı söylenen orman kesimi; söz konusu ormanlarda tespiti yapılıp kesim sürecine sokulan ağaç sayısı ile mevcutta kesilen ağaç sayısı arasında fark var mıdır? Bununla ilgili bir sayım yapılmış mıdır?

3-Yukarıda bahse konu yolsuzluklar ile alakalı suç unsuru tespit edilmiş midir? Bütün bölgede herkesin haberdar olduğu bu sorun ile ilgili çalışmanız olacak mıdır?

Eda DEMİR/Ankara/Serhat Birikim

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —