Tarih: 01.07.2024 11:54

Vali Çiçek, "Atamızı andığımız bu festival bizim için çok kıymetlidir"

Facebook Twitter Linked-in

29-30 Haziran tarihlerinde yapılan Damal festivaline katılan Vali Çiçek, İlçe Belediye Başkanı Kemal Çamlıyurt, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

 

Halk oyunları gösterisi ve türkülerin sergilendiği festival alanında vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali, burada yaptığı konuşmada, ardahan ve Damal denilince ilk akla gelenin doğa mucizesi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Silueti olduğunu söyledi.

 

Ardahan ve ilçelerinde düzenlenen festival ve şenliklerin, ilin tanıtımı için önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Vali Hayrettin Çiçek, “Nüfusunun büyük bir bölümü ülkemizin büyük şehirlerinde yaşayan bir il olmamız hasebiyle Ardahan da ve il dışında yaşayan hemşerilerimizin bir araya gelmesi, kültürümüzün her anlamda yaşatılması, şehrimiz için gerekli iş birliği ve dayanışmanın sağlanması adına bu türden etkinlikler çok kıymetli bir çalışma olarak değerlendirilmelidir. Bu anlamda ilimiz dışında yapılan şehir tanıtım günleri, tanıtım faaliyetleri, ilimizde kutlanan festivaller, şenlikler bu dayanışma, birlik, beraberlik sağlaması ve kültürel değerlerimizin yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılması adına çok kıymetli.

 

Damal ilçemizde de devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün siluetinin Karadağ Tepesine yansından esinlenerek icra edilen 25’inci Atatürk’ün İzinde-Gölgesinde Damal Şenlikleri bu fonksiyonların gerçekleşmesini sağlayan, sevinç ve mutlulukla bir araya geldiğimiz, Atamızı andığımız çeyrek asırlık tarihi ile ilimizin ve ilçemizin tanıtımında önemli yeri olan bir etkinlik. Ardahan ve Damal denilince ilk akla gelen tanıtım yüzlerinde, değerlerinden biride Damal Atatürk Silueti. Bu bakımdan hem şehrimizin tanıtımı ve hem de burada kaynaşmamız, birlik beraberliğimizin pekişmesi adına bu etkinliklerin icrasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Çiğdem Koçak/Serhat Birikim


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —