Tarih: 21.05.2024 20:35

Türkoğlu'ndan Arıcılık hibeleri konusunda önemli bilgilendirme

Facebook Twitter Linked-in

Mali Müşavir ve Proje Uzmanı Gamze İnci Türkoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) arıcılıkla ilgili hibe programı hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Türkoğlu, 40 yaş altı üreticiler için hibe oranının yüzde 70 olduğunu belirtirken, 40 yaş üstü üreticilerin ise yüzde 60 oranında hibelerden yararlanabileceğini ifade etti. Ayrıca, Türkoğlu, kamu çalışanlarının da bu hibelerden faydalanabileceğini vurguladı.

Hibelerden yararlanacak üreticilerin 7 Haziran tarihinden önce köyde yaşıyor olması gerektiğine dikkat çeken Türkoğlu açıklamasında şunları söyledi: "TKDK kurumundan arıcılık hibesi alabilmek için 7 Haziran tarihinden önce köyde yaşıyor olmak şartı var. Ayrıca ikamet ve yatırım yeri ve adreslerinin aynı olması gerekiyor.  Artık kamu çalışanları da bu dönem hibe alabilecekler. Teminat gösteren yatırımcı yatırıma yüzde 50 avans ödemesi alabilecek. 40 yaş altı için yüzde 70 hibe verilirken, 40 yaş üstü yüzde 60 hibe alabileceklerdir.

Kimler Başvurabilir, Nasıl Faydalanılır?

Başvuru yapabilmek için, yetiştiricilerden halk eğitimden aldıkları arıcılık sertifikası,1 yıllık aks belgesi ve arıcılık bölümünden mezun olma şartlarından birini sağlamaları istenirken, 18-65 yaş arası, vergi sgk borcu bulunmayan, adli sicili temiz olan kişiler hibe alabilecekler. Yararlanılabilecek kalemler ise şöyle, kışlatma, karavan, baraka, dolum, paketleme ekipmanları, arısız kovan min 30 max500 kovan, güneş enerji sistemi, ayrıca çit tel çevirmede destek kapsamındadır. Bunlarla beraber, kovan üretimi için makina ekipmanda bu dönem destekler arasında yer almaktadır.”

Detaylı bilgi için;

Proje Uzmanı Türkoğlu'ndan Arıcılık hibeleri konusunda önemli bilgilendirme

Mali Müşavir ve Proje Uzmanı Gamze İnci Türkoğlu: 05536204237

Ömer TURAN/Ardahan/Serhat Birikim




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —