-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,18% 0,03
-
EURO
51,03% 0,35
-
GRAM ALTIN
7109,03% 0,00
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,43
Nihilist Penguen’de Ardahan Belediyesine Konuk Oldu
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in "Nihilist Penguen" paylaşımı tartışma yarattı.
Dünya çapında dijital bir fenomene dönüşen “Nihilist Penguen” akımı, CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in paylaşımıyla yerel siyasetin gündemine oturdu.
Başkan Demir’in esprili paylaşımı hem gülümsetti hem de muhalefetin eleştiri oklarını üzerine çekti. Sosyal medyada son dönemde yeniden popülerleşen, sürüden ayrılarak yalnızlığa yürüyen "Nihilist Penguen" figürü, Ardahan Belediyesi'ne "konuk oldu". Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, dijital dünyayı kasıp kavuran bu akıma kayıtsız kalmayarak ilginç bir paylaşıma imza attı.
"SÜRÜSÜNDEN AYRILDI, BELEDİYEDE KARNINI DOYURDU"
Başkan Faruk Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Antarktika’nın meşhur pengueninin Ardahan’da olduğunu iddia etti. Demir, penguenin karnını doyurmak için belediyeye ait işletmeyi seçtiğini belirterek şu notu düştü: “Sürüsünden ayrılarak yalnızlığa doğru yol alan penguen nerede diye mi merak ediyorsunuz? Cevabı bizde; Belediyemizin Kura Yöresel Ürünler Mağazasındaki ürünlerin tadına bakmakla meşgul” dedi.
SİYASİ KULİSLERDE " PENGUENDE BELEDİYEYE KAPAK ATTI" ESPRİLERİ YAPILDI
Başkan Demir’in bu paylaşımı kamuoyunda farklı yankılar buldu. Özellikle partisinin büyükşehirlerdeki organizasyonlarına sık sık katılması nedeniyle eleştirilen Demir’in bu hamlesi, bazı vatandaşlar tarafından "başkan boş işlerle uğraşıyor" şeklinde yorumlandı.
CHP kulislerinde ise konu mizah malzemesi oldu. Paylaşımın ardından partililer arasında “Nihilist penguende sonunda belediyeye kapak attı” esprileri havada uçuştu.
BAŞKAN SOSYAL MEDYA FENOMİNLİĞİNİ BIRAKSIN ELEŞTİRİLERİ
Başkan Demir’in bu paylaşımı, dijital trendleri yakalamak adına başarılı bir halkla ilişkiler hamlesi olarak görülse de yerel siyasetteki yansıması "belediye çalışmalarına odaklanılması" çağrılarını da beraberinde getirdi. Ardahanlılar, penguenin yöresel ürünleri sevip sevmediğinden ziyade, başkanın yerel sorunların çözümüne odaklanılmasını bekliyor.
NİHİLİST PENGUEN NEDİR? NEDEN GÜNDEM OLDU?

Haberlere konu olan bu görüntü, aslında Werner Herzog’un 2007 yapımı Encounters at the End of the World (Dünyanın Ucundaki Karşılaşmalar) adlı belgeseline dayanıyor. Belgeseldeki bir sahnede, bir Adélie pengueninin sürüden ayrılarak dağlara doğru, hayatta kalma şansının olmadığı bir yöne tek başına yürüdüğü görülüyor.
Yıllar sonra sosyal medya kullanıcıları tarafından keşfedilen bu sahne; bireysel tükenmişlik, modern insanın anlam arayışı ve toplumsal normlardan kopuşun sembolü haline gelerek "Nihilist Penguen" lakabını aldı. Videolara eklenen "Ama neden?" sorusu ise akımın ikonik imzası haline geldi.
Ömer TURAN/Ardahan/Serhat Birikim
18 Mart Çanakkale Zaferi
Alibeyoğlu kaleme aldı: "Kars: Sahipsiz Şehir Olmasın"
Ramazan bayramı dayanışması mahalleye taşındı
Kars DEM Parti İl Örgütü Halepçe Katliamı anma programı düzenledi
Kağızman, MHP ilçe teşkilatı iftar Sofrasında Buluştu
AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Öz-İş Sendikası İftarına Katıldı
Melike Tunç, un yetiştirdiği cefher küçük yürekten büyük gurur
Azerbaycan Başkonsolosluğundan Kars Belediyesine makam aracı hediye edildi
Kars’ta Ramazan Bayramı güvenlik tedbirleri toplantısı yapıldı
Karsta Tır ile Tanker Çarpıştı Yaralı Var
Kars'ta kar yağışı altında Nevruz ateşi yakıldı
Kura Kadın Futbol Takımı Trabzon’da Kaynak Hoca’yı andı.
Bağdaşen (Kinzodamal) Kongre yapıtı, İbrahim Şenel Başkan Seçildi.
Kars İl Sağlık Müdürlüğünden Yenidoğan Nakil Eğitimi
Kars’ta Okul Sporları Futsal İl Birinciliği Tamamlandı
Kars’ta Ali Gaffar Okkan Bulvarı üzerindeki 12 yaşındaki çocuğa otomobil çarptı
Kars Harakani Havalimanı'mızda şubat ayı yolcu trafiği açıklandı
Kars’ta çatıdan buz sarkıtı otomobilin üzerine düştü
Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mihralibey Ortaokulu Yine Zirvede
TDV Kars Kadın Kollarından İhtiyaç Sahiplerine Yardım
Kars Evliya Camisinde Sakal-ı Şerif ziyaret edilecektir
KATSO ile Tam Finans Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Kars Ziraat Odası Başkan Özcan MÜÇÜK liderliğinde Mart ayı Meclis Toplantısı yapıldı.
Kars'ta Konut Satışı İstatistiği Açıklandı!
Kars Valisi Ziya Polat’tan Sağlık Çalışanlarına Tıp Bayramı Tebriği
AK Parti Heyetinden Kars Belediye Başkanı Prof.Dr.Ötüken Senger’i Ziyaret
Yeşilay Kars'ta çocuklarla buluştu
Kars Huzurevi Sakinleri Ve Öğrenciler Aynı Sofrada
Kafkas Üniversitesi'nde 150 Kişi İşe Alınacak
TÜMKAD Genel Başkan Yardımcısı OSMAOĞLU’nun Babası Toprağa Verildi.
Yükleniyor







