Tarih: 21.09.2024 11:17

Posof Belediyesi'nden eğitime darbe!

Facebook Twitter Linked-in

200’e yakın öğrencinin eğitim gördüğü Posof Meslek Yüksekokulu 2024-2025 akademi yılı 16 Eylül itibariyle başladı. Ders kayıtlarını yaptırmak için ülkenin birçok yerinden ilçeye gelen kız öğrenciler barınmak için gittikleri belediye yurdunda kendilerinden istenilen ücreti peşin ödemeleri istendi. Zamlı fiyatı ödeyemeyen kız öğrenciler yurda alınmadı.

 

Posof ilçesindeki Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan öğrenciler yurt fiyatlarına gelen fahiş zamla ne yapacaklarını şaşırdı. İlçede bulunan ve Posof Belediyesine ait tek kız öğrenci yurduna kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler yeni fiyatları duyunca şaşkına uğradı. Geçen yıl dönemi 2 bin lira olan yurt ücreti Posof Belediyesinin kararı ile 11 kat (% 1100) artırılarak 22 bin liraya çıkarıldı.

 

Zamlı fiyata itiraz eden öğrenciler, Posof Belediye Başkanı Erdem Demirci ile görüşme talepleri ise kabul edilmedi. Öğrencilerin belediye yetkilileri ile yaptıkları konuşmasında ise 'bu sene ki fiyatı belediye başkanı böyle uygun gördü” söylendiği iddia edildi.

 

ÇİĞDEM KOÇAK/Serhat Birirkim/Ardahan




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —